Wednesday, January 9, 2013

Shelf, Teddys and moaning...

Mä oon miettinyt... Pitäiskö alkaa kirjoittaa toi otsikko suomeks ja saksaks, samoin kuin tekstikin? Onko englanninkielinen otsikko teistä luotaantyötävä, houkutteleva vai ihan se ja sama? Pliis, kertokaa mielipiteenne kommenttilootaan, kiitos! :)

Tervetuloa uusille lukijoille, joita on taas pari tupsahdellut matkaan, kivaa! Toivottavasti viihdytte mukana!

Oon myös miettinyt, että oliko hyvä juttu lainkaan alkaa kirjoittamaan kaksikielisenä tätä blogia, Vaniljaisella tuntui olevan enemmän lukijakuntaa... Kannattiko muutos, kun tuntuu, ettei saksalaisia lukijoita kuitenkaan ole niin kamalasti. Tai ehkä on anonyymejä, jotka ei jätä kommentteja, mene ja tiedä... Tai ehkä mun tyyli kirjoittaa ja pitää blogia ei vaan iske saksalaisiin... Maby he's just not that in to you!? ;)
Ihan kuin ois pientä identiteettikriisiä ilmassa tän blogin suhteen. Itse kyllä tykkään tästä kovasti, siis ulkoasusta jne., vaikka olis kyllä helpompi kirjoittaa vaan suomeksi. Ehkä haikailen Vaniljaista, koska siitä kohta kaksi kokonaista vuotta, kun aloin esikoisblogiani pitämään. Lukijoita ehti kertyä lähes 300 viime elokuuhun mennessä. Olen miettinyt arvontapalkintoa, mutten ole vielä keksinyt mitään tosi kivaa. Onko teillä ideoita/ toiveita sen suhteen? Jotain keittiöön, jotain tarpeellista vai hömppää, vanhaa vai uutta, käyttötavaraa vai koriste-esinettä...?!

Sori tuo äskeinen valituslaulu... Piti nyt vaan avautua ;)

Kerroin eilen siitä hyllystä, jonka ihan itse porailin Peipposen huoneen seinälle toissapäivänä :) !
Pidikkeet Ikeasta, lankun pätkä omista nurkista, joku jämäpala, vähän karrellaankin... Sen maalasin ja kiinnitin pidikkeisiin. Rei'iät seinään ja valmis! Tykkään kovasti tuosta kyllä, tuo lisää kodikkuutta huoneeseen. Ja tuonne voi mielen mukaan aina vaihdella tavaroita..

***

I habe überlegt... Soll ich den Titel immer auf Englisch oder doch lieber auf Finnisch und Deutsch schreiben, so wie den Text auch? Ist der Englische Titel eher abschreckend, verlockend oder ist es egal? Seid so gut und sagt, was Ihr meint, danke! :)

Paar neuen Leserinnen haben den Weg hierher gefunden, toll! Freut mich sehr, seid herzlich Willkommen! Ich hoffe es gefällt Euch hier!

Was ich auch noch überlegt habe... War es eine gute Idee einen 2-sprachigen Blog anzufangen... Mein alter Blog 'Vaniljainen' scheint geliebter gewesen zu sein... Vielleicht gefällt mein Schreibstil den Deutschen nicht, oder vielleicht gibt es einfach mehr Anonymen Lesern hier, die keine Kommentaren hinterlassen... Wer weiss... Die meisten Leserinnen scheinen jedoch Finninnen zu sein... 
Wie wenn ich eine kleine Identitätskrise mit diesem Blog hätte...hihi ;) Wobei ich selber diesen Blog sehr mag. Obwohl es schon einfacher für mich wäre nur auf Finnisch zu schreiben. Vielleicht mache ich mir gerade jetzt diesen Gedanken, weil es diesen Monat 2 Jahre her ist, als ich meinen ersten Blog, eben den 'Vaniljainen', angefangen habe. Bis letzten August hatte er fast 300 Leser/ -innen! 
Wenn ich einen tollen Preis gefunden habe, gibt es eine Verlosung. Habt Ihr Ideen/ Wünsche, was es sein könnte..?! Was altes oder neues, ein Gebrauchsartikel oder nur Deko, etwas für die Küche oder lieber für's Bad...?!

Letztes mal erzählte ich Euch, dass ich das Regal für das Zimmer meiner Tochter fertig bekam.
Die Lehnen sind von Ikea, das Brettle hatte ich zu Hause... Irgendein Reststück der auch bisschen krumm war... Das habe ich weiss gestrichen, fest geschraubt, und selber die Löcher in die Wand gebohrt :) und fertig war das neue Regal! Ich finde es bringt mehr Gemütlichkeit in das Zimmer und man kann ja die Dekosachen auf'm Regal nach Lust und Laune wechseln... :)
Tytön joululahja blogiystävä-Sadulta :)
***
Weihnachtsgeschenk von einer Blogfreundin für meine Tochter :)Vanha, korvapuoli nalleni sai vaunuihin kaverikseen muutaman nallukan tytön huoneesta :)

***

Mein alter, ein-Ohr-Bär hat ein paar Freunde bekommen zum Wagen. Muss er nicht mehr so alleine sein :)


Nyt lukaisen yhden kirjan loppuun ennen kuin lähden Usva-neidin kanssa kävelylle ja eläinlääkäriin. Ei mitään vakavaa ;)
Kiitos teille Ihanille, jotka jaksatte käydä kyläilemässä ja kommentoimassa, olette bloggailun suola!
Mukavaa keskiviikkoa!

***

Nun lese ich ein Buch fertig, bevor ich mit dem Hund spazieren gehe und danach zum Tierarzt. Nichts schlimmes ;)
Danke Euch Lieben, die mich hier besucht und vor allem kommentiert! 
Einen schönen Mittwoch, wünsche ich Euch!

Liisa


29 comments:

 1. Näkyyks Sulla tilastosta mistä maasta kävijöitä on? Mulla ainakin näkyy.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu näkyy ja onhan niitä sieltä täältä, enemmän tai vähemmän. Mutta jotenkin oon pettynyt, miten vähän just saksalaiset on blogini löytäneet tai siihen ihastuneet (?) sillä kävijöitä päivätasolla on saksasta tyyliin 30 (joista ehkä 3 mun ystäviä ;)) ja Suomesta tyyliin pari sataa (joista ei oo myöskään kuin se joku 5 ystävää/ perhettä, sillä en oo huudellu tuttavapiirissa kauheesti blogistani).

   Delete
 2. Englannin kielinen otsikko ei haittaa ollenkaan ainakaan mua. Oikeastaan se on aika piristävää, kun on montaa kieltä käytössä. Ehkä Vaniljainen oli helpompilukuinen kun oli vain suomea, mutta eipä tämäkään blogi multa ole ikinä lukematta jäänyt ;) Lukijamäärän laskeminen on toki harmillista, mutta uskon, että kaikki sun uskollisimmat "fanit" ovat tännekin uuteen blogiin löytäneet. Ja pikkuhiljaa määrä lisääntyy.

  Tuntuu, että siellä saksassa on ihania vanhoja pikkutavaroita, joten sellainen voisi olla oiva arvontapalkinto. Itsetehty on kuitenkin aina mielestäni kaikkein paras juttu :)

  Kauniin hyllyn olet tehnyt! Peipposen huone jaksaa ihastuttaa aina kerta kerran jälkeen. On se vaan niin söpöinen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos viestistä Marika!
   Ja palkintovinkistä...pitääkin käydä vanhojentavaroiden kaupalla... :) Itsetehtyyn omalla kohdallani en taida luottaa niin paljoa, että laittaisin palkinnoksi. Kuka nyt meikäläisen räpeltämän jutun haluis haha ;D

   Delete
 3. Mulla on samat ajatukset kaksikielisen blogin kirjoittamisesta. Suomeksi kirjoittaisin paljon vivahteikkaimmin, mutta sitten aina mietin että miten sama asia sanotaan ruotsiksi ja jos tuntuu vaikealta, niin en sitten kirjoita sitä suomeksikaan niin kuin ensin ajattelin. Mutta sitten kun olen päättänyt jättää kokonaan ruotsinkielisen tekstin pois blogistani sanoo joku lukija, useimmin työkaveri, että hän lukee AINA blogitekstini eikä osaa suomea ja siihen se ruotsinkielen pois jättäminen jää!
  Joten ainakin toistaiseksi jatkan näin kaksikielisenä. Joinakin päivinä minulla on ollut melkein enemmän ruotsinkielisiä (ahvenanmaalaisia) lukijoita kuin suomenkielisiä, mutta eivät he kyllä melkein koskaan kommentoi mitään, mikä on vähän tylsää. On tämä vaikeaa!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toi on just toi... ;) Mullakin pari hyvää ystävää ja pari vakkarilukijaa täällä Saksassa, joiden tiedän käyvän kaikki postaukset lukemassa ja he kyllä kannustavat jatkamaan saksaksikin :)
   Mutta sitten kun käyn muissa saksankielisissä blogeissa niin heillä satoja lukijoita ja kymmeniä kommentteja :( Miksei ne tuu mun luo kylään?

   Delete
 4. Englanninkielinen otsikko käy hyvin ! sen ymmärtää sekä suoma-että saksalaiset. samoilla linjoilla oon muuten Marikan kans tuossa yllä.
  Jatka entiseen tyyliin vaan :)

  ReplyDelete
 5. Liebe Liisa,
  ich finde, Du solltest auch weiter auf Deutsch schreiben, sonst kann ich nicht mehr mitlesen und das tue ich aber sehr gern bei Dir, auch wenn ich nicht immer kommentiere:-))) Vielleicht kannst Du Deine Post's mal mit Deutsch anfangen, vielleicht schauen dann die Deutschen mehr nach...
  Das Zimmer Deiner Kleinen ist total süß, da möchte man auch nochmal klein sein...so liebevoll hast Du das gemacht:-)))
  Hab einen schönen Tag und sei ganz gnaz lieb gegrüßt
  Antje

  ReplyDelete
  Replies
  1. Danke liebe Antje, gerade wegen Dir und paar anderen schreibe ich auch auf Deutsch :) Auch wenn Du nicht immer kommentierst (mach ich ja auch nicht ;)) ich weiss, dass Du da bist, danke dafür <3 !
   Das mit Deutsch anfangen habe ich am Anfang probiert aber fand es dann doof weil eben am Tag 200 Finninnen meinen Blog besuchen und nur ca. 30 Deutschen.. Aber dass habe ich mir auch gedacht, dass vielleicht kommen Deutschen hierher und gehen gleich wieder, wenn sie erst nur das Finnische sehen und denken es gibts nur Text auf Finnisch... Ich muss das irgendwie ändern.
   Danke für Deinen lieben Kommentar, es freut mich immer sehr!
   Liebe Grüße Liisa

   Delete
  2. Liebe Liisa,
   ich hab's... Du schreibst im Header
   "ein deutsch-finnischer Blog":-))) da wissen die Deutschen, dass es auf Deutsch ist und die finnischen Mädels sehen ja schon im Dashboard ihre Landessprache:-)))) hach... ich bin gerade ganz begeistert von meiner Idee...
   sei ganz ganz lieb gegrüßt
   Antje

   Delete
  3. Du bist so toll! Danke! Ich bin fast berührt, dass Du noch dir gedanken gemachst hast wegen meinem kleinen Problem, danke :) Und die Idee ist auch toll :)
   Ja, gestern habe ich da oben schon etwas geschrieben von Deutschem Text, schau mer mal wie das schon mal funktioniert. Ich wollte es in Banner rein schreiben aber es sah irgendwie komisch aus. Jetzt mal schauen ob's was wird so..
   Gaaanz liebe Grüße <3

   Delete
 6. En mä usko, että blogin nimellä on väliä...
  Tutkin viime viikolla jus munkin vanhan blogin lukijoita, ja aloin käymään osaa lukijoita läpi yksitellen. Monen profiili oli poistettu tai blogi suljettu kokonaan eli ihmiset vaihtuu jaa ennenkun uudet taas löytävät sinut, saattaa viedä aikaa.
  Itse olen ainakin huomannut sen, että päivittäinen kävijämäärä nousee koko ajan, mutta kommenttien määrä taas laskee -enää ei kommentoida kuin ennen, vaan hypätään äkkiä seuraavaan blogiinn (ehkä...) Se on tosi harmillista, sillä ne on just ne kommentit, jotka tekee bloggailusta mielenkiintoista.

  Hylly on tosi hieno, ja tuota Peipposen sänkyä ihastelen joka kerta kun näen sen. Mulla on taas kriisi Alexin huoneesta, kun pitäisi pinnasänky ottaa pois, mutta ISO sänky tukkii huoneen kokonaan :( Yks idea löytyis, mutta... ei viitis repiä huonetta heti

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentistasi Mia!
   Toi onkin hyvä pointti, että ehkäpä vaan monet Vaniljaisenkin vanhoista lukijoista ovat poistuneet ja uudet taas eivät ole mun luo löytäneet. Ja pitäisi varmaan olla itsekin aktiivisempi kommentoinnin jne. kanssa, että toisetkin jaksais tänne kommentoida. On jäänyt viime aikoina vähemmälle, kun noita ihania blogeja, joita seurailen, tai ainakin yritän, on nykyisin niin kauheasti, niin ei millään ehdi joka paikkaan aina kommentoimaan! ;)

   Delete
 7. Meinasin just sanoakin, että katso ihmeessä kuinka paljon lukijoita on mistäkin, mutta ehti Kristi ensin :)

  Mulla on lukijoita joka päivä viisi-kuusikymmentä muualta kuin suomesta ja tuskinpa kaikki ovat suomenkielisiä - mä olen sitä mieltä, että googlekääntäjä kääntää sen mikä on tarvis - ei sanatarkasti, mutta ymmärrettävästi.

  Englanninkielinen otsikko ei haittaa, mutta suoraan sanoen, tykkäsin lukea Vaniljaista enemmän.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, kyllä täälläkin käy paljon lukijoita ulkomailtakin ja jokunen muun maalainen (siis kuin suomi tai saksa) on jopa joukkoon juurtunutkin, vaikkeivat kommentoisikaan. Itse vaan ton saksan kanssa yritin saada juuri tänne Saksaan lisää lukijakuntaa.
   Mä luulen, että moni muukin tykkäs Vaniljaisesta enemmän :(
   Kiitos kommentistasi :)

   Delete
 8. Yllättävän paljon niitä lukijoita tosiaan muualta kuin suomesta käy,ainakin tilastoiden perusteella,sunkin "kannattaa" niitä hieman seurailla;)
  Ei haittaa muakaan tuo otsikko,eikä kaksikielisyys eikä sun blogissa mikään muukaan,jännästi vaan aina ajattelee (kun näkee että oot postannu)että jaahas,Vaniljaisen Liisalla on uusi postaus,jotenkin se on juurtunut tuonne takaraivoon,minäkö kaavoihini kangistunut,en suinkaan:D
  Sulla on aina ollu tosi kivat palkinnot,ainoa mikä itselle tulee mieleen niin sellanen vanha lehti mitä sä käytät milloin missäkin jutskissa ois kiva:)
  Remonttinikkari ollu siellä taas vauhdissa,hylly on kaunis ja tuo Peipposen huone on muutenkin niin suloinen että huhhuijakkaa<3

  Ja noita blogikriisejä tulee itse kullekin,yritin yks päivä hieman muuttaa ulkoasua ja huonommaks vaan meni,ainakin kymmenen kertaa yritin saada sellasta blogin levyistä kuvaa banneriksi ja paskanmarjat,välillä tuli jättiversio ja välillä mini,jätin homman sikseen ja yritän joskus uudelleen...
  Kivaa keskiviikkoa sulle ihanainen Liisukkainen;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Kirsi-muru! :)
   Joo, nyt on joku ihmekriisi meneillään, ei mulla tällasta oo ennen ollutkaan! Toivottavasti musta ei tuu valittavaa eukkoa, kaksi vuotta oon kuitenkin melko hyvin onnistunut pitämään blogin positiivisena paikkana ;)
   Kiitti myös hyvästä palkintoideasta, niitä saakin sieltä mun vakkari vanhojen tavaroiden kaupasta, jonne jo Marikallekin lupailin piipahtaa ;)

   Delete
 9. Ei haittaa millä kielellä kunhan se Suomi on jossain välissä, kun itse en osaa muita kieliä lainkaan =D Eli otsikostakaan ei ole hajua mutta kuvat kertoo enemmän ;)

  ReplyDelete
 10. Ihana, kiitos :)
  Se on pääasia, ettei väärän kielinen otsikko sua kuitenkaan pois pelota :)

  ReplyDelete
 11. Tossa tulikin jo monelta samoja pointteja ja mielipiteitä, mitä itse ajattelin. Mitään ei ole tätä tyyliä vastaan, mutta voi olla, että suomen ja saksan sekoitus jotenkin rikkoo postauksia. Ainakin itse scrollailen saksankieliset jutut niin vauhdilla, että sitten voi mennä ohi joku suomenkielinenkin lause ;) Olisiko sitten ratkaisu se, etä saksa olisi lopussa tiivistetympänä... en tiiä. Kiva tätä kuitenkin on lukea, älä sie sitä murehi =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos viestistä :) Kiva kuulla, että näinkin ok, vaikka helpompi oiskin vain suomalaista postausta lueskella..
   Pitää mietiskellä vielä erilaisia vaihtoehtoja ;)

   Delete
 12. Minusta englanti on ok - käytän itsekin joskus sitä tosin hyvin pienesti. Sullahan on myös paljon noita facebook-kävijöitä, se on mulla vielä kehittelyn alla:)
  Tää on niin ihana blogi, samoin Vaniljainen. Itse nautin blogistanian kansainvälisyydestä. Kääntäjä on minustakin hyvä blogissa, vaikka ne käännökset on aika usein melko hassuja:)
  ...niin ja tykkään myös tästä kaikenlaisten asioiden jakamisesta, kannustuksesta, tuesta ja vaikka mistä...
  Haleja ja hymyjä sinulle, blogiystäväiseni♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tää on kyllä tosiaan bloggailun parhautta, kun ihmiset tarjoo toisilleen apuaan, jakaa asioita ja vinkkejä, mielipiteitään ja antaa kannustusta ja tukea :)
   Kiitos!

   Delete
 13. Liebe Liisa,

  ich mag deinen Blog sehr und würde mich daher sehr freuen, wenn du weiterhin auf deutsch schreibst. Vielleicht solltest du es einfach mal eine Zeit lang mit deutschem Header ausprobieren und schauen, ob er so mehr deutsche Leser anspricht.

  Das Regal ist schön geworden. Ich plane gerade das Kinderzimmer für meine kleine Maus. Die Lehnen vom Schweden stehen da auch schon auf der Einkaufsliste :-) Regale sind einfach schön, weil man sie jeder Zeit umdekorieren kann.

  Liebe Grüße
  Cloudy

  ReplyDelete
  Replies
  1. Liebe Cloudy, danke für Deinen Kommentar :) Ich werde auf jeden Fall weiterhin auf Deutsch schreiben, keine Sorge! Wie es am Ende wird, wird zeigen aber schreiben werde ich :)
   Ja, ich habe gestern da oben schon geschrieben, dass wenn man weiter scrollt, kann man auf Deutsch lesen, schau mer mal ob das was bringt. Natürlich passiert nichts übernacht ;)
   Danke, ich bin gespannt wie das Zimmer von Deinem Kleinen wird, Zeigst dann Bilder, ja??!! Aber ich bin mir sicher dass es sehr schön wird! <3
   Ich bin auch ein bisschen Regalfreak ;))
   Ganz liebe Grüße Liisa

   Delete
 14. Eipä tuo otsikon kieli muhun ainakaan negatiivisesti vaikuta ja blogisi on yksi lempi blogeistani vaikka oonkin huono kommentoimaan. Mäkin ehdotan arvonta palkinnoksi jotain vanhaa ♥
  Niin ja meinas unohtua kehasta sua näppäryydestäsi ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ihanainen Riitta!
   Kiva kuulla, että kuulun lemppareihisi ja ettei kielijutut haittaa lukemistasi :)
   Eilen jo käväisin vanhojentavaroidenkaupassa ja jotain pientä palkinnoksi sieltä jo tarttuikin mukaan. Siellä jäi pari muutakin juttua vielä vaivaamaan, joten pitänee tänään käydä rauhassa (lue: ilman tyttöä ;)) uudestaan :D

   Delete
 15. Miulle ei ainakaan ole mitään väliä, onko otsikko enkuks vai joksikin muuksi.. Oon niin ihastunu tähän blogiin, että ulkoasulla ei enää juurikaan ole väliä.. Tekstien sisältö merkkaa eniten, ja se, miten ihania tuunailuja ja kuvia tänne laittelet.. Ulkoasusta pidän kyllä tälläisenäänkin, eikä kaksikielisyys ole haitannut lukemista lainkaan!

  ReplyDelete

Danke für Deine Nachricht!
Kiitos viestistäsi!
Thank You for the comment!