Mutta leipomukset onnistuu nykyään melkeinpä aina ihan kohtalaisesti. Kolmas kerta toden sanoo, eli tällä, kolmannella kerralla nämä rahkasämpylät onnistuivat tähän mennessä parhaiten, niinpä laitan tämän hiukan muunnellun reseptin, jolla tuli 12 keskikokoista sämpylää.
400g vehnäjauhoja
400g maustamatonta rahkaa
2 pienehköä/ keskikokoista munaa
Noin 2,5 tl leivinjauhetta (jos annospusseissa, niin 1,5 pussillista)
1 tl suolaa
1 tl sokeria
Sekoita kaikki aineet keskenään, leivo sämpylöiksi ja paista 180 asteessa 15-20min. uunin tehosta riippuen. Leivontaan suosittelen käyttämään jauhoisia käsiä, taikina on tosi takertuvaa 😉
Mukavaa viikon jatkoa! Meille tulee tänään ystäviä ruokakylään. Teen miehen eilen illalla tekemästä bolognesesta lasagnea. Illalla sitten vielä Peipposen KOULUN eskarilaisten vanheimpainiltaan...jännittää tavata tytön tuleva ope!
Liisa
Nam! Ajattelin kohta pistää käteni jauhoihin ja tehdä eilisestä broiskukastikkeen lopusta piirakan illaksi. Leipominen on mukavaa ja uusia ohjeita on aina kiva kokeilla. Kiitos tästä ohjeesta, vaikuttaa mukavalta kun ei ole suurta nostatusta. Tykkään nopeista ohjeista.
ReplyDeleteOn se aina esikoisen kanssa jännää, kun jotain uutta tulee kuvioihin mukaan. Mutta yleensä äidit jänskää enemmän kuin lapsi, joten kaikki tulee menemään oivallisesti.