Monday, October 22, 2012

The Kitchen

Odottavan aika ON pitkä! Tilasin viikko sitten keittiöön uudet nupit ja tänään vihdoin ja viimein postimies ne toi. Huh! Viime tiistaina kävin taas Ikeassakin pikavisiitillä, mutta sittemmin onkin sisustuspuuhat seisoneet ihan totaalisesti. Mua ei ole edes huvittanut tehdä mitään muuta, koska keittiö oli keskeneräinen. Senpä takia täältä suunnalta ei olekaan mitään kuulunut sittemmin ;) Mutta nyt loppui piina, kurkistetaas sinne köökkiin!

***

Die Zeit ist sooo lang, wenn man auf irgendwas wartet! Vor einer Woche bestellte ich Porzellanknöpfe für die Küche und heute kamen sie dann ENDLICH! Puuh.. Letzten Dienstag war ich schon wieder bei Ikea kurz auch noch was holen, aber seit dem hatte ich auch gar keine Lust mehr was Einrichtungstechnisches zu machen, weil die Küche eben nicht fertig war. Jetzt ist Schluss mit warten, kommt mal mit in die Küche!







Verhot sainkin jo lähes viikko sitten valmiiksi ja paikoilleen, osan kuvista olen ottanut silloin, päiväsaikaan. Nämä pimeät kuvat ovat äsken otettuja, anteeksi siis huono valaistus, en vaan enää malttanut olla näyttämättä, hih :)

***

Die Vorhänge habe ich ja schon fast vor einer Woche fertig bekommen. Manch Bilder habe ich da gemacht, Tagsüber. Diese dunklere Bilder habe ich jetzt vorhin gemacht, tut mir Leid, dass sie so schlecht sind, ich konnte einfach nicht mehr warten!



Kun ei löytynyt sopivia vetimiä, tein näin :)
***
Da ich keine passende Griffe fand, habe ich es so gelöst :)


Verhot ompelin erikokoisista kirpputoreilta tänä syksynä ostamistani vanhoista lakanoista, jättityynyliinoista jne. Koska työtasot ovat kiveä ja koska alakaapistojen ja työtason väliin jäävä rako on niin pieni, kiinnitin tarrakoukut työtason etureunaan ja niihin sopivat tangot koukkuihin. Verhot ovat kolmessa osassa, jotta niitä on helpompi siirrellä kaappejen edestä pois.

***

Die Vorhänge habe ich von alten Bettwäschen, die ich auf Flohmärkten gekauft habe. Ich habe sie an die Vorseite des Arbeitsplattes mit Klebhaken befestigt, denn die Platte aus Stein ist und die Lücke zwischen Platte und Unterschränke so klein ist. Die Vorhänge sind in drei Teile so, dass es leichter ist sie auf Seite zu verschieben.




Ikeasta kävin hakemassa tuohon pakastin-/ patterinurkkaan suuren jäteastian. Antaa kivasti lisää valkoisuutta yleisilmeeseen ;) Jääkaapin ja pakastimen ovien vetimien kanssa tarvitsen miehen apua, sillä ensin pitää irrottaa kylmälaitteiden sisäovet puuovista. Alemmasta kuvasta näkeekin hyvin, miten paljon paremmin nuo uudet posliininupit sopivat verhojen ja muutenkin maalaiskeittiötyylin kanssa :)

***

Von Ikea habe ich die große weiße Mülltonne gekauft. Sie bringt auch noch mal mehr WEIß in die Küche ;) Mit den Knöpfen für die Kühl- und Gefrierscranktüren brauch ich meine Mann, denn erst muss man die Innentüre von den Fronttüren trennen. In dem unteren Bild sieht man gut, wie viel besser es aussieht mit den neuen Porzellanknöpfen. Die alte, lange Teile passen einfach nicht zu der Landhausstilküche mit dem Vorhang unw.



Toivon vielä, että saisin jossain vaiheessa vaihtaa tyylin sopivamman hanan... Muuten olen kyllä nyt jo tosi tyytyväinen muutokseen :)

***

Ich hoffe, dass ich noch irgendwann ein neues Wasserarmatur bekomme, etwas "ländlicher" natürlich... Sonnst bin jetzt schon sehr zufrieden mit der Änderung :)



Ai niin! Lupasin teille ennen-kuvia! No niitäpä ei montaa löytynyt koneelta ja tietenkin unohdin ottaa aktuellimmat ennen-kuvat, kun innoissani kävin nuppeja vaihtamaan :( 
Tässä siis yksi kuva ajalta, kun olimme juuri muuttaneet tähän kotiin ja sisustuspuuhat olivat vielä hyvin vaiheessa... (Tuskin se sitä koskaan tulee olemaankaan ;))

***

Ah ja! Ich habe Euch doch auch noch Vorher-Bilder versprochen! Tja, da gab's nicht viele Bilder von der Küche auf dem Laptop und vorher habe ich vergessen welche zu machen :(
Hier ist ein Bild von der Zeit, als wir gerade erst hier eingezogen waren und die Einrichtung so gar nicht fertig war... (Glaube allerdings, dass es nie fertig sein wird ;))


Ja vielä toinen joskus alkuvuodesta otettu...

***

Und noch eins von Früjahr...


Ja tässä siis vielä pari kuvaa uudesta köökistä :)

***

Und hier noch paar Nachher-Bilder :)

Vielä tuonne liesituuletin/hella osastoonkin jotain aion keksiä ;)
***
Auch zu dem Abzugshaube/ Herd Bereich werde ich noch etwas planen ;)


Se, että nuo verhot on vähän erilaisia jokainen, ei haittaa mua ei sitten pätkääkään :)
***
Dass die Vorhänge etwas unterschiedlich sind, stört mich überhaupt nicht :)

Meillä syödään arkisin pelkästään keittiön pöydän ääressä, paitsi mitä nyt joskus sohvapöydän ääressä telkun ääressä ;) Nyt viihdyn itse ainakin huomattavasti paremmin, kun keittiö on edes hiukan omemman näköinen :) Ai mitäkö muutos tuli maksamaan?! Posliininupit n. 36€ postikuluineen, verhotangot n. 10€. Jo aiemmin syksyllä kirpparilta verhomatskut n. 10€.  Ei paha, vai mitäs tuumaatte..?! :)

***

Wir essen eigentlich immer nur in der Küche, vor allem, wenn wir unter uns sind. Außer manchmal vielleicht vor'm Fernsehen im Wohnzimmer ;) Jetzt fühle ich mich auf jeden Fall wohler wie vorher, wenn die Küche mir einfach etwas besser gefällt :) Was hat's gekostet diese Änderung..?! Porzellanknöpfe ca. 36€ mit Versand, Vorhangstangen und Haken ca. 10€, Vorhangstoff schon vorher vom Flohmarkt ca. 10€. Nicht schlecht, oder was meint Ihr?! :)









Nyt olen väsynyt, mutta onnellinen :) Hyvää yötä ja mukavaa alkanutta viikkoa teille kaikille!

***

Nun bin ich müde, aber glücklich :) Eine schöne neue Woche wünsche ich Euch allen!

Liisa

Ps. Sain ne unelmasaappaat! Kurkistus kaappiin, vanhaa myyntiin nettikirppikselle, ja noin puolessa vuorokaudessa oli saapasrahat tienattu! :)

Ps. Ich habe die Traumstiefel bekommen! Ein Blich in den Schrank, paar alten Sachen in Online-Flohmarkt rein, und n ca. 12 Stunden hatte ich das Geld für die Stiefel verdient. :)

21 comments:

  1. No ei paha, ei :) Todella kivalle näyttää - ei sitä aina todellakaan tarvitse suuria ja kalliita remppoja muutokseen, mielikuvitusta ja näppärät kädet, siinä se. Verhot tuo tosi kivaa kodikkuutta ja sitä vaaleutta kaupanpäälle, ja vetimet... söpöä! Ihana keittiö!

    ReplyDelete
  2. Voi ihanuus mikä keittiö...niin kaunis ettei tuolta haluaisi mennä pois..vaikka sinun kotisi on kauttaaltaan kaunis niin en tiedä miksi minua viihdyttää aina vaan keittiön kuvat, no ehkä siksi et meillä ei oikeestaan ole keittiötä..ensin on pitkänmallinen keittiön osuus eli kaapit on molemminpuolin..ja laskutilaa ei ole paljoa ja kun olisi niin paljon esineitä joita haluaisin pitää keittiössä esillä purkit ja purnukat..sitten päädyssä on keittiönpöytä joka näkyy olkkariin...ja hankala on sijoittaa pöytää kun on aikas kapea tää kohta missä pöytä nyt on..eli olisi kivaa jos saisin levitettyä tään pöydän isoksi koska tähän kuuluu kaksi jatkopalaa mutta en voi laittaa edes yhtäkään jatkopalaa kun tila loppuu kesken ja olkkarin puolelle on turhaa edes venyttää tätä kun takaovesta ei sit mahdu ulos..ja jos venytän toiseen suuntaan niin ei mahdu tuolit..Arvaa montako kertaa olen yrittänyt tätä pöytää väännellä ajatuksella et entäs jos sittenkin ja eiiiii tulos on aina sama eli palaa vaan entiseen..siis tää pöytä olisi muuten kymmenelle hengelle jos laittaisi oikein isoksi..
    Ihanat on nuo vetimet..tosi kauniit..ja muutos teillä on entiseen verrattuna huima ja nuo verhot on kauniit oli ne sitten erilaiset tai ei mutta tulos on täydellinen...siis nauti keittiöstäsi..en voi kuin huokailla :)

    ReplyDelete
  3. Ich finde deine Küche so süß
    und gemütlich!!!!!
    Ganz liebe Grüße,
    Silke

    ReplyDelete
  4. Aikas huikean eron rouva on siellä vääntänyt pienillä ihanilla jutuilla entiseen :D
    Ei meinaan äkkisiltään vanhaksi keittiöksi tuntisi!!

    Nyt sitten istut alas, otat hyvän kupposen kahvia ja ihailet kättesi jälkeä!!

    Mun on pitänyt pöydän laatikkoon ostaa uusi vedin, nyt sain muistutuksen -kiitos siitä- sillä siinä on väliaikainen.....joka näköjään meinasi unohtua siihen!

    ReplyDelete
  5. No ei todellakaan ollut hinnalla pilattu!! :)
    Keittiö on kyllä nyt enemmän sun näköinen, joskus ihan pienellä jutuilla saa tosi ison muutoksen aikaan:)

    Oikein hyvää alkanutta viikkoa <3

    ReplyDelete
  6. Aivan yliyliyli ihana lopputulos <3 Syystäkin oot väsynyt ja onnellinen :)Pakko selata kuvia vielä uudestaan!

    ReplyDelete
  7. Ompas aikamoinen muutos..siis TODELLA upea. tuo verhon alaosa on niin namunen :P ja nuo nupit.. <3

    ReplyDelete
  8. Voi miten kaunis keittiö on nyt! Tykkään...:)

    Mukavaa viikkoa, myös sinulle!

    ReplyDelete
  9. Ompa todella kaunista ja kodikasta teidän keittiössä!
    Se kutsuu tekemään pullaa ja leipää :)

    ReplyDelete
  10. Ohlalaa:) ihanan romanttista! Eipä sitä aina isoa rahaa tarvi kun on mielikuvitusta ja rohkeutta toteuttaa asiat oman vision mukaan ! Hienoa !

    ReplyDelete
  11. Ihana keittiö! Täällä vaan haaveillaan keittiörempasta,tulossa se on mutta koska niin ei tiedä.Miehen mielestä toimivan keittiön remppaamisella ei ole kiire :(

    ReplyDelete
  12. No tätä kannatti kyllä odottaa!! Ymmärrän täysin, että olet tyytyväinen uuteen ilmeeseen, on NIIIIIN paljon kotoisamman oloinen keittiö kuin ennen.. "meikäläisten" makuun ajateltuna tietenkin! ;) Aivan ihana, hienoa työtä!

    ReplyDelete
  13. Tuo tason aluslakana keittiössä on outo valinta, saa koko keittiön näyttämään pieneltä, raskaalta ja jopa tunkkaiselta.

    ReplyDelete
  14. on kyllä ihana.Nuo verhot tuo kyllä just sitä parasta maalaisromanttisuutta ovien paikalla.Itekkin oon huomenissa laittamassa uusia verhoja ovien paikalle(keittiössä),kun vanhat kuosit jo kaipaa uudistusta.
    Kiva on touhuta noinkin viihtyisässä keittiössä.Voispa taas sanoa,että täydellisyyttä hipoo=)Ison ja hienon muutoksen on keittiö saanut.
    Mukavaa viikkoa sulle=)

    ReplyDelete
  15. Kaunista on keittiössäsi.
    Ahkerasti olet puuhaillut.♥

    ReplyDelete
  16. Pienillä jutuilla voi saada ihmeitä aikaseksi.

    Kodikkaalta näyttää keittiösi. Hienoa!

    ReplyDelete
  17. Ihan mahtava idea valkaista keittiötä noilla alakaappien verhoilla!Olen ihan heikkona noihin vanhoihin pitsilakanoihin:)Paljon ihanaa sisustustavaraa ja muutenkin niiiin tunnelmallista ♥ ♥ ♥

    ReplyDelete
  18. Samoihin aikoihin näköjään toisillamme kyläillään,just olin tänne tulossa kun näin viestisi:)
    No huh huh!!!Siellä on sitten rouva heilutellu hihojaan ja ties mitä kaikkee muutakin ihan tosissaan,nyt on ihan pakko käyttää sitä IHANA-sanaa ja todeta että jos tuo ei ole "maalaiskeittiö",hyvin hyvin kaunis sellainen niin mikä sitten on!Silmä lepää,tai siis ihan molemmat,kuvia katsellessa ja varmasti on sulla itselläs nyt häpihäpitsoitsoimieli kun keittiössä ympärillesi katselet...Kyllä kannatti vaivannäkö ja mielikuvituksenkäyttö,sä oot ihan "päällikkö" kun jotain saat päähäs;)
    Kivaa viikonjatkoa sulle Liisukkainen ihanainen<3

    ReplyDelete
  19. No onpas kivan näköistä. Vanhat lakanat verhona tuovat mukavan tunnelman raikkaudellaan. Ihania asetelmia muutenkin.
    Kyllä me naiset ollaan kekseliäitä kun "remonttia" täytyy tehdä, ei meitä niin vain lannisteta :) Mukavaa viikonjatkoa!

    ReplyDelete
  20. Tosi hyvä idea laittaa nuo verhot tuohon eteen, ne muuttaa ilmettä ihan hurjasti!! Ja toki nuo nupit ovat sitten viime silaus kaiken päälle!:) Ihana muutos kaiken kaikkiaan!:)

    ReplyDelete
  21. Ihana, kodikas, kaunis!!<3 ei aina tarvi isoja summia että saa muutosta aikaan:)
    Kivaa kun laitoit taas näin paljon kuvia!näitä on niin mukava katella!:)

    ReplyDelete

Danke für Deine Nachricht!
Kiitos viestistäsi!
Thank You for the comment!