Friday, October 5, 2012

The end of the week...weekend ;)

Autuas yksinäisyys... Mies isänsä kanssa viikonloppureissussa, Peipponen anopin luona yökylässä... Täytin auton huomenna kirpparille lähtevillä laatikoilla, kävin suihkussa, söin eilistä uunispagettia... Räpsin vähän kuvia teille :) Nyt on kynttiläkausi avattu meilläkin, eilen oli eka oikein syksyltä tuntuva päivä, satoi vettä, tuuli... Noh, tänään olikin sitten taas auringossa parikymmentä lämmintä, mutta tuuli on tullut! Olin jo heittämässä kesäkukkia terassilta pois, mutta huomasinkin, että mm. pelargonioissa oli lukuisia uusia nuppuja tulollaan! Annetaan siis kukkien vielä kukkia :) Mutta nyt niihin sisätunnelmiin...

Alleine zu Hause, herrlich... Mein Mann fuhr mit seinem Vater weg für's Wochenende, meine Tochter ist bei der Oma... Vorhin habe ich das Auto voll gepackt mit Sachen die ich morgen auf dem Flohmarkt los werden möchte. Danach in Ruhe geduscht, die Restliche Ofenspaghetti von gestern gegessen... Und zwischen durch habe ich noch Euch ein paar Bilder gemacht ;)
Jetzt ist bei uns auch die Kerzenzeit eröffnet! Gestern war der erste richtige Herbsttag, es hat geregnet und es war windig... Na ja, heute war's dann auch schon wieder schön warm und sonnig aber der Wind ist geblieben, das ist ein Zeichen von Herbst :) 
Gestern wollte ich endlich mal die Sommerblumen von der Terrasse weg werfen aber da waren noch so viele neuen Geranienblümchen da, dass ich die behalten musste :)
Aber jetzt wieder rein, ins Wohnzimmer, bitte!





Mä olen taas vähän maalaillut, niin kuin uhkailinkin ;) Eilen en kuitenkaan (vielä) maalannut sitä toista tummaa tuolia, vaan näitä! Nämä ovat siltä taannoiselta Ikeareissulta, en ole esitellyt aiemmin, koska halusin ensin maalata. Ja nyt ovat vihdoin valmiit, ai että mä tykkään!

Ich habe wieder bisschen gestrichen, wie gestern schon "versprochen" hatte ;) Gestern habe ich allerdings (noch) nicht den anderen dunkeln Stuhl gestrichen, sondern diese hier! Die habe ich auch von Ikea letztes mal gekauft, aber ich wollte sie erst streichen und dann zeigen. Jetzt sind sie fertig und mir gefällt's super!

EDIT: Idea näihin syntyi kesällä Kristan luona :) Kiitos!
Die Idee habe ich beim Besuch bei Blogfreundin Krista im Sommer bekommen :)


Liina on metritavarana Ikeasta ostettua pellavaa, jonka päät ompelin jättäen hapsuiseksi. Pesty, mutta ei silitetty, näin kangas saa ihanan kuluneen lookin :)

Die Tischdecke ist Leinenmeterware von Ikea. Gewaschen, nicht gebügelt, so hat der Stoff diesen schönen Used Look :)





Tässä vielä olkkaristakin kuva 'ei niin pimeällä'...

Hier auch noch vom Wohnzimmer ein Bild beim 'nicht so dunklem'...


Joo joo, kyllä mä sen tuolinkin sitten tänään lopulta maalasin. Ei vaan silmä (kumpikaan ;)) tykännyt siitä "näystä", joka oli vastassa joka kerta yläkertaan kavutessani... Nyt on, oih, niin paljon parempi ja silmätkin tykkää!

Ja ja ja... heute habe ich dann auch nocht den Stuhl gestrichen... Meine Augen haben sich einfach nicht dran gewöhnt, wie es da oben aussah jedes mal ich die Treppe hoch gelaufen bin... Jetzt ist viieel besser und den Augen gefällt's auch ;)




No niin, nyt sitten hyvää viikonloppua vaan kaikille, pitäkää peukkuja, että en ihan yhtä täyden auton kanssa tule kotiin sieltä kirpparilta huomenna! Voikaa hyvin!

So, jetzt wünsche ich Euch ein schönes Wochenende, drückt mir bitte die Daumen, dass mein Auto morgen nicht ganz so voll nach dem Flohmarkt ist! Macht's gut und bis bald!

Liisa

Ps. Käykäähän halukkaat FB:ssa tykkäämässä, niin olette mukana arvonnassa (ks. edellinen postaus)!

Ps. Klickt Euch ins FB und gebt die Daumen dort, dann seid Ihr dabei bei der Verlosung (siehe mein vorheriger Post)!

27 comments:

  1. mikä kuningas ajatus..mullakin tollasia tabletteja ja ne lähteekin pikapuoliin maaluuseen!!! kiitos* mulla muuten on arvonta menossa, unohin aikasemmin huikata..käys kurkkaa!!!*:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuningasajatus on lähtöisin Villa Blancon Kristalta, jonka luona näihin maalattuihin versioihin kesällä törmäsin :) Että kiitos hälle! Hän oli kylläkin ostanut omansa maalattuna kirpulta ja maksanut 4 kertaa vähemmän kuin minä omistani Ikeassa :( Kierrätys kunniaan!
      Käynpäs kurkkaamassa arvontasi, kiitos!

      Delete
  2. Kyllä se tuoli on vaan niin paljon kauniimpi valakosena :)! Ihanaa tunnelmaa, nauti yksinolosta, sekin on harvinaista herkkua, mutta välillä niin tuiki tarpeellista. Ei tekis pahaa ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No niin on! Siis kaikki tuo mitä kirjoitit.. tuoli, yksinolo, sen tarpeellisuus jne ;)
      Nautin!
      En ehtinyt en sitten millään tänään sun pakettia postin aukioloaikojen aikana pakkaamaan ja viemään, joten jäi nyt maanantaille...sori! Mutta luulisin sit kuitenkin ens viikon aikana löytävät uuteen kotiinsa :)

      Delete
  3. Ompas ihanat <3 Omani oli hetken kaapissa ja itseasiassa kaivoin ne eilen uudelleen käyttöön :)
    Oi, sulla on niin luksusta siellä, me istutaan täs M kans vierekkäin sohvalla ja molemmat surffaa omilla koneilla... Aamulla menen katsomaan yhden vanhan talon irtaimistoa, tiedän jo et ainakin kaks vanhaa kaappia sieltä taitaa muuttaa meille asumaan ;) Ihanaa, kaappitilaa tarvitsenkin.
    ja ahkera olen ollut, olen pessyt ihan jokapaikan (mutten ikkunoita)nyt vapailla, kuistikin sai uuden lookin tänään :)
    Huomenna alkaa taas työt, laittelen sulle viestiä viikonloppuna, tarttisin sittenkin ne sisätyynyt...

    Ihanaa viikonloppua Liisa rakas!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hih, niin se menee meilläkin usein, että nenät vastakkain, kumpikin oman koneen äärellä istutaan..paitsi nyt, kun on noita Dextereitä, joita yhdessä tuijotetaan ;)
      Tänään aattelin katsoa leffan yksinäini, pikku neidin sain just nukkumaan, kävi vähän kierroksilla, puuh.
      Voi vitsi, hatunnosto rouvalle siivoussaavutuksista! Ikkunat on täälläkin vielä pestävä, ei huvittais ei sit yhtään..
      Laita viestiä joo, mä voin hommaa tyynyt :)
      Ihanaa viikonloppua sinnekin muru <3

      Delete
  4. Oi joi ja voi kun näyttää taas niin ihqulta että:D Mun tarttee nyt oikeesti keksiä joku uusi sana,käyn huikkaamassa kun keksin,aina vaan tulee hoettua sitä ihanaa ja niinhän täällä sellasta onkin mutta jos keksis jonkun hyvän vastineen tuolle:)
    Nyt mä kyllä järkytyin tuosta tuolinmaaluusta niin etten varmasti saa ens yönä nukuttua,kui sää sillai menit tumman tuolin valkoseks sutimaan,mää en ymmärrä ollenkaan;)
    Ihan mieletöntä myyntimenestystä toivottelen sulle ja muutenkin muksaa viikonloppua,saattaahan se auto olla täynnä palatessa,siis niistä uusista löydöistä;)Heitin sua muuten Ikea-haasteella,käyhän kurkkaamassa kun ennätät:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mut kun kaikki vaan on ain niin IHANAA! Mä yritän nyt päästä tosta muksasta eroon, oon alkanut sitä viljeleen joka asian yhteydessä ;) Mutta kerro toki, kun keksit ihkulle jonkin vastineen!

      Mä toivon, Kirsi-hyvä, että selviät järkytyksestäsi mahd pian. Otathan yhteyttä, jos et selviä, niin korvaan vahingon jotenkin!

      Ja perhana, kuten jo facessa kuulit, niin auto OLI pirun täys kotimatkalla! Mutku ei sitä vaan voinut sinne jättää! Ja Ikea-haasteeseen palaan, äh, unohdin sen kuvaston anopin tykö :(

      Delete
  5. Kyllä tuo on vaan niiiin paljon ihanampi valkoisena:) Kuin myös nuo tabletit. Mie olen päättänyt hankkia myös pellavakamgasta pöydälle, tosin en ole varma, onko se järkevää noiden sottapyttyjen kanssa;)
    Hmmm...en mie osaa siulle tyhjää autoa toivoa, vaan toivon, että autossa vaihtuu tavarat wanhoihin ihanuuksiin;)
    Ihanaa viikonlopun jatkoa siulle, rakas ystäväni<3

    ReplyDelete
    Replies
    1. No eikös vaan?! Ihan on järkevää, kaikki lähtee kyllä pesussa pois, kun ei ne teijän sottapytyt kai kuitenkaan kovasti punkkua tms, juo?! ;)

      Kiitos kuuluukin varmaan sitten sinulle, ystävä-kallis (?!) että auto oli kuin olikin täynnä kotimatkalla!

      Halauksia!

      Delete
  6. Pitäisköhän pölliä tuo liinaidea, vois passata hyvin niiden valkoiseksi maalattujen indiskan katelautasten kanssa :)
    Ja tiesinhän minä, että tuoli saa valkoisen värin :D -nyt sitten odotellaan koska pöytä....se muuten OLIS valkoisena nätti....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pölli pölli, ja jos kyllästyy, niin tästä saa monet tyynynpäälliset tai mitkä lie ommeltua :)

      No niin, ei kai se ollut mikään yllätys, ollaan me vaan aika ennaltaarvattavia ;D

      Voisitko sitten sanoa sille mun miehelle, vaikka ens kerral kun nähdään, että SE pöytä OLISI valkoisena nätti..?! Ellei se sitten jo siihen mennessä ole ;) Mies on ollut kovin suopea mun jutuille viime aikoina, onkohan sillä huono omatunto jostain ;D

      Delete
  7. Liebe Liisa,

    allein zu Haus, das ist wirklich herrlich, ich kann dich verstehen. Ab und zu braucht man auch einfach mal ein bisschen Ruhe und Zeit für sich! Wir haben gerade die Schwiegereltern zu Besuch und so kam ich zumindest in den Genuss eines entspannten Vormittags. Oma hat sich um meine kleine Maus gekümmert, mein Großer war in der Kita und ich konnte in Ruhe und ohne Zeitdruck ein wenig Bummeln gehen :-) Ich wünsche dir viel Erfolg auf dem Flohmarkt und ein schönes, hoffentlich nicht so verregnetes Wochenende.

    Liebe Grüße
    Cloudy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, es ist sooo wichtig ab und an einfach etwas eigene Zeit nur für sich zu haben! Dann kann man wieder bessere Mami und Frau sein, gell..?!
      Schön dass Du auch bisschen Zeit für Dich hattest!
      Bei uns war das Wetter bis jetzt schön, windig aber meist sonnig :)

      Delete
  8. Oi,nautihan tosiaan omasta parhaasta seurastasi ;) On teillä siellä niin tavattoman kaunista ja tunnelmallista <3 Tuoli on todellakin upea valkoisena, ja ihana tuo pellavaliina + maalatut Ikealaiset :)

    Tsempit kirpparille! Voikun itsekkin jaksaisi ryhtyä samaan hommaan...

    Ps: Arvaa mitä? Meilläkin on nyt yks antiikkikaluste saanu uuden maalikerroksen, ja mä TYKKÄÄN tosi paljon! laittelen kuvia pikapuoliin ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, nautin! Nyt on Peipponen taas kotona, mutta mies palailee vasta huomenna, joten nyt, kun tyttö nukkuu, on mulla taas hetki omaa aikaa! Noh, olihan se tavallaan omaa aikaa siellä kirpparillakin, vaikka kyllä se ihan työstä käy ;)

      Oi ihanaa!! Varmasti tuli upea! Jään intopinkeenä odottelemaan postausta!

      Delete
  9. Kauniita kuvia kauniista kodistasi! Täällä paistaa kanssa, mutta mereltä käy navakka tuuli joten kovin lämmintä ei ole!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meilläkin tänään tosi tuulista, mutta ei se täällä sisämaassa "etelässä" ole varmasti mitään teidän pohjoiseen merituuleen verrattuna, oikein leppoisa oli sää silti :)

      Delete
  10. Hirmusen nättiä teillä :)
    Nuo maalatut hässäkät on ihanat!
    jajaja tuo sohvapöydän kynttilä asetelma.

    ReplyDelete
  11. Vitsi, kun kivat tabletit! En ole suuri tablettien ystävä, paitsi tietokoneissa, mutta tuon voisi kyllä toteuttaa. Varsinkin nyt, kun keittiön pöydällä on liinoja kahdessa kerroksessa, eli alla iso pellavantapainen liina (eli kirpparilta ostettu verho:) ja päällä iso virkattu liina, kyllä siihen voisivielä kolmaskin kerros mahtua :) Helposti pystyn ne siihen kuvittelemaan....
    Meillä sataa lotisee, yllättäin, joten tänään pidän kotipäivän, joka tarkoittaa kaikenmaailman kaappien ja nurkkien tonkimista ja lukemista :) Pitäisi kyllä hakea pari juttua Namusta, mutta en taida viitsiä... Leppoisaa sunnuntaita sinnekin!

    ReplyDelete
  12. Heti rupee tekemään mieli maalaamaan,kun kattoo sun maalaushommia=)
    No,nyt on viikonloppukin jo sunnuntaissa.Ja sulla on tasan tarkkaan ihania löytöjä tullut taas kirppikseltä=)
    Hyvää sunnuntaita ja uutta viikkoa=)
    P.s niiiiiiin ihana maisema siellä töröttää olkkarin ikkunasta kun katsoo!!!!

    ReplyDelete
  13. Pikaisesti tassunjälkeä jättämässä;)
    Sinun kuvissa kyllä silmä lepää!

    Oikein hyvää sunnuntai iltaa teille!

    ReplyDelete
  14. Niin kaunista <3
    Ei pysty enään muuta sanomaan :D

    ReplyDelete
  15. Hast Du alles sehr schön gestrichen, Liisa.

    Und wenn Du Zeit hast, kannst Du Dir auf meinem Blog einen Award abholen.

    Liebe Grüße, Heike

    ReplyDelete
  16. Ihanat kuvat kodista, niin tunnelmallista!! Ja tableteista tuli kyllä niin kivoja!! Hauskaa alkavaa viikkoa!! :))

    ReplyDelete
  17. Hei Liisa!
    Olipa kiva verestää vanhaa saksankieltä. Lemmenviemää kyllä katselen, mutta tällaista kirjoitettua on helpompi ymmärtää ja luntatakin vähän voi.

    Ihanat kuvat . Tuo tablettimaalaus onkin hyvä idea.
    Tuolikin on niin kaunis. Ainoa tumma taitaa olla enää tuo pöytä:)

    Mukavaa kirppisreissua, katsotaan mitä tulee tilalle!

    ReplyDelete

Danke für Deine Nachricht!
Kiitos viestistäsi!
Thank You for the comment!