Saturday, January 12, 2013

Hurricane

Mistähän aloittaisin... Täällä on käynyt taas pienimuotoinen sisustuspyörremyrsky... Se alkoi eilen, en edes tiedä mistä... Eikun tiedänpäs! Päätin yhtäkkiä alkaa testailemaan, miltä tuommonen ikkunaluukku näyttäisi sängynpäädyssä. No, tiesinhän mä, että niitä tarvittais pari sinne vieretysten, mutta kunhan kokeilin. Ja niin se ylätasanteella majaillut luukku jäikin testailun päätteeksi makkariin.

***

Wo soll ich beginnen... Hier ist wieder ein kleines Einrichtungshurrikan unterwegs gewesen... Es hat gestern angefangen und ich weiß nicht mal wo... Doch, ich weiß es! Ich wollte plötzlich probieren, wie so ein Fensterladen als Kopfteil vom Bett aussehen würde. Ich wusste natürlich, dass ich da mehr als einne bräuchte, aber wollte es halt probieren... Und nach der Probe blieb dann der Fensterladen im Schlafzimmer.No, sitten piti kuitenkin jatkaa niitä sängynpäätymietintöjä... Ja yhtäkkiä löysin itseni ruuvailemasta eteisen Ikea-kaapin ovia irti. Kun mullahan oli sopivasti yksi pelavaverhokin kaapissa jemmassa, tiedättekö, semmonen silityskuvallinen..?! ;D
Ja hups, vaan parit ovet irti, yksi ovi vaihtui reunaan, sillä tarviinhan mä edes yhden kokovartalopeilin... Verho paikoilleen ja juu, tykkään. Noh, verho pitää kyllä vielä lyhentää sopivaksi, mutta muuten...

***

Aber danach musste ich noch weiter überlegen wegen dem Kopfteil... Und plötzlich fand ich mich mit einem Schraubenzieher im Flur! Habe von unserem Ikea-Schrank ein paar Türe weg geschraubt und die Spiegeltür versetzt, denn natürlich brauche ich einen Ganzkörperspiegel... Und ich hatte ja passend  noch einen Vorhang im Schrank, wisst Ihr, so einen Leinenvorhang mit Bügelbild..?! ;D Vorhang hingehängt und ja, mir gefällt's! Na ja, den Vorhang muss ich schon noch kürzer machen, aber sonnst...

No, mitäs tekemistä tolla eteisen kaapilla oli meidän sängyn kanssa? Ei mitään. Mutta nyt on, sillä yksi ovista muuti meidän sängynpäätyyn! Tämäkin vaan on nyt tällainen kokeilu, enkä ole edes kovin tyytyväinen siihen, mutta melkein mikä tahansa on (mun mielestä) tällä hetkellä parempi kuin se Hemnes-pinnapääty, joka meillä on ollut jo 6 vuotta. Oikeasti haluaisin siihen jotain vanhaa... Vanhan oven tai juuri noita ikkunaluukkuja... tai jotkut ihanat, vanhat talonpoikaispäädyt...

***

Was hatte denn der Schrank im Flur mit unserem Bett zu tun?! Gar nichts. Aber jetzt hat er! Denn eine von den Türen ist nun unser Kopfteil! Das war jetzt auch nur so eine kleine Probe... Ich mag's auch nicht wirklich, aber im Moment finde ich fast alles besser wie dieses Hemnes-Kopfteil, das wir schon seit 6 Jahren haben... Eigentlich möchte ich da etwas altes, eine Tür, paar alten Fensterläden eben oder solchen alten Bauernbettkopfteilen...

No, ylätasanteellekin tietenkin kaipasin sitten jotain "täytettä", kun tuo ikkunaluukku muutti makkariin. Ja kuinkas ollakaan, kun siellä vanhojentavaroiden kaupassa oli just sellanen kiva pikku avokaappi/ hylly! Eikä hinnalla pilattu. Eli tämmönen sieltä vielä kotiutui, vaatii kyllä vielä vähän taikamaalia pintaansa, mutta eikö oo kauniit muodot kaapilla? Ja olis siellä sitten vielä tuommonen kaunis, vanha peilikin, jota ei ees tarvinnut maalata! Sekin pääsi ylätasanteelle, josta lähti peili eteiseen Vestan päälle nojailemaan, kuten ehkä joku tuolla ylempänä eteiskuvissa saattoi jo huomatakin.

***

Tja, dann habe ich natürlich was neues auf Podest oben gebraucht, weil die Fensterlade ins Schlafzimmer zog. Ah, wie passend, dass ich im Trödel gerade das richtige gesehen hatte! Und der Preis hat auch gestimmt ;) Also zog dieses Regal zu uns! Ja ja, ich muss es schon noch streichen, aber, gell, wie schöne Formen es hat?! Und einen tollen, alten Spiegel kaufte ich auch noch vom Trödel. Und den musste ich noch nicht mal streichen! ;)
Eikä tässä vielä kaikki, matotkin ovat muuttaneet huoneista toisiin ja yksi uusikin on kotiutumassa ensi viikolla, tai viimeistään seuraavalla, kun enhän mä sitä vaaleanpunaraitasta kestänyt köökissä katella... Mutta matot jätetään kyllä nyt toiseen kertaan, sillä mulla on tajuton nälkä! Namutäti heitti haasteellakin, kiitos ja kumarrus! Siihenkin palaan uusin voimin toisella kertaa... Peipponen tuli tänään yhtäkkiä kipeäksi keskellä päivää, nukkui päikkäritkin, mistä tietää, että jotain tosiaan on vialla... Meni ihan sohvalla makoiluksi sitten koko loppupäivä. Nyt tyttö nukkuu jo yöuniaan omassa sängyssään ja toivon, että saisi nyt nukuttua tuon omituisen taudin pois. Äidin sydän vuotaa vertaa, kun pieni ei voi hyvin :( 
Mies on iltavuorossa ja tulee vasta puoliltaöin. Minä tekaisen salaatin ja kömmin sohvalle telkun ääreen.

Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille!

***

Und das war noch nicht mal alles! Auch einige Teppiche haben ich von einem Zimmer zum anderen gezogen, denn ich konnte den Rosagetreifenen nicht länger in der Küche sehen... Aber dazu mehr anders mal, denn ich habe hunger! Eine Blogkollegin hat mir 11 Fragen gestellt, vielen Dank, Tiina! Dazu komm ich auch anderes mal zurück... Meine Tochter war heute krank, hat sogar Mittagschlaf gemacht und da weiss man, dass etwas nicht stimmt. Und den Resttag haben wir auch nur auf Couch verbracht. Nun schläft sie schon lang in eigenem Bett schon und ich hoffe es geht ihr morgen wieder besser. Mein Mann hat heute Spätschicht und kommt erst gegen Mittenacht nach Hause. Also mach ich mir jetzt einen Salat, mach es mir gemütlich auf Couch und schaue bisschen Fernseher...

Ein schönes Restwochenende Euch allen!
Liisa


16 comments:

 1. ei turha pyörremyrsky ollenkaan. aika kiva muutos..

  ReplyDelete
 2. No tosiaan siellä riehuu melkoinen hurrikaani :) Minusta tuo sängynpääty on kiva, hyvä välietappi johonkin vanhaan ja rouheaan.

  Ja taas mahtavat löydöt kirpparilta, sulla on siellä hyvät apajat! Mä en oo pitkään aikaan tehnyt hyviä huonekalulöytöjä. Komuutista haaveilen :)

  Paranemisterkut Peippposelle, meilläkin neiti oli illalla vähän kuumeinen :/

  ReplyDelete
 3. No kylläpäs siellä on riehunut ihan kunnon tordano, hih!:) Sängynpääty on tosi kiva noin:) Sitten joskus kun löydät täydelliset ikkunaluukut tai oven, niin sitten vaihdat, mutta tuo on juuri hyvä välietappi siihen:)
  Ja kyllä olet taas tehnyt hyviä kauppoja!:) Taitaa mies olla taas päästä pyörällä, kun siun muutoksia katselee, hih;)
  Pikaista paranemista Peipposelle! Meilläkin Iina on kuumeessa. Ihanaa illanjatkoa<3

  ReplyDelete
 4. No siellä onkin taas pistetty oikein kunnon rumba pystyyn : D
  Ja hyvä on lopputulos, kuinkas muutenkaan. Mulla muuten on Lillassa se sama pikkumatto, se raidallinen - kelpuutin rappuselle hätävaramatoksi :)

  Toivottavasti Peipponen paranee pian, sairastaminen on kurjaa!
  Viikonloppuja :)

  ReplyDelete
 5. Olet kyllä ollut ahkera ja aikaansaava:) Tosi kauniille näyttää lopputulos!
  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  ReplyDelete
 6. Meillekin voisi pyörähtää käymään tuollainen hurrigane.Tykkäisin kovasti.

  Upeita muutoksia olet tehnyt.Sängynpääty näyttää kivalta.

  ReplyDelete
 7. Kylläpä sinä olet taas touhunnut :). Lopputulokset todella kivat.
  Mukavaa sunnuntaita.
  Halauksin Erica

  ReplyDelete
 8. Hurrikaani tosiaan :) jostain pienestä se aina alkaa ja sitten paisuu ja paisuu! Hyvältä näyttää lopputulokset <3
  Paranemissäteitä pikkuiselle!!!

  ReplyDelete
 9. niin siinä aina käy.Paisuu ja paisuu=)Ei ollenkaan paha hurrikaani.Kivoja ideoita ja toteutuksia=)
  Toivotaan paranemisia peipposelle=)

  ReplyDelete
 10. No jestas, tosiaan olet laittanut tuulemaan :) Kivoja muutoksia ja pikkukaappi on oikea namu!

  ReplyDelete
 11. Liisa-hurrikaani on onneks vaaraton,myrskyvaroitusta ei tartte antaa,tai no ehkä miehelle muttei sen laajemmin;D
  Teillä on kyllä ihan hirmuisen kaunis koti,ei ole yhtään vaikeaa kuvitella näitä kuviasi vaikka kirjan sivuille,silmä lepää katsoopa sitten mihin hyvänsä:)
  Yritin tuota edellistä postausta kommentoida mutta näytti erroria,en nyt ihan tarkkaan muista mitä kaikkea pölisin mutta erittäin helppo sut on mielikuvitella putiikin emännäksi,toivon "täpöllä" että toiveesi toteutuu:)
  Ihanaa alkanutta viikkoa sulle ihanainen Liisukkainen;)

  ReplyDelete
 12. Voi reppanaa:( Toivottavsti uni parantaa oloa edes vähän!

  Lähetä se hurrikaani Liisa tänne meillekkin. Mulla ainakin on niin matalapaine, pilkistaisi edes aurinko (se on mun virtalähde). Mä haaveilen kanssa vanhasta ovesta sängynpäädyksi... Meillä vaan on sellainen sänky, että se menisi kokonaan vaihtoon, jos päätyä alettaisiin muuttamaan.
  Alexin huoneen kanssa mun kädet syyhyää, muttakun ei viitsisi alkaa heti repimään uusia kaappeja :/

  ReplyDelete
 13. Niin ja kaapit, sekä tuunattu että uusi ovat aivan upeita!!

  ReplyDelete
 14. Hyvältä näyttää siirtelyt! Ihana tuo vanha avohylly ja peili. Peilit on ihania. Toivottavasti pikkuisen tauti on jo helpottanut!!

  ReplyDelete
 15. No nyt kyllä toivon, että hurrikaani tulisi meillekin...
  Hih, tuo oven irrotus on kyllä ihan huippua!!! Mahtavaa luovuutta:)
  Haleja ja hymyjä viikkoosi♥

  ReplyDelete

Danke für Deine Nachricht!
Kiitos viestistäsi!
Thank You for the comment!