Monday, September 17, 2012

Fall and Fleamarkets

Nyt on syksyn tuntua meilläkin ilmassa, aamut ja illat ovat jo melko kylmiä, yhtenä yönä taisi olla jopa nollan tiimoilla lämpötila. Päivisin ollut kuitenkin lämmintä ja eilenkin saimme nauttia reilun 20 asteen lämmöstä ja auringosta!
Eilenhän oli se toinen niistä syksyn suurkirppistapahtumista täällä meidän lähialueella. Tapasimme ystävien kanssa aamusella ja vietimme monta tuntia kierrellen useammalla lähekkäin sijaitsevalla toriaukiolla etsien aarteita. Ja löytyihän niitä ;)

Jetzt ist die Luft auch bei uns schon recht herbstlich. Morgens und abends ist ziemlich kalt, ein mal war nachts schon nahe zu null Grad.. Tagsüber ist es jedoch noch warm, wie gestern, als ich mit Freunden auf dem Flohmarkt war, gab's mittags über 20 Grad und es war so herrlich sonnig!
Gestern war ja ein von den zwei Riesenflohmärkten in unserem Region. Stundenlang bummelten wir rum in mehreren Marktplätzen in der Großstadt... Und erfolgreich waren wir schon in der Schatzsuche ;)



Jokunen löytämistäni tavaroista saa tietenkin valkean värin pintaansa, kuten tuo ostamani pöytä sekä pari tarjotinta. Niistä sitten lisää kuvia tuunauksen jälkeen! Maalisuti saa siis pian taas kyytiä ;)

Manche von den Sachen bekommen natürlich eine neue Farbe (welche wohl..?!)... Wie z.B. der Tisch und paar Tablets. Davon gibt's dann mehr Bilder nachher!


Olen jo pitkään etsiskellyt nuottivihkoja kirppareilta. Nyt osuimme oikeaan kultasuoneen! Myyjällä oli useita 70-luvulta peräisin olevia viulunsoittonuottivihkoja ja hän pyysi huiman euron per vihko. Ja saimme lopulta 6 vihkoa vitosella. En tietenkään soita itse mitään, vaan halusin nuottivihkot erilaisiin askarteluihin ja tuunauksiin ;)
Löysin myös aivan ihania, vanhoja ja erikoisen muotoisia pieniä muotteja! Niitä olisi voinut haalia vaikka millaiset määrät! Suloisia tuikkukuppeina tai koristeina sellaisenaankin. Taitaa jokunen päästä jouluaskarteluuihin ja -koristeluihinkin mukaan :)

Schon lange habe ich nach Notenbüchern gesucht auf Floh- und Trödelmärkten. Jetzt hat's geklappt! Der Verkäufer hatte mehrere Violinnotenbücher aus der 70n und er wollte 1 Euro pro Heft. Zum Schluss haben wir 6 Hefte für 5€ bekommen. Ich spiele natürlich nicht sondern will sie für verschiede Bastelarbeiten benutzen ;)
Es gab auch wunderschönen, alten Backförmchen in unterschiedlichsten Formen! Herrlich! Die sind so süß einfach so oder für Teelichter... Bestimmt werde ich sie auch als Weihnachtsdeko benutzen :)



Näitä vanhoja lakanoita pitsikoristein en vaan voi vastustaa, jos hinta vaan on kohdillaan... Löysin suuren lakanan, pari jättikokoista vanhaa tyynyliinaa sekä yhden suloisen vaaleanpunaisen jättityynyliinan. Myöskään noita kauniita silitysrautoja en voinut vastustaa, tuo pikkuruinen niin suloinen ja toinen turkoosikahvainen, ihanat! 

Diese alten Bettlagen mit Spitzenborden kann ich nicht widerstehen, wenn der Preis auch noch stimmt. Und jetzt hat's gestimmt ;) Habe mehrere weißen und einen süßen rosanen gefunden.
Auch die zwei hübschen Bügeleisen musste ich einfach mitnehmen. Der eine war so süß und klein und der andere mit türkisfarbenen Griff, einfach herrlich!



Mä olen tavallaan tehnyt itselleni lupauksen, etten ostaisi enää posliinia kirppiksiltä. Mutta minkäs teet, kun tällaisia kaunottaria sattuu eteen ja vieläpä pilkkahintaan. Niinpä muutin lupaustani: En osta enää kukkaihanuuksia vaan ainoastaan valkoisia ;) 
Tuo pikkuruinen kastikekulho on samaa sarjaa kuin viime syksynä ostamani ruoka-astiasto! Helmiäisluupäiset veitset olivat vastustamattomia nekin!

Ich habe mir eigentlich versprochen, dass ich kein Porzellan mehr kaufe. Aber was machst du, wenn du solchen Schönheiten findest und auch noch so günstig??!! Also habe ich mein Versprechen etwas geändert: Ich kaufe kein Porzellan mit Blumenmuster mehr, nur weißes... ;)
Der kleine Soßenschüssel ist gleiche Serie was wir schon an Geschirr für 12 haben!
Die süßen Messer konnte ich auch nicht widerstehen... Hübsch, oder?!




Pöytä sai meillä taas aikaan varsinaisen mööpelimyllerryksen, mutta se nyt ei ole mitään uutta... Laittelen niistä myllerryksistä kuvia, kunhan kaikki on valmiimpaa, pöytä maalattu jne. Nyt sutimaan vielä kun Peipponen on vähän aikaa tarhassa! Mukavaa alkanutta viikkoa teille kaikille!

Der Tisch hat hier natürlich alles wieder auf'm Kopf gestellt, aber das ist doch nichts neues, hihi ;) Von den Änderungen gibt's dann Bilder, wenn alles fertig ist, der Tisch gestrichen usw. Jetzt muss ich auch schon Gas geben mit der Malerei, solange die Kleine noch im Kindi ist!
Wünsche Euch allen eine tolle neue Woche!

Liisa

Ps. Äh, mun piti laittaa teille vielä kuvia meidän sisäänkäynniltä, joka sai viikonlopun aikana myös hieman syksyisemmän lookin... Callunat Lidlistä 59c/ kpl, kaikki muu materiaali luonnosta :)

Ps. Ich wollte Euch doch noch Bilder zeigen von unserem Eingang, der jetzt am Wochenende einen etwas herbstlicheren Look bekam... Erikas von Lidl für 59c./ St. Alles anderes aus der Natur :)





Kastanjoita pitää kerätä vielä lisää!
Kastangen müssen wir noch mehr sammeln!


15 comments:

  1. Voi mitä ihania löytöjä olet taas tehnyt.
    Nuottije olen minäkin etsiskellyt...huonolla menestyksellä.

    Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

    ReplyDelete
  2. mitä ihanuuksia oletkaan löytänyt..eihän täällä suomessa tuollaisisa kirppareilta löydä. tai jos löytää niin hinta on sitten päätä karmivan hirmuinen. Myös ulkona näyttää kivalta nuo callunat. Mukavaa viikkoa!

    ReplyDelete
  3. Hyvä ettet kertonu tarkkoja hintoja ku muutenkin oon kateudesta vihreä :))

    ReplyDelete
  4. Pöytä ja lakanat voi muuttaa sitten tänne...jooookos... ☺
    Hienoja löytöjä!

    ReplyDelete
  5. Ei huonot löydöt ;) Siis ihan IHANAT! Kivat callunatkin. "Vain" pari euroa halvemmat kuin Suomessa... heh.

    ReplyDelete
  6. Oi miten ihanat löydöt! Noista kelpuuttaisin kaikki meillekkin niin mielelläni:) Nuottivihkoja olen kirppareilta etsinyt askarteluun, mutta en ole oikein hyviä vielä löytänyt.
    Kaunis sisäänkäynti!

    ReplyDelete
  7. Krisse Meidän mökki ja kaupunkikoti - Stugan & stanSeptember 17, 2012 at 7:38 PM

    Ihania löytöjä olet tehnyt!!! Meillä täällä ahvenanmaalla ei ole edes Lidliä joten kukista saa kyllä maksaa melkein kymmenkertaisen hinnan tuohon verrattuna.

    ReplyDelete
  8. Ihanuuksia olet löytänyt niin Ikeasta kuin kirppisreissultakin.Niin tuuria oli sulla kyllä kirppiskierroksella.
    Mukavaa viikkoa sulle=)

    ReplyDelete
  9. Ihan mielettömiä löytöjä olet tehnyt,ei nyt osaa eritellä sen kummemmin kun jokaikinen tavara olis omaankin "kuormaan" päätynyt mutta pöytä nyt tietty suurimpana ottaa eniten silmään ja se on ihan perfect!!Kivalta kuulostaa tollanen suuri kirppistapahtuma,mä en itse ole viimeaikoina löytänyt kirpparilta yhtään mitään mainitsemisen arvoista,toivottavasti enteilee jotain megamakeeta superlöytöä,muutenhan tässä aivan masentuu;)
    Pisti naurattamaan tuo sun lupauksenkiertäminen,samat sääntömuutokset on mullakin käytössä mutta niinhän se on että joustavat ihmiset on kivempia kuin tiukkikst,joten...;)
    Mukavaa tiistaita sulle ihanainen<3

    ReplyDelete
  10. Hienoja löytöjä tosiaan. Eipä voi olla kuin vähän kateellinen ;-)

    -Tuija-

    ReplyDelete
  11. Liebe Liisa,

    sehr schöne Sachen hast Du da gefunden und ergattert. Du hast recht, wer hätte da vorbeigehen können.
    Und Euer Eingang ist auch schön dekoriert.

    Liebe Grße, Heike

    ReplyDelete
  12. Voi hitsit mitä löytöjä!! Varsinkin tyo pöytä on aivan upea!!!

    Eihän valkoista posliinia lasketa, nehän voi antaa Peipposelle "perinnöksi". Mäkin ostan aina, että sittenkun isommat tytöt muuttaa kotoaan, niin saan antaa mukaan ;)


    Mulla on muuten blogissa sulle jotain ;)

    ReplyDelete
  13. Mahtavia ja kauniita löytöjä, Liisa! Varsinkin nuo silitysraudat, huoh!! Mä kuolaan täällä....ruutu märkänä *hih*

    Suloinen on sisäänkäyntikin ♥

    ReplyDelete

Danke für Deine Nachricht!
Kiitos viestistäsi!
Thank You for the comment!