Wednesday, September 5, 2012

Ideas from others...

Diese Woche habe ich wie schon lange nicht mehr gebastelt und getüftelt! Aus dem Buch Zeitlos Shabby hatte eine Idee bekommen und gestern habe ich sie dann verwirklicht. Ich habe mal ein Bild beim Trödel gekauft. Schon vor paar Jahren hatte aber die goldene Rahmen mit weiß gestrichen. Jetzt war das Bild schon seit ein paar Monaten nicht mehr an Wand... Hier das Bild VORHER:

Tällä viikolla mä olen ollut jonkin tuunailukärpäisen puraisema, joka päivä on tullut jotain askarreltua ja tuunailtua! Kirjasta Zeitlos Shabby nappasin idean yhteen taulutuunaukseen. Taulun ehkä joku muistaakin jostain vanhasta Vaniljaisen postauksesta... Ihan alunperin, kun ostin sen antiikkikaupasta, siinä oli kultaiset raamit. Ne saivat kuitenkin melko pian valkoisen värin pintaansa. Mutta viimeiseen pariin kuukauteen taulu ei ole enää ollut seinällä. Tässä vielä kuva taulusta ENNEN:


Erst habe ich das Bild von ihren Rahmen entfernt, danach mit Leinenstoff bezogen. Dann hab ich per Hand darauf ein Bild gemalt. Mit einer Schablone hätte man das bestimmt besser hingekriegt.. Es ist nicht perfekt geworden, aber ich bin zufrieden und nun haben wir eine neue Pinwand im Flur, unter der Treppe. Einschließlich habe ich noch die Rahmen ein bisschen mit Sandpapier abgeschliffen. Allerdings darf das eher als Deko bedienen, glaube ich ;)

Ensin poistin kehykset kuvasta, sitten pingotin kuvan päälle pellavakankaan. Mulla ei ole sellaista avointa tai avattavaa nitojaa, joten käytin kiinnitykseen nastoja. Sitten maalasin pienellä siveltimellä vapaalla kädellä köynöskuvan pellavaan. Siitä ei tullut lähellekään täydellinen, mutta olen tyytyväinen! Sabluunalla olisi kyllä varmasti saanut paremman kuvan aikaiseksi.. Lopuksi vähän hioin hiekkapaperilla kehyksiä ja nyt meillä uusi ilmoitustaulu portaikon alla eteisessä! Luulen kylläkin, että tämä saa olla lähinnä koristeena ;)









Das basteln des Bildes hat mir so viel Spaß gemacht, dass ich heute gleich noch mal was versuchen wollte! Ich hatte einen Bilderrahmen bei dem das Glas kaputt war. Nun habe ich die Rückwand des Rahmens gepolstert und wieder mit Leinen bezogen. Dieses mal wollte ich einen Text drauf malen. Diesen Text kennt ja schon jeder, aber ich finde den schön und wir hatten den bis jetzt nirgends stehen. 
Das fertige Bild durfte zu unserem Schlafzimmer, so dass mein Mann das bloß nicht vergisst ;)

Eilinen taulutuunaus oli niin kivaa puuhaa, että päätin tänään jatkaa samoilla linjoilla! Mulla oli kaapissa tuommonen kehys, josta oli lasi mennyt rikki. Se olikin meillä aiemmin olkkarin seinällä ilman kuvaa. Nyt ensin pehmustin ja sitten päällystin, jälleen pellavalla, kehyksen takaseinän. Ja tällä kertaa halusin maalata tekstin. Lyijärillä kyllä ensin vähän hahmottelin, jotta menis ees suoraan ;) Teksti on kaikille tuttu, monien mielestä ehkä jo kulunutkin, mutta minä tykkään, ja meillä sitä ei vielä missään ole tähän mennessä näyttäytynyt. Kuvan ripustin tietenkin meidän makkariin, jottei vaan pääse mieheltä unohtumaan tuo ;)




Heute Morgen hatte ich bei einer Blogkollegin (<- klik) eine tolle Idee zum Basteln bekommen. Sie hatte ihrer Tochter ein Pferd gemacht.... Und da unsere Töchter ziemlich in gleichem Alter sind, hat es perfekt gepasst, meine Kleine ist nämlich auch gerade im Pferdfieber ;) Alle Zutaten gab's zu Hause! Alte Wollsocke, Füllung, Jutschnur, ein paar Knöpfe, Baumwolle... Die Ohren habe ich aus meinen alten Ballerinas gebastelt. Die wollte ich eh in Müll schmeissen! Den Stock hatten wir im Keller. Und so wurde unser Pferdchen!

Tänä aamuna nappasin Luxury Toy (<- klik) -blogista kivan askarteluidean! Kiitos ihanainen ideasta! :) Blogikuoma oli tehnyt tyttärelleen suloisen keppihevosen. Ja koska meidän tytöt on melko samanikäisiä, sopi tämä meillekin täydellisesti, Peipponenkin on nimittäin tällä hetkellä pieni heppahullu, päivittäin ratsastellaan milloin sohvan käsinojan päällä, milloin isin selässä :) Nyt on heppa, millä ratsastella pitkin ja poikin kotia, voi ottaa vaikka uloskin! Kaikki tarvikkeetkin löytyivät kotoa; vanha villasukka, täytettä, juuttinarua, puuvillalankaan, pari nappia... Korvat näpertelin yksistä kaatopaikkatuomion saaneista vanhoista ballerinoistani. Keppi löytyi kellarista, sattuikin olemaan vanha, rikkinäinen lumikola vielä tallessa :) Tällainen tuli meidän hepasta!





Zum Schluss noch gehäkeltes... Eine liebe Blogfreundin (<- klik), von der ich im Sommer einen großen Teppich bestellt habe, hatte von der Restwolle einen kleinen süßen Teppich für meine Tochter gehäkelt. Kaum unterschied zu meinem Selbstgemachten, der nun im Badezimmer mir morgens warme Füße beschert, heh... ;D

Loppuun vielä vähän virkattua... Ihana Punatukka-blogiystävä (<- klik) oli kesällä tehnyt mulle tilauksesta upean virkatun maton. Loppulangasta hän oli vielä virkannut Peipposen huoneeseen toisen, pikkuruisen, jonka sain nyt äitini käydessä meillä. Kiitos ihana! Pitkän taivuttelun jälkeen sain suostuteltua tytön antamaan se mun tekemä tekele kylppäriin, että on pytyllä istuessa syysaamuina lämpöset varpaat ;) Eihän oo yhtään eroa noilla kahdella mattosella, eihän...heh ;D ??



So was gab's bei uns dieses mal, ah ja, uns findet man jetzt auch in Facebook (<- klik)! Würde mich freuen, wenn es Dir gefällt ;)
Eure Kommentare haben mich wieder sehr glücklich gemacht, danke! Willkommen neue Leserinnen! Ich hoffe, es gefällt Euch hier :)
Nun wünsche ich Euch allen eine schöne Restwoche! Macht's gut und bis bald!

Että sellaista meillä tällä kertaa... Ai niin! Meidätkin löytää nyt myös Facebookista! TÄSTÄ tai tuolta sivupalkista voi käydä kurkkaamassa ja tykkäämässäkin, jos tykkää ;) Minä tykkäisin, jos sinä tykkäisit!
Ja vielä toinenkin juttu meinasi unohtua! Laittelin tänään Vaniljaiseen (<- klik) Peipposen pieneksi jääneitä vaatteita ja kenkiä myyntiin. Sieltä löytyy ihan pikkuriikkistäkin, mutta enimmäkseen sellaista pari vuotiaalle sopivaa. Osa on jo ehtinyt mennä, joten ole nopea!
Nyt sitten vain mukavaa viikon jatkoa kaikille tänne kurkistaville, ja kiitos ihanista kommenteistanne edelliseen postaukseen! Tervetuloa uusille lukijoille! Toivottavasti viihdytte pulkassa :)

Liisa

16 comments:

  1. Olepa hyvä, sinä ihana ♥
    Ja ihana Peipponen♥♥

    Ja kaiketi palaamme asiaan myöhemminkin sen vaihtokaupan puitteissa...ensi kesänä viimeistään, eikös juu ☺

    ReplyDelete
  2. Kivat taulutuunaukset ja aivan ylisöpö keppihevonen - I-HA-HAA! Komeet on muuten matotkin. Kyl se punatukka osaa... ;)

    ReplyDelete
  3. Ihan mahtavia projekteja! Täällä yks ideakaappari taitaa kaapata tuon tauluidean, sillä mulla on ollut pari taulunkehystä työn alla, mutta en ole keksinyt niille käyttöä:) Toivottavasti saan homman toteutettua ja kuvat blogiin! Olipa taas kannattava käynti. Blogihaleja sinulle♥

    ReplyDelete
  4. No et varmana olis saanu sabluunalla parempaa tehtyä,tuo on tosi kaunis ja itsemaalattu( kun kerran osaa)on ziljoona kertaa parempi,siis mun mielestä:)Aivan mahtituunaukset,arvaa rupesko sormia syyhyttämään,mulla on sellasta harvaa pellavakangasta varmaan kolkyt metriä keltsussa,verhoilija-ajan "jäämistöä",ihan pakko nyt keksiä joku ton tyyppinen juttu,tartunnan siis sain:) Ja tuo heppa on niin sulonen että kelpais vaikka myyntiin,vitsit sä oot taitava!Mukavaa viikonjatkoa sullekin,pulkassa pysytään varmasti;)

    ReplyDelete
  5. Loistotuunaukset! Pitää pistää kirjanmerkkeihin ettei vaan pääse unohtumaan! Jospa sitä muakin puras jossain vaiheessa kunnon hikinen tuunauskärpänen :D

    ReplyDelete
  6. Huippukauniit tuunaukset, Liisa!!

    Itsemaalattu on kaunis ♥

    Peipposelle haleja ja iloisia ratsastushetkiä !

    ReplyDelete
  7. Aivan mielettömän ihanat ja niin suloiset teokset, että ei voi muuta kuin ihailla (: ihana seurata, kun joku osaa oikeasti tehdä kaikkea ihanaa ja laittaa ne aivan uskomattoman ihanasti (:

    ReplyDelete
  8. Uhh ja huh.. kateeksi käy tuollaiset kädentaidot ja inspiraatio, että tuollaista vaan keksii alkaa tekemään.. NIIIIN kaunista!!

    ReplyDelete
  9. voi miten ihania tuunauksia :) hyvä idea muuten käyttää tollaisia korvia, ehkä mäkään en hepolle niitä sitten virkkaile ;)

    ReplyDelete
  10. Vau! Ihanat tuunaukset! Tykkäsin varsinkin ilmoitustaulusta, sellaiselle olisi meilläkin käyttöä ;) Ja heppa, mukava juttu kierrätystavaroista. Kyllä sä Liisa osaat! Vaatteista sen verran, että mulla niin ois kuume pieneen tyttöön ku sais tuollaisia ihanuuksia pukea. Vaan taidampa nauttia näistä univeloista tän yhden kanssa vielä jonkin aikaa...

    ReplyDelete
  11. Ihania tuunauksia, tuo heppa on huippu :)! Voi kun olisi itsellä kunnolla aikaa tuunailulle!

    ReplyDelete
  12. Aivan ihania nuo taulutuunaukset! Nyt täytyykin pitää silmät auki taulujen suhteen... jospa joku kiva löytyis joka tuunata ;)

    ReplyDelete
  13. Upea poustaus!! Kiitoos :)
    Inspis ja ideat vaan myllertää täysillä näidenkin jälkeen :)
    Ja kiitos vielä niin ihanasta kommentistasi.
    Suuren hymyn ja lämmön toit minulle!!
    Ihanaa viikonloppua <3

    ReplyDelete
  14. Liebe Liisa,

    da hast Du Dir und Deiner Tochter aber schöne Sachen gebastelt. An diese Pferdchen kann ich mich noch erinnern, hatten wir früher auch.

    Liebe Grüße, Heike

    ReplyDelete
  15. Löysin itseni eilen illalla kankaaseen kirjoittamassa;)Hienoja tuunauksia taulukehykset saikin.Taas kätevää ja nopeaa tuunausta=)
    Keppihepasta tuli myös hieno.
    Mukavaa viikonloppua sulle=)

    ReplyDelete
  16. Ihanat taulut!! Mä ajattelin, että mistähän sä olet tuollasen ihanan kuva sapluunan löytänyt :) Sitten vasta luin tekstin, mun käsi ei olis noin vakaa ;)

    Keppiheppakin on tosi kiva, ei ainakaan muilla ole samanlaista! Meillä vaan ei ole kukaan tytöistä välittänyt hepoista, ja Pitkätossunkin Pikku Ukko on nojannut seinää vasten aina :( Muut menee laukaten keppiheppojensa kanssa ja meidän tytöt toteaa, että MITÄ NOI TEKEE;)

    ReplyDelete

Danke für Deine Nachricht!
Kiitos viestistäsi!
Thank You for the comment!