Tuesday, November 6, 2012

Dinner for six...

Facebookissa jo vilautinkin loppuviikosta kuvaa meidän torstai-illalta, jonka vietimme naapureidemme kanssa yhdessä kokkaillen ja hyvästä ruuasta nautiskellen. Torstai oli täällä Saksassa pyhäpäivä ja useimmilla normityössä käyvillä myös perjantai vapaana sen ansiosta.

***

In Facebook hatte schon vor paar Tagen ein Bild von unserem Donnerstagabend gezeigt. Den Feiertagabend haben wir mit unseren Nachbaren beim Kochen, essen und quatschen verbracht. Viele hatten ja am Freitag auch noch einen Brückentag.


Meidän ruokapöytä on yleensä seinässä kiinni, jolloin siihen sopii kattaa viidelle. Nyt meitä oli kuusi, sillä naapurinrouvan jo oikeastaan aikuiset (16 ja 18 v.) lapset olivat illanvietossa mukana, joten vedin ruokapöydän seinästä irti keskemmälle huonetta.

***

Unser Esstisch steht normalerweise an Wand, dann kann man gemütlich zu 5 essen. Nun waren wir 6 Leute, da sie eigentlich erwachsenen Kinder (16- und 18-jähr.) von meiner Nachbarin auch dabei waren. Also habe ich den Tisch mehr in die Mitte des Raum gestellt.



Pöydän katoin melko yksinkertaisesti. Pellavaliina, valkoiset tabletit, kauniit paperiservetit, kun en jaksanut etsiä ja silittää kankaisia lautasliinoja, ja keskelle hopeatarjottimella lajitelma köyhänhopeisia kynttiläjalkoja kynttilöineen.

***

Den Tisch habe ich ziemlich einfach gedeckt. Einen Leinentuch, weiße Tischsets, schöne Papierservietten, da ich zu faul war die Stoffservietten zu bügeln, und verschiedene Bauernsilberne Kerzenständer mit weißen Kerzen auf einer Silbertablett. 






Ruuista, jälkkäriä lukuunottamatta ei tullut kuvia otettua :( Teimme suuren vihreän salaatin, johon laitoimme myös kurkkua ja tomaattia sekä retiisiä. Kylkiäisenä oli myös omapaistociabattaa. Pääruokana oli miehen grillissä paistamat mehevät naudan sisäfilepihvit, joille minä tein kyytipojaksi pippurijuustokermakastikkeen. Uunissa laitoimme pihvejen seuraksi uuniperunat, jotka herkuteltiin ranskankerman kanssa. Jälkkärinä vaniljajätskiä ja suklaalaavakakut sekä mansikoita.

***

Von dem Essen, außer vom Nachtisch, habe ich keine Bilder gemacht :( Wir haben einen großen, grünen Salat gemacht mit Gurke, Tomaten und Radieschen. Zum Essen gab's auch Ciabattabrot. Mein Mann hat uns leckere, saftige Rinderfilet gegrillt und dazu gab's eine Pfefferkäsesahnesoße made by me :) Zum Fleisch gab's noch Ofenkartoffeln und dazu Creme Fraiche. Zum Nachtisch Vanilleeis mit warmen Lavatörtchen und Erdbeeren.



On kyllä ihanaa viettää tuollaisia illanistujaisia hyvässä seurassa. Varsinkin, kun yhdessä suunnitellaan ja kokkaillaankin, niin ei kaadu yhden perheen niskaan koko järjestelypuoli. 

***

Es ist wirklich schön solche Abende mit guten Freunden zu organisieren. Vor allem, wenn man zusammen plant und auch noch kocht, muss niemand alleine den 'Stress' haben.

Jo aika päivää sitten sain vastaanottaa ihania tunnustuksia ihanilta blogiystäviltä :) Kiitos ja kumarrus vielä kerran teille kaikille!

***

Schon ist es eine Weile her, als ich viele tolle Awards von lieben Blogfreundinnen bekam :) Vielen lieben Dank nochmals Euch allen!




Ainakin kahteen noista tunnustuksista kuuluu paljastaa itsestään 7-8 asiaa... Joten laitetaanpas niitä paljastuksiakin sitten samaan syssyyn ;)

***

Zumindest bei 2 von diesen Awards, sollte man 7-8 Sachen von sich selbst erzählen... Also hier kommen paar Fakten von mir ;)

1. Olen käyttänyt tänä syksynä enemmän rahaa itseeni kuin vuosiin yhteensä ;)
2. Olen nimittäin alkanut vasta viime aikoina panostamaan todenteolla laatuun vaatteissani ja kengissäni. Ostan mieluummin parit hyvät ja kalliimmat laadukkaammat kuin monet sudet.
3. Näitä viime aikojen hankintojani olen tosin rahoittanut suurimmalta osin myymällä kaappejen kätköistä vanhaa pois. Sillä eihän puolikkaalla palkalla kovin kummosia shoppailla ;)
4. Olen tehnyt paria poikkeuskuukautta lukuunottamatta koko (aikuis)ikäni vuorotöitä ja pitänyt siitä. Viimeiset reilut 10 vuotta työssä, jossa on aina oltava 'hereillä' ja hyvässä kunnossa niin henkisesti kuin fyysisestikin, paljon pitkiä päiviä ja epäsäännölliset työajat, lisukkeina pitkä pinna ja ainainen hyväntuulisuus. Lisäksi työympäristöni on terveydelle rasittava.
5. Tämän vuoden aikana olen kuitenkin joutunut kasvotusten oman jaksamiseni kanssa ja joutunut huomaamaan, että voimavarat eivät ole samat kuin ennen. Sairastun helpommin, olen jatkuvasti väsynyt ja huonotuulinen. Sen lisäksi nyt on tärkeämpää olla kotona, kun Peipponen herää aamulla ja käy iltaisin nukkumaan... Sekä saada itsekin paremmat yöunet ja olla näin ollen pirteämpi ja maltillisempi äiti pienelle tytölleni :) Edessä taitaa siis olla jossain vaiheessa myös isoja ammattiin liittyviä päätöksiä...
6. Tähän itsensätutkiskeluuni on kuulunut myös yritys päästä pois täydellisyyteen pyrkimisestä sekä opetella sanomaan 'ei'. Kaikkea ei aina tarvitse ehtiä, jaksaa, haluta...!
7. Tämä syksy on kaiken kaikkiaan ollut elämäni tähän asti rankin kausi. Menneisyydessäkin on ollut rankkoja, surullisia ja ainakin jollain tapaa arvet jättäneitä tapahtumia ja kokemuksia, joita olen "urheana" lakaissut maton alle. Nyt on siivouksen aika!
8. Olen kuitenkin varma ja haluan uskoa, että kaikesta selvitään, sillä onhan mulla MULLE maailman parhaat tukijoukot: Kaikista rakkaimmat, ihanimmat ja parhaimmat Tytär, Mies, Äiti, Isosisko, Ystävät... Ja myös te ihanaiset siellä omien ruutujenne takana :) Joista eräskin taasen pienellä viestillään osoitti välittävänsä ja yllätti lämpimästi...

***

1. Ich habe diesen Herbst mehr Geld in Mir gesteckt wie insgesamt in den letzten Jahren ;)
2. Erst nun habe ich nämlich angefangen lieber weniger, richtig guten Sachen zu kaufen, wie viele nicht so qualitativen Sachen...
3. Allerdings habe ich fast alles damit bezahlt, dass ich die Schränke leer von alten Sachen gemacht habe! Also altes verkauft. Denn mit meinem halben Lohn kauft man nicht so viel ;)
4. ich habe mein ganzes Leben lang, so lange ich arbeite (abgesehen von ein paar Ausnahmemonaten) immer Schichtdienst gemacht. Und mir hat's immer gefallen! Die letzte über 10 Jahren in einem Beruf, der physisch anstrengend ist, viele lange Tagen, unregelmäßige Arbeitszeiten, man muss immer alert sein, gut drauf sein und eben physisch fit sein, und außerdem noch mit guten Nerven ausgerüstet ;)
5. Dieses Jahr habe ich müssen akzeptieren, dass ich nicht mehr so kann wie früher. Ich bin mehr wie je krank gewesen und sehr oft gestresst und müde. Außerdem ist es mir nun wichtiger zu Hause zu sein, wenn meine Tochter morgens aufwacht und abends ins Bett geht... Dazu brauche ich selber mehr Schlaf um bessere Mama tagsüber für meine Tochter sein zu können.
6. Diesen Herbst habe ich auch versucht zu akzeptieren, dass man nicht immer alles perfekt machen muss, und man muss auch mal 'nein' sagen...
7. Alles in einem ist dieses Jahr für mich sehr anstrengend gewesen... Unangenehme Sachen habe ich früher oft unter den Teppich gewischt, aber nun ist Zeit zum putzen!
8. Ich bin aber sicher, dass alles wieder gut wird, denn ich habe doch für MICH die besten Leute um mich herum: Meine wundervolle Tochter, liebster Mann, aller besten Mama und Schwester und noch gaaanz viele tolle, liebe Freundinnen und Freunde! Und nicht vergessen, diese tolle Blogwelt, in die man bei Regentagen abhauen kann ;)

Kiitos! *** Danke!

Liisa

Ps. En ole myöskään unohtanut Kirsiltä saamaani Ikea-haastetta enkä Maanvaivalta saamaani Toivepostausta ;) Älkää tekään unohtako arvontaa!!!

Ps. Meine Verlosung nicht vergessen!

14 comments:

  1. Joku sulle kommentoikin,oliko se nyt edelliseen vai sitä edelliseen postaukseen että millonkohan teidän koti on lehdessä ja sitä minäkin ihmettelen että miksei ole jo:)Melkein käsittämättömän kauniita nämäkin kuvat,ekakin kuin jostain haaveunesta:D
    Astetta "rankempia" paljastuksia olikin sulla tällä kertaa...Tuohon työhön varmaan sopii ,taas kerran karmee klisee mutta osuva,sanonta aikansa kutakin,onhan se ihan varmasti rankkaa jo työaikojensa puolesta,saatikka sitten se puoli työstä että vaikka sulla olis miten hankala tai pee päivä niin ei muuta ku hymyä korviin vaan...Ja itsekin äitinä voin kuvitella sen ärsyttävän ja jatkuvan "syyllisyyden" tunteen siitä kun ei ole kotona (niinkuin itse sanoit)esim.just lapsen nukkumaanmeno-ja heräämisaikaan,taitaa muuten olla naisille hirmuisen tyypillistä tuo tietynlainen riittämättömyyden tunne,pitäis olla loistava äiti,hyvä puoliso,mainio työntekijä,oiva kodinhengetär jne.jne...Täytyis kuitenkin muistaa se että itsekin on tärkeä eikä jättää niitä omia tarpeitaan aina viimeiseksi,terve itsekkyys kun ei ole pahe vaan hyve;)Nyt vaan luuta heilumaan ja vanhat roskat sieltä maton alta hus pois mäelle,iloa,valoa ja voimia minäkin sinulle ihanalle yritän tällei virtuaalisesti lähettää♥

    ReplyDelete
  2. Yksinkertainen on kaunsita!! kauttaus on täydellinen! :)

    Jotenkin tämä maailma on mennyt niin kiireiseksi, ettei sitä omaa aikaa juuri jää. Äitinä tosiaan kokee riittämättömyyttä, ja todellisuudessa lapset eivät kaipaa eikä tarvi, että äiti on vieressä koko ajan. Koita nyt nauttia tästä ajasta ja pohtia rauhassa, mitä haluat tulevaisuudelta. Se että sinä voit hyvin, heijastuu lapseen (ja tottakai koko perheeseen), joten hoidahan itsesi kuntoon ♥

    Vastailen sinulle varmaan huomenissa. Pidän pientä teetaukoa kirppishinnoittelulta :)

    ReplyDelete
  3. Kirsipä sen kaiken jo sanoikin :)
    Joten pistän lisää vain tämän: suklaalaavakakun ohje, kiitos! Ei mitään kiirettä, mutta mielellään heti eilen :D

    Rauhallista loppuviikkoa!

    ReplyDelete
  4. Kauniisti olet kattauksen tehnyt.Minustakin tuo ensimmäinen kuva puhuu enemmän kuin tuhat sanaa.Ihana sadunomainen tunnelma kuvassa.

    Kaikkea hyvää sinulle toivon.Ainahan teitä blogiystäviäkin ajattelee,lämmöllä.

    Hyvää viikon jatkoa!

    ReplyDelete
  5. Niin ja vielä,että kyllä teidän koti on ehdottomasti lehtijuttujen arvoinen=)

    ReplyDelete
  6. Pitkästä aikaa kurkkaamassa tänne. Onpa hieno illanistujaiskattaus. Ihanaa saada vieraita ja panostaa kattaukseen ja tarjoiluun. Ohjetta minäkin kaipailen jos vaikka jouluksi uutta omaan pöytäänkin :) ihanaa marraskuista iltaa.

    ReplyDelete
  7. Tämä syksy on ollut minullekin rankka. Ja samoin minäkin olen joutunut toteamaan että kaikkeen ei pysty, helppoa ei ole ollut ja vähän takaraivossa vieläkin on sellainen luovuttajan "tykytys". Mutta säikähdin todella jo jossain vaiheessa omaa oloani ja pakkohan se on vaan laittaa ne asiat tärkeysjärjestykseen. Mullakin kuitenkin ne ihan kaikista tärkeimmät asiat on kunnossa. On perhe ja ystäviä ja terveys ja tämä meidän koti. Ja hunksit <3

    Voimia sinulle toivottelen Liisa <3

    Ihanan näköistä teillä, niinkuin aina <3

    ReplyDelete
  8. Ihania kuvia kattauksesta ja herkuista! Tuosta omasta jaksamisesta ja sen ei -sanan opettelusta on vaan jossain vaiheessa pakko huolehtia. Itse koin rankimpana viime kevään, jolloin olin uupunut ja masentunut. Viisi viikkoa olin totaalisen lamaantunut ja tuijottelin seiniä. Minun lapseni ovat jo aikuisia, joten elämäntilanteeni on sikäli toisenlainen. Toivon sinulle voimia ja lähetän lämpimiä ajatuksia! Kyllä elämä kantaa, kun siihen luottaa!

    ReplyDelete
  9. Kaunis kiitos Liisa ihanainen,mä sain tänään postia ja arvaas mitä,kerrankin olen (lähes)sanaton♥

    ReplyDelete
  10. Samojen asioiden äärellä ollaan täälläkin. Olen antanut itselleni aikaa ajatella ja luvan olla pätemättä, eikä mun olo oo ollut ikinä näin hyvä :) Anna siis itsellesi aikaa, tee mikä susta on ihanaa ja nauti elämästä. Lepää ja virkisty, niin jaksat enemmän ja huomaat, että läheisilläsikin on rauhallisempi ja onnellisempi olo. Maailma ei karkaa minnekään vaikka vähän hengähtäisitkin ja kukaan ei pidä sua yhtään huonompana ihmisenä vaikka sanoisit välillä ei. Munkin kroppa oli hajoamispisteessä, mutta kaikki muuttui ihan yhtenä hetkenä kun oivalsin, että on pakko himmata ja keskittyä myös itseensä.

    Pidä huoli itsestäsi, Olet tärkeä <3

    ReplyDelete
  11. Olin ihan varma, että olen jo kommentoinut tähän.. no en näköjään sittenkään :D

    Odotan hyvin paljon sitä toivepostausta koska en kykene millään muistamaan mikä se oli! Eii oo todellista! Pitäiskö mun alkaa syömään jotain vitamiineja jotka parantaa muistia! :D

    Mukavaa viikonloppua! <3

    ReplyDelete

Danke für Deine Nachricht!
Kiitos viestistäsi!
Thank You for the comment!