Wednesday, June 5, 2013

The winner ist....

Vihdoin sain arvonnan suoritettua!! Kiitos maltillisuudestanne ;)

Mutta hetken pidän teitä vielä jännityksessä... 

Meillekin tuli vihdoin kesä! Sopivasti, kun mulla on parin viikon vapaa, hih :) Ja miten sitä onkaan kuin uudesti syntynyt, autinkoenergian voimalla! Koti in puhdas, terassi siisti, silitys- ja pyykkivuoret pienentyneet hurjasti ja silti on jäänyt aikaa käydä pyöräilemässä ja istua auringossa lakkaillen varpaankynsiä... Kesä <3

***

Endlich hab ich's geschafft mit dem Verlosen...! 

Aber kurz halte ich Euch noch in der Spannung...

Bei uns ist endlich Sommer!  Sehr passend, denn ich habe gerade paar Wochen frei ;) Unglaublich was man alles mit der Sonnenenergie schaffen kann! Das Zuhause ist ordentlich und sauber, Terrasse auch, Wäsche- und Bügelberge sind viieel kleiner und trotzdem hab ich noch Zeit gehabt zu Fahrrad fahren, Zehnägel lackieren in der Sonne etc... Sommer <3
Työviikonloppu meni loistavasti! Oli hauskaa ja nautin taas työstäni niin kuin ennen. Ja nyt mulla onkin taas pidempi vapaa ennen seiraavaa vuoroa, kiitos 50% sopimuksen ;)

Kylmyys ja viikkokausien sateet tuhosivat suuren osan istuttamistani kasviksista... Vain herneet ja porkkanat ovat yhä voimissaan.. Paprika kamppailee.. Vielä en ole sen suhteen luovuttanut.. Mutta kyllä vähän harmittaa!
Eilen sitten istuttelin suoraan pihalle uusia kurkkuja sekä vähän salaattia. Ja lisäksi vielä sellaista peitteen lailla kasvavaa pikku kukkalajiketta, jonka suomalaista nimeä en tiedä..

***

Meine ersten Arbeitstage nach 9 Monaten Pause waren super! Es hat mir wieder richtig Spaß gemacht zu arbeiten! Ich liebe wieder meinen Job..wie früher.
Und nun hab ich wieder bisschen länger frei, Dank meines Teilzeitvertrags :)

Die Kälte und das wochenlange Regenwetter haben fast alle meine Gemüse kaputt gemacht :(
Nur die Zuckererbsen und Möhren haben es überlebt.. Auch die Paprikas kämpfen noch, da geb ich noch nicht auf! Aber ärgert mich schon... Gestern hab ich dann direkt auf Terrasse paar neuen Gurken und bisschen Salat eingepflanzt.. Sowie weisses Steinkraut vorne in die großen Kisten. Ich hoffe es gibt dsnn bald dort eine schöne weiße Decke davon :)


Muuten terassilla kukoistaa jo ihan kivasti. Viime vuotiset pelargoniat pukkaavat kovasti nuppua, tämän vuotiset uudet tulokkaan kukkivat kauniisti. Marketta on levinnyt ihan mielettömäksi puskaksi ja oliivipuu on kasvattanut lähes 10cm uutta lehdistöä. Miehen pelastama viime vuotinen runkoruusu, jonka minä oisin ko heittänyt menemään, on sekin kasvanut tuuheaksi puskaksi ja nuppuja on äkkivilkaisulla ainakin parisenkymmentä! 

***

An sonsten blüht es schon ziemlich schön auf der Terrasse. Meine Geranien von letztem Jahr haben schon viele Knospen und die neuen blühen schön. Margherite ist ein riesiger Busch geworden und mein Olivenbaum ist fast 10cm gewachsen :) Stammrose, die mein Mann gerettet hat (ich hätte sie schon letzten Herbst weg geschmissen), ist ebenfalls ein ganz dichter Baum geworden und hat bestimmt 20 Knospen drinn!

Tänään meillä on Peipposen tarhan jälkeen ystävien kanssa treffit leikkipuistossa.. Kahvia termariin, hedelmiä ja vihanneksia evääksi ja vesipullot matkaan myös :)

***

Heute gehen wir mit Freunden auf Spielplatz nach dem Kindi. Obst und Gemüse mitnehmen..Kaffee in Thermoskanne und das Wasser natürlich auch nicht vergessen ;)


Ainiin....se arvonta! Voittaja on Tiia! Onnea! Laitathan mulle spostiin osoitetietosi, niin postittelen palkinnom tulemaan! :)

Kiitos kaikille osaanottajille! Tervetuloa uusille lukijoille!  Kiitos viesteistänne sekä täällä että FB:ssä! 

Mukavaa ja aurinkoista päivänjatkoa!

***

Ah ja..! Die Verlosung! ;) Gewinnerin ist Tiia! Bitte melde Dich per Email bei mir..mit Adresse natürlich :) 
Und Herzlichen Glückwunsch!

Danke Euch allen und Willkommen neue Leserinnen! Ich freue mich auf Euch, hier und im Fb!

Einen schönen, sonnigen Tag Euch allen noch!

Liisa


11 comments:

 1. Liebe Liisa,
  ui, Ihr habt auch Sonne, wie schööön!!!
  Und einen tollen Ausblick habt Ihr.
  Hab einen schönen Nachmittag,
  liebe Grüße,
  Barbara

  ReplyDelete
 2. onnea voittajlle! On sulla taas siellä niin ihanan näköstä, että :) miulla ois tuasen arvontaaaaaa...lupasin huudella jahka tulee, joten alahan mennä ;)

  ReplyDelete
 3. Onneksi jotain edes selviytyi kasveista, mutta tiedän tunteen kun ketuttaa turha työ ja vaiva.. =( ihanan näköinen teidän terassi!!

  ReplyDelete
 4. Herzlichen Glückwunsch an die Gewinnerin!
  Viele liebe Grüße
  Tanja

  ReplyDelete
 5. Noihin teidän maisemiin ei kyllästy kyllä koskaan!

  ReplyDelete
 6. Täällä virtaa myös aurinkoenergia:)Se on aiheuttanut mm. hurjan grillausvimman... Ihana kesä<3
  Halauksin SisustEllen

  ReplyDelete
 7. Muuten ei oo tällä helteellä nälkää ollenkaan, mutta toi mansikkalettu sai kyl mahan murisemaan :))

  ReplyDelete
 8. Herzlichen Glückwunsch an die Gewinnerin! :) Deine Bilder sind wundervoll. ♥

  Gruß

  Jule

  ReplyDelete
 9. Liebe Liisa,

  schön, dass wir nun die Sonne genießen können. Deine Pflanzen sehen prächtig aus. Ich warte auch voller ungeduld auf die Rosenblüte.
  Die alte Tür in der Ecke finde ich Klasse.

  Liebe Grüße von Danny

  ReplyDelete
 10. Onnea voittajalle :) Meitä aurinko on täällä hellinyt myös kovasti, kummasti siitä vaan mieli virkistyy vaikka muuten onkin puhti poissa ! Iloisia vapaapäiviä sinulle ♥

  ReplyDelete

Danke für Deine Nachricht!
Kiitos viestistäsi!
Thank You for the comment!