Saturday, September 29, 2012

Weekly News ;)

Huoh. Tänään olimme erään myös täällä Saksassa asuvan läheisen, suomalaisen ystäväni häissä. Korttiin kirjoitin Eino Leinon runon...

"Tänään otan puolisokseni ystävän,
jonka kanssa nauran,
jonka keralla uneksin,
jonka vuoksi elän."

Pariskunta vihittiin maistraatissa, eli "Rathausissa" ja sen jälkeen kohottelimme pienten suolaisten purtavien kera maljoja ulkosalla. Sää oli syksyisen kaunis. Morsian säteili :) Laitan teillekin yhden ihanan kuvan, jonka onnistuin nappaamaan Peipposesta morsiamen kanssa kännykälläni. Ihana kuva mielestäni! 
Maljojen kohottelun jälkeen siirryimme rathausia vastapäätä sijaitsevaan italialaiseen nauttimaan suussasulavan 4 lajin menun. Ruoka oli todellakin mielettömän herkullista! Juhlat jatkuvat vielä pariskunnan kotona, mutta me lähdimme ravintolasta kotiin, sillä miehellä on tänään yövuoro ja eräs pikkuneitikin oli aika valmista kauraa ;)

Heute haben wir Hochzeit von einer ganz lieben Freundin von mir gefeiert. Sie ist auch Finnin aber lebt auch schon seit Jahren hier in Deutschland. 
Nach der schönen Trauung im Standesamt haben wir draußen den Sektempfang genossen. Das Wetter war herbstlich schön. Die Braut hat gestrahlt :) Ich zeige Euch hier ein Bild das ich von meiner Tochter und der Braut mit meinem Handy gemacht habe. Ein herrliches Bild, finde ich!
Später haben wir noch ein leckeres 4 Gängen Menü bei einem Italiener gleich gegenüber vom Rathaus genossen. Oh, das Essen war wirklich seeeehr lecker! Nach dem Essen wird noch bei der Brautpaar zu Hause gefeiert aber wir mussten nach Hause, da mein Mann heute wieder Nachtschicht hat, und die Kleine war auch schon ziemlich fertig ;)


Eilen käytiin hevostalleilla. Ratsastin ja hoisin hevosia vuosikaudet nuoruudessani, aikuisiällä 10 vuoden tauon jälkeen aloitin harrastuksen uudelleen, mutta sitten siihen tuli taas pitkä tauko. Nyt suunnittelen aloittavani uudelleen. Hevoset ja ratsastus ovat aina olleet tosi lähellä sydäntäni... Täydellistä "terapiaa" sekä mielelle että keholle ;)
Onkohan tässä tulevaisuuden hevoskuiskaaja? Ainakin tyttö rakastaa nyt jo hevosia eikä pelkää niitä. Haluaisi kovasti ratsastamaan jo itsekin :)

Gestern haben ein Pferdestall in unserem Nachbardorf besucht. Ich bin als Jugendliche jahrenlang geritten und hatte ein Pflegepferd. Dann nach 10 Jahren Pause, als Erwachsene, habe ich das wieder angefangen bis wieder eine Pause dazu kam. Jetzt plane ich es wieder anzufangen. Pferde und Reiten lagen schon immer sehr nah an meinem Herz... Perfekte Therapie für Seele und Körper ;)
Ob hier der nächste Pferdeflüsterin ist? Auf alle Fälle liebt das Mädchen jetzt schon Pferde und hat keine Angst vor den. Möchte schon selber reiten anfangen :)

Kännykkäkuva
Handybild.

Heppatallivierailun jälkeen tein syksyn ekan kauraomenapaistoksen. Ja ekaa kertaa oli myös tuo ystävältäni kesällä synttärilahjaksi saamani GG:n vuokakin käytössä :) Jos mahdollista niin paistos maistui entistäkin paremmalta kauniissa vuoassa laitettuna, hih. Paistoksen söimme vaniljajäden kanssa. Tästä herkusta tykkää meillä koko perhe!

Nach dem Pferdestallbesuch habe ich einen Apfelhaferauflauf gemacht. Und zum ersten mal wurde auch der süße Green Gate Auflaufform benutzt. Wenn möglich, dieses mal hat es NOCH besser geschmeckt wie sonst, hihi ;) Den warmen Auflauf haben wir mit Vanilleeis gegessen. 
Ich gebe Euch noch das Rezept dazu:

Äpfel (dürfen ruhig etwas sauer sein) schälen und in Scheiben schneiden -> in Auflaufform legen.
Butter schmelzen und dazu Haferflocken -> umrühren und mit Zucker versüßen.
Haferflockenbrei auf die Äpfelscheiben streuseln.
In Backofen (Umluft  ca. 170 Grad) ca. eine halbe Stunde backen. 
Mit Vanilleeis oder Vanillesoße geniessen!
Viime viikonvaihteessa ostamistani tuoleista toinen sai valkoisen värin pintaansa. Ja olkoon ne kauniit ruskeinakin, niin kyllä tämä valkoinen on vaan lähempänä omaa sydäntäni! Lopuksi hioin tuolin alkuperäisväriä vähän esiin.

Ein von den zwei Stühlen die ich letztes Wochenende beim Trödel gekauft hatte, habe ich nun schon weiß gestrichen. Egal wie schön die auch als braun sind, gefällt's mir persönlich in weiß besser!
Zum Schluss habe ich wieder ein bisschen abgeschliffen.
Toinen tuoleista on vielä ylätasanteella ja saa ainakin hetken olla vielä ruskea. Maistellaan, katsellaan... Hetki voi olla hyvinkin pitkä aika, tai sitten tosiaan vain hetki...esim. huomiseen ;) Tämä maalattu kaunotar pääsi alakertaan eteishalliin, portaikon alle.

Der andere Stuhl ist noch oben auf Podest und darf noch eine Weile braun bleiben. Die Weile kann lang sein... Die kann aber auch recht kurz sein... z.B. bis morgen ;) mal schauen...! Diese weiße Schönheit hat Platz unten im Flur, unter der Treppe gefunden.Arvatkaas muuten mitä! Mies antoi siunauksensa THE SOHVAPÖYDÄN hiomiselle! Juu, ei vielä maalamiselle, mutta askel se on pienikin askel ;) Ja hiljaa hyvää tulee. Nyt kun sain lupauksen hiomiselle, niin ei tunnu asialla edes kovin kiire olevan, hih ;) Voihan olla, että siitä tulee niin kaunis hiottuna, etten sitä enää edes halua maalata (joo, epäilen, mutta eihän sitä koskaan tiedä ;)) tai sitten siitä tulee niin hirveä, että mieskin ihan rukoilee mua sen maalaamaan ;D (joo, tätä vaihtoehtoa epäilen vielä edellistäkin suuremmin ;)).

Guess what! Mein Mann hat mir endlich das Segen gegeben für's Abschleifen des Couchtisches (THE COUCHTISCH! Den ich schon seit Jahren streichen will, den er aber aus Prinzip so -braun und klarlackiert- haben will. Ich darf hier fast alles, aber eins darf ich nicht, DEN Couchtisch streichen!). Ja, abschleifen ist nicht "weiß streichen" aber immer hin ein Stritt ;) Es kann ja sein, dass der Tisch mir abgeschliffen so gut gefällt, dass ich ihn gar nicht mehr streichen will (ne, glaub ich au net ;)) oder es wird sooo schrecklich, dass mein Mann mich sogar bettelt den zu streichen ;D (ne, das glaub ich noch weniger, aber wer weiß.. ;))

Nyt pitää lähteä unten maille, hyvää yötä, kauniita unia ja mukavaa sunnuntaita, syyskuun viimeistä päivää kaikille tänne kurkistaville! Voikaa hyvin!

Jetzt muss ich ins Bett, gute Nacht, schöne Träume und einen tollen Sonntag Euch allen! Macht's gut!

Liisa

12 comments:

 1. Hihi, katoin ensin että sillä hepalla oli hattu päässä x)

  ReplyDelete
  Replies
  1. HIHI ;D Eka ihmettelin, et mikä ihmeen hattu... Mutta totta tosiaan, nyt en nää heppaa ilman SITÄ hattua ;) Hyvä huomio Mari! Ja kiva, kun kävit kylässä :)

   Delete
 2. Voi kun pikkuPeipponen on kasvanut ♥

  Sä olet juoni nainen...miten sait siihen hiontaan jo käännettyä miehen pään :DD -taitaa itsekin tietää, että siitä on pieni askel valkoiseen maaliin....

  Mä taidan kans mennä potslojolleen, jos ottais jonkun sisustuslehden vielä hetkeksi...öitä...

  ReplyDelete
 3. Ihana kuva Peipposesta ja morsiamesta!
  Ihania kuvia ovat muutkin! Heppakuvaa minäkin katsoin ensin että mikä hattu hepalla on päässä:)
  Tuolisi on upea! Täälläkin on valkoista maalia sudittu useampaan huonekaluun:)
  Ihanaa sunnuntaita!♥

  ReplyDelete
 4. Ihana Peipponen ja kyllä tuoli on parempi noin :)! Terkut Berliinistä!

  ReplyDelete
 5. Kaunis kuva morsiammesta ja Peipposesta!

  ReplyDelete
 6. häät on ihania, ja voi mikä kuva morsiammesta ja pikkuisesta prinsessasta! Ratsastus on ihanaa, aikuisiällä on tullut käytyä sillain kerta kahteen vuoteen... mutta ehkä sitten joskus, kun lapset on isompia olisi sillekkin aikaa. Se on kyllä hieno harrastus!
  vai omena-kaura-paistos kausi on sielläkin avattu, kyllä se syksy teillekkin tulee, pikkuhiljaa! :)

  ReplyDelete
 7. Niin on onnelliset hymyt sekä morsiamella että Peipposella että tässähän ihan liikuttuu,eipä sillä melko outoohan se olis jos hapannaamakuvia sais hääpäivänä otettua;)
  Tuoli on tosiaankin kaunotar valkoisena ja tuleehan sitä kontrastia jos ei muusta niin ainakin talon rouvan tulisesta luonteesta,näin olen ollut ymmärtävinäni,korjaa jos olen väärässä:D No oli niin tai näin,ihana näky on eteishallissanne vastassa!
  Mä olen muuten hieman pelännyt hevosia teini-iästä saakka,yks ravuri sai tallilla siepin ja nous takajaloilleen noin about millin päässä minusta,sen jälkeen olen suhtautunut hevosiin pelonsekaisella kunnioituksella,silloin kun ollaan tekemisissä hevosten kanssa ja oma tytär on paikalla on kuule tekemistä etten huuda kauhusta ja pelkoani näytä,siis kun en viitsi omia pelkojani tyttöön tartuttaa:)
  Suloista sunnuntaita sinne♥

  ReplyDelete
 8. Liebe Liisa,

  schön sieht der Stuhl aus. Deine Tochter und die Braut sehen gut aus, hast Du gut getroffen.
  Und vielen Dank für das Rezept, wird auf jeden Fall ausprobiert. Sieht sehr lecker aus.

  Liebe Grüße, Heike

  ReplyDelete
 9. Ihana kuva Peipposesta ja morsiammesta.Niin aito ja hellyyttävä.
  Kiva on tuo teidän eteishallikin uusine tuoleineen ja piironkeineen kaikkineen.Hitsi mitä suomea.KAUNISTA joka tapauksessa.Viimmosen päälle viimeisteltyä,niin kuin sulla aina on.
  Mukavaa lokakuuta=)

  ReplyDelete
 10. Ihan postikortti ainesta tuossa Peipponen/morsian kuvassa.
  Vai olet saanut luvan pöydän käsittelyyn :) .... antoi pikkusormen, se vei koko käden....
  Tuolista tuli kaunis.

  ReplyDelete

Danke für Deine Nachricht!
Kiitos viestistäsi!
Thank You for the comment!