Sunday, August 4, 2013

Red hot chili peppers

Koska mun sisustuspuuhat tuntuvat yhä olevan kesälomalla, näytän teille (taas kerran) kuvia terassin istutuksista...
Kuukausi sitten meidän tankoruusu sairastui ja tiputti yhtäkkiä kaikki kukat ja nuput, joita oli kymmeniä. Kyseessä oli kuulema joku sieni, joka on hirmu yleinen ruusuilla, kun alkukesä oli niin sateinen. Saimme hyvät hoito-ohjeet ja lannoitteen eräältä puutarhalta, ja uskomatonta kyllä, nyt ruusu kukkii taas mitä kauniimmim ja työntää uusia nuppuja ennätysvauhdilla.

***

Da meine Inneneinrichtung wohl immer noch im Urlaub ist, zeige ich Euch (schon wieder) Bilder von der Terrasse von Pflanzen...
Vor circa einem Monat wurde unsere Rose krank. Es war wohl irgendeiner Pilz, der sehr typisch bei Rosen ist, wenn der Frühsommer so nass ist wie er dieses Jahr war. Wir haben tolle Pflegeeinweisungen und Mittel von einer Baumschule bekommen und es ist unglaublich aber die Rose hat sich nun komplett erholt! Die blüht wieder so schön!

Tämän biomintun ostin kesäkuussa marketista ja istutin terassille isompaan astiaan. Se on levinnyt valtavasti ja onkin ollut kovassa kulutuksessa kesän aikana.

***

Diese Biominze habe ich im Juni beim Edeka gekauft und in größeren Behälter auf Terrasse eingepflanzt. Die ist riesig gewachsen und wird auch viel benutzt. Tomaatit kasvavat samoin hirmuista vauhtia ja niitä onkin tulossa melkoiset määrät!
Myös kurkku on alkanut kukkia ja jännityksellä odotan, tuleeko niistä oikeasti mitään.

***

Tomaten wachsen auch sehr schnell und es wird viele von den geben!
Auch meine Gurken blühen schon...ich bin gespannt, ob da wirklich was kommt.

Olenkohan lainkaan esitellyt täällä blogissa chilipuutani, jonka sain naapureilta synttärilahjaksi..?
Mies oli noukkinut siitä toissapäivänä kypsät chilit talteen ja sitonut ne lankaan kuivumaan. Tarkoituksena on silputa ne kuivatuksen jälkeen mausteeksi. Mutta mistä olin ällistynyt, niin siitä, että mies oli noin hienosti tuon homman tehnyt ja vielä superkivasti laittanut heinäseipääseen roikkumaan! :)

***

Hab ich schon (außer im FB) meinen Chilibaum gezeigt. Den bekam ich von unseren Nachbarn zum Geburtstag. Vorgestern hatte mein Mann die reifen Chilis geerntet und in einen Faden gehängt. Wir wollen dann die trockenen Chilis mahlen zum Gewürzpulver oder Flocken. Aber was mich so positiv überrascht hat ist, dass der lieber Mann die sooo schön hingehängt hatte und die fertige "Girlande" noch in die Holzstange in der Küche verbunden! :)

Mulla alkoi tänään 11 päivän vapaa ja tarkoitus oli mennä tänään maauimalaan Peipposen kanssa, mutta nyt ukkostaa, joten täytynee siirtää toiseen kertaan. Aamupäivän oli kuitenkin vielä kaunis ilma ja kävimme kahden tunnin kävelyllä tytön ja Usva-neidin kanssa. 4 kilometrin retki tehtiin, puolet matkasta Peipponen pyöräili, puolet käveli. Poimittiin kukkia, laulettiin, pidettiin taukoja välillä muuten vaan... Kiva ulkoilureissu hitaammalla tempolla :)

Nyt toivottelen teille mukavaa sunnuntain jatkoa!

***

Ich habe ab heute 11 Tage frei. Wir wollten heute eigentlich ins Freibad mit meiner Tochter, aber jetzt donnert es gerade. Vorhin war das Wetter noch schön und wir waren 2 Stunden spatzieren. 4 Kilometer Runde haben wir gemacht, Hälfte davon hat die Kleine Fahrrad gefahren, Hälfte ist sie gelaufen. Wir haben Blumen gepflückt, gesungen und manchmal nur so ne Kleine Pause gemacht. Ein schöner Spatziergang mit langsamerem Tempo :)

Nun wünsche ich Euch allen einen tollen Restsonntag!

Liisa


6 comments:

 1. Onpas sinulla hyvä sato tulossa. Ihanan chiliyllätyksen on miehesi tehnyt;) Tuollaisista se tulee vaan ja ainoastaan hyvä mieli! Mukavaa elokuuta sinulle.

  ReplyDelete
 2. Paljon satoa ja ihanat ruusut!
  Oikein ihania lomapäiviä sinulöle!

  ReplyDelete
 3. Hienosti chilit kuivumassa...viime vuonna minulla kasvoi chiliä, ja paljon, mutten noin niitä älynnyt ripustaa...:)

  ReplyDelete
 4. Teistä onkin tullut melkoisia puutarhureita :), ihanasti on nuo chilit roikkumassa :)

  Ihania vapaita, minä nautin viimein alkaneesta kesälomastani <3

  ReplyDelete
 5. Ompas kyllä tolkuttomasti kasvanut kaikki vihertävä siten käyntini!! Niin nätin näköistä ja mä en kestä miten T on laittanut noi chilit, mistä ihmeestä se edes oli saanut idean!! En olisi itsekkään keksinyt! =D Terkut koko perheelle!

  ReplyDelete
 6. Teidän päivä kuulosti aivan ihanalta <3 Meillä lapset alkavat olemaan jotenkin niin kyllästyneitä tähän olemiseen, että he tappelevat jatkuvasti :/

  Tuo sun yrttitarha näyttää kyllä tosi hyvältä!
  Mulla on kans chiliä (ja paprikaa), mutta vasta nyt chileissä näkyy punaista väriä :) Mun täytyy kans kuivattaa ne, kun ei sitä raakana syödä. Kiitos vinkistä :) Tomaattia tulee jonkun verran, mutta ensi kesänä laitan kyllä enemmän :)

  ReplyDelete

Danke für Deine Nachricht!
Kiitos viestistäsi!
Thank You for the comment!