Saturday, December 29, 2012

Last Saturday of this year

Peipponen ilmoitti tänä aamuna haluavansa nukkua ensi yön isoäitinsä eli anoppini luona. Samassa hän sitten jo olikin soittamassa "omalleen" kysyäkseen asiaa. Eikä "oma" tietenkään kieltäytynyt, joten siellä hän nyt siten on. Vietimme tavalliseen tapaan anoppini luona iltapäivän ja äsken tulimme miehen ja koiran kanssa kotiin. Miehellä on yövuoro tänään, joten minä aion nautiskella ylhäisestä yksinäisyydestä karvaisten perheenjäsenten kanssa (ei silti, että mieskään ihan karvaton olisi ;)). Sytyttelin jo kynttilät ja valosarjat palamaan, kaadoin lasin viiniä, kaupasta nappasin mukaan uusimman Country Livingin.... Netistä ajattelin etsiskellä uusia sivuverhoja olkkariin, sillä en halua vanhoja enää takaisin, kunhan jouluverhojen on aika väistyä. Eivätkä ne muuten väisty ennen kuin olen uudet verhot löytänyt! Eilen ja tänään olen vieraillut kaikissa seurailemissani blogeissakin, mutta puhelimen välityksellä, ja se ei jostain syystä päästänyt moneenkaan blogiin kommentoimaan. Pahoittelen siis, etten ole tassunmerkkejä jättänyt, kylässä olen kuitenkin käynyt :) Ja voi miten ihania juttuja saanutkaan lueskella ja katsella! Vanilja Housen Niinalta (<- klik) nappasin ihanan postausideankin mukaani! Sen aion toteuttaa lähipäivinä omassakin blogissani. Kiitos hyvästä ideasta Niina!

***

Meine Tochter sagte heute Morgen, dass sie heute gerne bei ihrer Oma schlafen möchte. Eine Minute später war sie dann schon am telefonieren und klar, dass die Oma Ja gesagt hat ;) Also ist sie jetzt dort. Wir haben, wie fast immer, den Samstagmittag bei meiner Schwiegermama verbracht und gerade eben kamen wir nach Hause mit meinem Mann und mit'm Hund. Mein Mann hat heute Nachtschicht, also mache ich's mir gemütlich ;) Habe gleich Kerzen angezündet und Lichtketten angemacht und mir einen schönen Roten eingeschenkt. Auf'm Heimweg kaufte ich mir den neuen Country Living. Und ich werde im Internet nach neuen Vorhängen für's Wohnzimmer schauen, denn die alten möchte ich nicht mehr aufhängen, wenn's dann mal Zeit ist für die Weihnachtsvorhänge weg zu kommen. Und ich sag's Euch, sie werden nicht weg gehen, bevor ich neuen habe! ;)
In Euren schönen Blogs habe ich auch gestern und heute besucht, aber mit'm Handy, und aus welchen Grund auch immer war's nicht möglich zu kommentieren :( Also tut mir Leid, dass es keine Nachrichte von mir gibt, ich war aber da :) Von einem schönen Blog habe ich auch eine gute Postidee "geklaut"...die werde ich bei mir auch dem nächst machen! Facebookissa laitoin eilen pienen arvonnan käyntiin. Käyhän tykkäämässä, jos haluat saada nämä suloiset talvilapsukaiset oman piironkisi reunalle luistelemaan :) Tuolta oikeasta sivupalkista tai TÄSTÄ pääset blogini fb-sivulle!
Vaniljainen-blogilleni tulee tammikuun lopussa kaksi vuotta täyteen, mikä tarkoittaa, että mulla on silloin bloggailun kaksivuotissynttärit! Eli bloginkin puolelle on tiedossa tammikuussa arvontaa :)

***

Gestern habe ich in Facebook eine kleine Verlosung eröffnet. Schau mal rein, wenn Du diese süßen Winterkinder auf Deiner Kommode gerne Schlittschuh fahren ansehen möchtest :)
Von der rechten Seite oder von HIER kannst Du Dich auf meine Fb-Seite anklicken. 
Ende Januar ist mein 2-Jährige Bloggergeburtstag, denn vor 2 Jahren habe ich mit meinem Finnischen Blog angefangen. Das heißt, dass es hier im Blog im Januar auch eine Verlosung geben wird :)


Miehen isä joutui tänään sairaalaan, eikä vielä ole tietoa mikä häntä oiekastaan vaivaa, nyt on kuulema tila kuitenkin jo stabilisoitunut, vaikka hän vielä intensiiviosastolla onkin tarkkailussa. Ajatukset ovat kuitenkin hänen luonaan... Huomenna mahdollisesti ajellaan iltapäivällä parin tunnin ajomatkan päähän sairaalaan häntä katsomaan, he kun olivat puolisonsa kanssa vapaa-ajanviettopaikassaan eikä kotonaan appiukon sairastuessa. Toivotaan nyt kuitenkin parasta, että pian selviäisi taudin kuva ja, että hän voisi pian taas paremmin...

***

Mein Schwiegervater musste heute ins Krankenhaus. Wir wissen noch nicht was er genau hat, aber er ist auf der Intensivstation... Im Moment sieht es Gott sei Dank schon etwas besser aus, aber ich glaube wir werden morgen trotzdem den paar Stunden Fahrt machen um ihn zu besuchen. Sie waren mit seiner Frau nämlich nicht zu Hause sondern an ihrem Wohnwagen als er krank wurde. Unsere Gedanken sind bei ihm! Na ja, hoffen wir einfach mal jetzt, dass die Fachleute schnell heraus finden was er hat und, dass es ihm dann auch schnell wieder besser geht...


Toivotan teille kaikille tänne kurkistaville mukavaa vuoden viimeistä viikonloppua!
Pysykää terveenä!

***

Ich wünsche Euch allen ein schönes Wochenende von diesem Jahr!
Bleibt gesund!

Liisa

10 comments:

 1. Hyvää Uutta vuotta myös sinulle Liisa!

  Oli ihan pakko laittaa vielä, että Insinööri pääsi sisustamaan sun äidiltä ostetun lipaston kanssa. Laitoin sen vaihtamaan vetimiä ja niissä oli A,B,C ja D, niitä oli kaksi pakettia. Nyt meillä lukee ylärivissä AC/DC. Ou nou, hevi-äijä iski!!! ;D

  Nautihan illastasi, yksin on jokus tooosi kiva olla.

  ReplyDelete
 2. Voi kun minä kaipaisin tuollaisia - saan olla yksin iltoja. Minusta tuntuu, että meillä on aina kaikki kotona :)! Onan sekin kivaa, mutta kyllä tuollaisen illan pari kertaa vuodessa viettäisi mielellään.

  Onnea verhon meysästykseen!

  Minä jatkan joulun paketoimista aamulla :)

  ReplyDelete
 3. Joskus tekee niin hyvää viettää aikaa ihan oman itsensä kanssa ;) Mäkin haaveilen uusista verhoista olkkariin...toisaalta kaipaan väriä, mut sit harmaakin on jotenkin koukuttanu mut...vaaleenpunasta mies ei haluu isoina pintoina...täytyypi suunnitella ;) Iloisia vuoden viime päiviä sinulle ♥

  ReplyDelete
 4. Hassua, miten se kevät alkaa jo tulla mieleen vaikkei vielä vuosikaan ole vaihtunut.. Ehkä se on kehomme juttu, että aina pitää haaveilla jo vähän tulevasta niin pysyy mieli hyvällä tuulella :)

  ReplyDelete
 5. Mukavia joulukuun viimmoisia päiviä sinne myös=)Kevättä ja valoa kohti ollaan menossa.Mikäs sen mukavampaa.
  Toivotan sulle ja perheellesi riemullista uutta vuotta=)

  ReplyDelete
 6. Oikein ihanaista vuoden loppua ja uuden alkua teille sinne.
  Toivotaan, että appesikin voi jo paremmin-

  ReplyDelete
 7. Onnea & iloa uudelle vuodelle :)

  ReplyDelete
 8. Mukavia kuulumisia siellä, paitis tuo sairastuminen. Toivottavasti appiukko paranee pian.
  Kiitos kuluneesta vuodesta ja mukavaa onnekasta uutta vuotta sinne!

  ReplyDelete
 9. Ihanaa että olet saanut aikaa ihan vaan itsellesikin. Verhoja pitäisi täälläkin metsästää tai oikestaan vain tehostenauhaa, sillä tein nuo verhot sellaisiksi, että saavat kelvata myös keväällä ja kesällä.Sulla on kaikkia ihania pieniä juttuja siellä niinkuin nytkin nuo talviset figuurit.

  Mukavaa uutta-vuotta Sinulle Liisa ja toivottavasti miehesi isä on jo parempaan päin!

  ReplyDelete

Danke für Deine Nachricht!
Kiitos viestistäsi!
Thank You for the comment!