Sunday, December 9, 2012

Christmas in the living room

Tänään, toisena adventtisunnuntaina, meillä on ulkoiltu purevassa talvisäässä, kerätty lumisesta metsästä havuja, askarreltu, syöty hyvin, laiteltu lisää Joulua kotiin...
Nyt ajattelin näyttää teille kuvia meidän tämänvuotisesta Jouluolkkarista :)

***

Heute, am 2. Adventssonntag, waren wir viel draußen in dem Winterwetter, haben noch mehr Weihnachten dekoriert, gebastelt, gut gegessen...
Nun dachte ich, dass ich Euch Bilder von unserem Weihnachtlichen Wohnzimmer zeige :)


Kaitaliina sohvapöydällä tarttui mukaan Hemtexiltä alessa, kun olivat ;)
***
Tischläufer von Hemtex

Köyhänhopeinen pikari vaikka kynttilälle tai, kuten tässä havuasetelmalle, on lahja ihanalta ystävältä :)
***
Bauernsilberne Vase ist ein Geschenk von einer liebe Freundin :)

Varjostinhuppu Hyvää Joulua-textillä samoin Hemtexiltä
***
Weihnachtliche Husse für Lampenschirm ebenfalls von Hemtex

Pahviset kirjaimet ostin Sinellistä ja tänään päällystimme ne Peipposen kanssa servettitekniikalla, Jouluinen nauha kirjaimiin kiinni kuumaliimapistoolilla, jonka onnellinen omistaja minustakin vihdoin tuli  :)

***

Die Buchstaben aus Pappe habe ich in einem ganz tollen Bastelladen in Finnland gekauft und heute haben wir sie mit meiner Tochter mit Serviettentechnik überzogen. Den Weihnachtlichen Schnur habe ich zu den Buchstaben mit Heißklebepistole geklebt und fertig war diese "God Jul" Girlande :)


Servetit Depotista
***
Die Sevietten sind von Depot

Lauantaina sain vihdoin myös ulkovalot viriteltyä sekä tuonne olkkarin ikkunoista siintävään terassin kaiteeseen että sisäänkäynnille kaiteeseen. Jo monta vuotta olen laittanut samat viritelmät eli tekohavua ja valot kierrittänyt kaiteeseen, yksinkertaista, mutta kaunista :)

***

Am Samstag habe ich auch endlich unsere Lichterketten für Draußen gemacht. Auf Terrasengeländer sowie beim Eingangsgeländer. 


Myös ihanan herkku raidallinen pöytäliina kuin myös puuvillapellavaiset jouluverhot tarttuivat ostoskoriin Hemtexiltä. Kaikki jouluverhot olivat -50%, joten pakko oli ostaa myös keittiöön uudet jouluverhot. Näitä jopa mies kehui ja itselläkin on sellainen olo, että näitä voisi katsella ympäri vuoden, heh ;D

***

Auch diese herrliche Tischdecke sowie die Weihnachtliche Vorhänge mit God Jul- Text sind von Hemtex. Da waren alle Weihnachtsvorhänge -50% reduziert, also habe ich gleich müssen auch für Küchenfenster neuen kaufen. Sogar mein Mann fand diese Vorhänge toll und auch ich hab das Gefühl, dass ich diese das ganze Jahr durch ansehen könnte, haha ;DPöydällä vielä lojuvat pehmosydämet pääsevät perinteisesti tuolien selkänojiin, kuhan vaan saisin aikaiseksi ne niihin kiinnitellä ;)

***

Auf'm Tisch liegen noch die Stoffherzchen die immer über Weihnachten auf den Stuhlrückenlehnen hingen. Das werden sie dieses Jahr auch tun, sobald ich es hinkriege sie da zu befestigen ;)


Suuri Ilvestölkki on perintöä vanhempieni vanhalta mökiltä, vihdoin sen sain kotiutettua äitini kätköistä. Tänään hain siihen pienen kuusenpoikasen metsästä ja koristelin jouluisella nauhalla. Mailegin Nissetyttö on myös uusi tulokas tonttujoukossamme :)

***

Das Große Glas hab ich von meiner Mama bekommen, es stammt aus unserem alten Sommerhaus. Endlich habe ich es mitgeschleppt von Finnland ;) Das Nissemädchen von Maileg ist auch erst bei uns eingezogen.


Viime vuonna Ranskasta ostamani Bambi pääsi taas lasikuvun sisälle omaan satumetsäänsä. Viime vuonnahan se tallusteli sammalleella kristallien seassa, tänä vuonna havumetsässä :)

***

Diesen süßen Bambi habe ich letztes Jahr in Frankreich gekauft. Letztes Jahr am Weihnachten war er auch hier unter der Glashaube in seinem eigenen Märchenwald.


Vihdoin sain myös Adventtikynttelikön rakenneltua. Rautaisen kynttiläjalan koristeena metsän antimia sekä sinkkiset numerokyltit.

***

Endlich habe ich auch unsere Adventskränzle gebaut. Kerzenhalter gefüllt mit Deko aus dem Wald und dazu Zinknummer.Meistä on ihanaa, kun on lunta! Tyttökin lähtee taas ulkoilemaan paljon mieluummin! Tänään lunta on tullut taas monta senttiä lisää :) Tuulikaappi on aina märkä ulkoilureissujen jälkeen, mutta luntahan se vaan on ;) Ja onneksi ON tuulikaappi!

***

Wir lieben Schnee! Auch meine Tochter geht wieder viel lieber raus zum spazieren wenn man im Schnee spielen darf! Heute hat es wieder mehr geschneit :) Der Windfang ist immer nass nach'm "Spaziergang" aber es ist ja nur Schnee, und Gott sei Dank hat man einen Windfang ;) !


Voikaa hyvin, nauttikaa jouluvalmisteluista ja talvisäästä! Älkääkä unohtako olla kilttejä toisillenne ;) Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

***

Macht's gut! Geniesst die Weihnachtsvorbereitungen und das herrliche Winterwetter! Und vergisst nicht lieb zueinandern zu sein ;) Eine schöne neue Woche Euch allen!

Liisa

Edit: Kaikki kuvat puhelimella otettuja :)

Edit: Alle Bilder wurden mit Handy gemacht :)

9 comments:

 1. Onpa kaunista ! Munkin tekis mieli noita kirjaimia, mutta meilläpäin ei ole sinelliä ja sinooperin kirjaimet on vähän liian isoja !
  Ihana tuo bambiasetelma lasikuvun alla :) Iloa ja lämmintä joulunalustunnelmaa viikkoosi ♥

  ReplyDelete
 2. Oh das sieht so toll aus!
  Und die girlande ist ne schöne Idee!
  Liebste Grüße
  Eva

  ReplyDelete
 3. Voi miten kauniisti olet joulua laittanut, paljon paljon kivoja ideoita!

  Nuo vanhat lasipurkit ovat kyllä tosi kauniita ja mini kuusi sopii niihin täydellisesti.

  Lapset ja eläimetkin nauttivat selvästi jouluisesta talvimaisemasta :)

  ReplyDelete
 4. Miten kaunista..huah. Teille Joulu saa jo tulla...:)

  ReplyDelete
 5. ihania kuvia ja vitsi mikä tunnelma. myös tuo asetelma tossa köyhänhopeisessa pikarissa inspiroi siinä määrin, että taidan kokeilla omaan pikariini samaa temppua.

  ReplyDelete
 6. Ihanan jouluista! Tahtoisin myös sydämet tuoleihin, mutta kun meillä on umpiselkänojalliset tuolit, niin pitää kai tehdä jotku huput tms, että ne saisi kiinni.

  Verhot on muuten upeat ja kiva jos sait ne halvemmalla. Niitä vois oikeesti pitää vaikka vuoden ympäri jos tekstit vaan peittäisi :)

  ReplyDelete
 7. Kauniita jouluisia asetelmia :) Ja onpa kiva, että teilläkin on lunta!

  ReplyDelete
 8. Voiii kaunista! :)
  Ihanat kirjaimet!! :))

  ReplyDelete
 9. Lumi kyllä piristää mieltä:) Meillä Alexia ei tahdo saada sisälle millään, onhan se hyvä tietysti niinkin:)

  Teillä on jo niin jouluista. Tuntuu, että meillä ei joulu tule millään. Kiire koko ajan:( Valot olen jo saanut laitettua, mutta suurin osa joulutavaroista puuttuu vielä. Josko huomenna, tänään meillä leivotaan pipareita:)

  ReplyDelete

Danke für Deine Nachricht!
Kiitos viestistäsi!
Thank You for the comment!