Monday, November 5, 2012

In the kitchen...again!

Kun mulla on mieli maassa tai haluan "paeta", alan tehdä jotain pieniä tai joskus vähän isompiakin muutoksia täällä kotona. Sillä lailla pakenen ainakin hetkeksi omia ajatuksiani ja pöydällä makaavia ikävämpiä asioita. Ja sen lisäksi pakenen tänne Blogistaniaan, jossa kaikki on kaunista ja maailma ehjänä ;)
Eilen iltapäivällä sain pari tuntia olla ihan yksin kotona ja heti alkoi silmät harhailla... Mietin kuumeisesti, mikä se juttu on, joka nyt ei jätä rauhaan, ja keksinhän mä sen! Ei muuta kuin etsimään vanhojen lakanoiden jämistä sopivaa palaa, onneksi tuli toissa viikolla tankattua pitsivarastoakin...

***

Wenn ich traurig bin oder von etwas "abhauen" will, fang ich oft an hier zu Hause etwas zu ändern, tüfteln... Das ist mein Weg für eine Weile mich von den unangenehmen Sachen zu verstecken oder sie zu vergessen. Und dazu verstecke ich mich dann hier in der heilen Blogwelt, wo alles schön ist und sie Welt in Ordnung ist ;)
Gestern war ich nachmittags paar Stunden ganz alleine zu Hause und gleich haben meine Augen angefangen etwas zu suchen... Was ist es nun, was mich nicht in Ruhe lässt??!! Und da war es, hab ich doch gewusst! ;) Also ein passendes Stück von alten Betttuchresten suchen und Gott sei Dank hatte ich vorletzte Woche neue Spitzenborden gekauft...


Tuo "tanko" on nyt tuollainen väliaikainen ratkaisu (lue: on siinä vielä ensi vuoden joulunakin ;)), mutta muuten olen kyllä huisin tyytyväinen tähän pieneen valkoiseen lisään, joka kivasti peittää kiiltävän, modernin liesituuletinhirviön ;) !

***

Die Vorhangstange ist eine provisorische Lösung (sprich: ist noch da nächstes Jahr am Weihnachten ;)) aber ansonsten bin ich wirklich sehr zufrieden mit dieser kleine, weiße Extra, der sooo schön die glänzende, moderne, Monsterabzugshaube versteckt ;) !Ja koska varastin verhotangon tuosta keittiön ikkunasta, niin piti keksiä siihen uusi ratkaisu. Se kuului näin: juuttinarua ja puisia vanhanoloisia pyykkipoikia :) Taidan kyllä kokeilla tuohon ainakin joulunajaksi keittiöpyyhkeitä noiden verhojen sijaan... Täytyykin kokeilla samantien!

***

Und da ich die Vorhangstange von dem Küchenfenster klaute, musste da was neues rein... Juteschnur und Holzwäscheklammern! Ich glaube aber, dass für die Weihnachtszeit hänge ich da anstatt Vorhängen paar Geschirrtücher... Das muss ich mal gleich probieren!Tuon kiva rautalankakorin ostin Rintelän Ruusalta blogikirppikseltä. Tarkoitus oli laittaa siihen kruunukynttilöitä ja olin niitä oikein varastoon ostanut, mutta eihän ne riittäneetkään. Kori yllätti siis koollaan :) Kunnes saan hommattua vielä lisää kynttilöitä, saa kori toimia sipulikorina.

***

Diesen Eisenkorb hatte ich vor kurzem von einer Blogkollegin gekauft. Ich wollte da Kerzen rein machen, hatte sogar neuen gekauft aber es war doch nicht genug, der Korb war größer als ich dachte :) Bis ich noch mehr Kerzen gekauft habe, darf er ein Zwiebelkorb sein.


Ruusalta ostin myös ihanan naulakon (ja vähän muutakin ;)), jonka eilen naulailin makkarissa seinään. Ihanan rosoinen pinta...

***

Von der gleichen Blogkollegin habe ich auch (unter anderem ;)) diese Hakenleiste gekauft. Die habe ich heute im Schlafzimmer an die Wand gemacht. So schön shabby ist sie...Ja kun nyt kerran makkarissa ollaan, niin vilautanpas vielä tuon miehen uuden yöpöytäsydeeminkin uudelleen, Ikeasta nappasin viimeksi mukaani tuon korin pikkuhilbetööreille ja tuo alekorilyhty passaa paremmin kuin hyvin pöydän tyyliin, lukulampun kaveriksi :)

***

Und wenn wir schon im Schlafzimmer sind, zeige ich Euch noch kurz (nochmals) den neuen Nachttisch von meinem Mann. Von Ikea hatte ich letztes mal das Körbchen für sein Kleinzeug gekauft und die Laterne passt einfach perfekt zum Stil des Tisches sowie mit der Lampe zusammen :)


No niin, päätetään tämä pakomatka tähän ja jatketaan oikeassa maailmassa uusin juuri tankatuin voimavaroin ;) 
Ihanaa, kun jo niin moni on käynyt osallistumassa arvontaan! Kiitos ihanista kommenteistanne, niitä on ilo lukea! Ja jos et vielä ole arvontaan osallistunut, niin klikkaapas itsesi tuolta oikealta ylhäältä arvontapostaukseen tai skrollaile pari päivää taaksepäin postauksia!
Mukavaa alkanutta viikkoa teille jokaiselle!

***

So, das war's mit dem Flucht dieses mal, weiter geht's in der realen Welt mit neuen Kräften ;)
Schön, dass so vielen schon bei meiner Verlosung teilgenommen haben, es ist echt toll Euren Kommentaren zu lesen! Danke! Und wenn Du noch nicht dabei bist, schau doch mal ein paar Post weiter zurück, hinterlässt eine Nachricht und schon bist Du dabei!
Eine schöne neue Woche wünsche ich Euch allen!

Liisa

Ps. Älkää nyt käsittäkö väärin, en minä aina ole alamaissa tuunaillessani tai postaillessani ;D

***

Ps. Nicht falsch verstehen! Natürlich bin ich nicht immer traurig, wenn ich tüftele oder poste ;D

9 comments:

 1. Loistava tapa päästää yli pahasta mielestä :) Mä viime aikona yleensä nukun sen yli :D

  Milloinkohan teidän kodista tule lehtijuttu? :P

  ReplyDelete
 2. Paikkojen järjestely ja pieni puuhaaminen on todella terapeuttista! :)

  ReplyDelete
 3. Olen täysin samaa mieltä, että se vaan toimii kerrassaan mainiona terapiana, kun jotkut asiat ahdistaa. Minulla toimii myös! Ja blogistania pakopaikkana on aivan taivaallinen, kun saa hetkeksi (=tunniksi, pariksi...) unohtaa omat pikku murheet ja nauttia kauniista kuvista ja mukavista teksteistä. Mies aina ihmettelee, kun uppoudun näihin, mutta olen auttamattomasti koukussa, tunnustan!

  ReplyDelete
 4. Sama täällä, vaikka sitten toisalta tuntuu, ettei kaikkien blogeissa ehdi millään käydä:(

  Tuo liesituuletin suoja on kyllä hieno :) Ja mä luulen, että joka kodissa on niitä melko kauan pysyviä tilapäisratkaisuja ;)

  ReplyDelete
 5. Minullekin blogin pitäminen on oikea terapiamuoto, sen avulla pääsee johonkin ihan muualle, vaikka kotona onkin :)!

  Onnistunut liesituulettimen piilotus ja tuo kori, nappiostos!

  ReplyDelete
 6. Oh, kylläpä ne näyttää natsaavan teille upeasti! :))

  Ja totta;aivot tyhjenee ja mieli virkistyy kun piipahtaa tässä täydellisyyttä hipovassa blogistaniassa! ;DD

  Hauskaa viikkoa!

  ReplyDelete
 7. Mä taidan olla vähän aivot narikassa koko ajan :DD -jos se on mitenkään suhteessa pyörityksiin ja hyörimsiin tai blogistaniassa seikkailuun ...vaan haitanneeks tuo mitään!

  Vitsit, että mä tykkään tuosta pöydästä!!! *pakkotoistoa*

  ReplyDelete
 8. samma här, ei viitti oikeeseen terapiaan nyt lähteä, niin ollaan sitten täällä ;)
  Ihana kori, by the way.

  ReplyDelete
 9. Kivoja muutoksia & uudistuksia, nuo verhot varsinkin ovat tosi hauskat, tykkään :)

  Iloa tiistaipäivääsi!

  ReplyDelete

Danke für Deine Nachricht!
Kiitos viestistäsi!
Thank You for the comment!