Wednesday, February 25, 2015

Rahkasämpylät

Olen nyt tehnyt näitä jo parikin kertaa...aina pitänyt leipoa kauniisti, eli Ib lauesenin kulhojen ym. kera, jotta saisin teille kauniit kuvat, että näin meillä leivotaan! Hahah, ei meillä oikeasti niin leivota, vaan jauhot on tupperin muovipönikässä ja kulho on yleensä muovia ja kirkkaan punainen.

Mutta leipomukset onnistuu nykyään melkeinpä aina ihan kohtalaisesti. Kolmas kerta toden sanoo, eli tällä, kolmannella kerralla nämä rahkasämpylät onnistuivat tähän mennessä parhaiten, niinpä laitan tämän hiukan muunnellun reseptin, jolla tuli 12 keskikokoista sämpylää.


400g vehnäjauhoja
400g maustamatonta rahkaa
2 pienehköä/ keskikokoista munaa
Noin 2,5 tl leivinjauhetta (jos annospusseissa, niin 1,5 pussillista)
1 tl suolaa
1 tl sokeria

Sekoita kaikki aineet keskenään, leivo sämpylöiksi ja paista 180 asteessa 15-20min. uunin tehosta riippuen. Leivontaan suosittelen käyttämään jauhoisia käsiä, taikina on tosi takertuvaa 😉


Mukavaa viikon jatkoa! Meille tulee tänään ystäviä ruokakylään. Teen miehen eilen illalla tekemästä bolognesesta lasagnea. Illalla sitten vielä Peipposen KOULUN eskarilaisten vanheimpainiltaan...jännittää tavata tytön tuleva ope!

Liisa1 comment:

  1. Nam! Ajattelin kohta pistää käteni jauhoihin ja tehdä eilisestä broiskukastikkeen lopusta piirakan illaksi. Leipominen on mukavaa ja uusia ohjeita on aina kiva kokeilla. Kiitos tästä ohjeesta, vaikuttaa mukavalta kun ei ole suurta nostatusta. Tykkään nopeista ohjeista.

    On se aina esikoisen kanssa jännää, kun jotain uutta tulee kuvioihin mukaan. Mutta yleensä äidit jänskää enemmän kuin lapsi, joten kaikki tulee menemään oivallisesti.

    ReplyDelete

Danke für Deine Nachricht!
Kiitos viestistäsi!
Thank You for the comment!