Tuesday, January 22, 2013

A very long Post!


Nyt itkettää! Tekis kyllä mieli huutaa raivoissaan! Kirjoitin tänään aamupäivällä ja jatkoin taas iltapäivällä ja olin juuri saada valmiiksi, uuden postauksen, johon olin mm. kirjoittanut sekä suomeksi että saksaksi kysymykset ja vastaukset (22 kpl) kahteen eri haasteeseen, jotka olen saanut... Jotain tapahtui (tod.näk. näppäilin jotenkin, vahingossa ctrl+a ja deletoin..), koko teksti katosi. Sitä EI OLE missään! Ei luonnoksissa, ei roskiksessa, ei missään :((((
Kerroin siinä myös ihanasta viikonlopusta, jonka vietimme rakkaan ystäväni kanssa, uusista keittiön verhoista, toiselta ystävältäni saaduista jutuista jne. jne. Ja kaikki tekstit ja kuvat ovat nyt poissa. Byäääää!! Mun pitää nyt koota itseni. Palaan niihin haasteisiin toiste siis. Vilautan kuitenkin ne keittiön verhot, jotka siis tilasin täältä. Ja verhopakettiin ihana Mia oli meille myös laittanut ylläreitä, kiitos sinä kultainen! Ilahduimme suuresti!

***

Jetzt möchte ich heulen! Und aber auch schreien von lauter Wut! Ich habe heute Vormittag (und weiter heute Mittag, insgesamt stundenlang, und es war fast fertig) Euch einen langen Post geschrieben mit Bildern... Über unser Wochenende erzählt (es war toll!), über meine neuen Vorhängen in der Küche, über die Sachen, die ich von einer anderen Freundin bekam...und ich hatte insgesamt 22 Fragen und Antworten auf Finnisch und Deutsch geschrieben... Und auf ein mal war ALLES weg!! Ich weiss nicht was passierte (wahrscheinlich druckte ich aus versehen ctrl+a und delete..) Finde den Text jedenfalls nicht mehr :(((( 
Ich kann jetzt nicht alles noch mal schreiben, komme zu den Fragen und Antworten anderes mal zurück... Nun zeige ich Euch nur die Vorhänge, die ich also 4 Stück hier bestellte. Die liebe Mia hat uns dazu noch ein paar schöne Geschenke mit gepackt! Es hat uns sehr gefreut, vielen Dank Mia!


Usko, toivo, rakkaus
***
Liebe, Glaube, Hoffnung

Eräs ystäväni on tosiaan muuttamassa ja sieltä raivausten tuloksena sain tällaisia ihanuuksia. Kiitos vielä -C-!

***

Eine Freundin von mir zieht bald um und sie hat schon mal bisschen ausgeräumt... Solche Sachen habe ich von ihr also bekommen. Vielen Dank nochmals liebe -C-!


Istuinpäällinen on omasta takaa.
***
Den Bezug hatte ich schon.Ja mitä vielä teille olin näyttämässä, oli tämä... Eli verhohan siihenkin tuli tekaistua ;) Jotenkin ilme rauhottui sen myötä...

***

Was ich Euch auch noch zeigen wollte, war das hier... Also habe ich hier auch noch einen Vorhang nähen müssen ;) Irgendwie wirkt das jetzt etwas ruhiger...Arvontani on lähtenyt upeasti käyntiin, kiitos kaikille jo mukaa oleville! Uusia lukijoitakin on tupsahdellut mukavasti sen myötä, tervetuloa vaan kovasti! Iloitsen teistä jokaisesta valtavasti ja toivon, että pysytte matkassa jatkossakin ;) ! Iso kiitos uusista saksalaisista lukijoistani kuuluu Landlust-Antjelle, joka teki yhdellä postauksellaan houkutteli lukijoitaan tänne kurkistamaan :)
Jos et vielä ole osallistunut, niin käypäs edellisessä postauksessani tai klikkaa itsesi tuolta oikeasta sivupalkista osallistumaan. Palkintoja on kaksi ja jos arvonnan aikana 200 lukijan raja napsahtaa rikki, niin arvon vielä jonkun kolmannen yllätyspalkinnon! Olisikos toiveita sen suhteen?!

***

Meine Verlosung ist schon richtig toll los gegangen! Vielen Dank an alle, die bis jetzt mitgemacht haben! Auch neue Leserinnen sind wieder viele dabei, herzlich Willkommen! Ich freue mich riesig über jede von Euch und hoffe es gefällt Euch hier bei mir! 
Teilnehmen kannst Du in meinem letzten Post! Es gibt 2 Preise und, wenn das Limit von 200 Lesern kaputt geht während der Verlosung, verlose ich noch ein dritter Überraschungspreis! Habt Ihr Wünsche/ Vorschläge dazu?!
Ein großes extra Dankeschön gehört auch zu lieber Landlust-Antje:) Von ihrem Blog haben viele den Weg hierher gefunden!


(Mia ja Tiina, palaan niihin haasteisiin ihan pian, lupaan!
Mukavaa viikkoa kaikille tänne kurkistaville! Voikaa hyvin!

***

Mia und Tiina, ich beantworte Eure Fragen ganz bald, versprochen! 
Eine schöne Woche Euch allen! Macht's gut!)

Liisa

Ps. Ette ikinä arvaa!! Juuri olin tätä julkaisemassa, kun huomasin sattumalta olevani Vaniljaisen puolella! Olin siis napauttanut vahingossa itseni sinne (??) ja se aiemmin tekemäni postaus oli kiltisti tallessa täällä Little Dreamsin puolella! Jes! Lisään siis ne kyssäritkin tähän perään nyt! Jaksatteko vielä sen verran..?

***

Ps. Ihr glaubt's nicht!! Gerade wollte ich diesen Post veröffentlichen als ich merkte, dass ich auf meinem alten Blog war! Irgendwie hatte ich mich dahin geschmissen...UND: der Post, den ich vorher heute gemacht hatte war, wie's gehört, hier auf Little Dreams gespeichert! Jeah! Also, ich füge die Fragen/ Antworten jetzt auch hierzu! Könnt Ihr noch kurz...?

Yksi lempiasetelmistani kotona tällä hetkellä :)
***
Eine meine "Lieblingsecken" im Moment bei und zu Hause :)
Tässä Mialta saamani kysymykset vastauksieni kera, kiitos Mia!/ Hier die Fragen von der Mia, natürlich mit meinen Antworten! Danke Mia!

1. Mikä oli toiveammattisi pienenä, ja oletko siinä nyt?
Sairaanhoitaja, eläinlääkäri, lentoemäntä, äikän ope... Olen nyt yhdessä lukuisista toiveammateistani ;)

2. Kaunein paikka, missä olet ikinä käynyt
Ekana tuli mieleen Jamaica... Kävimme siellä häämatkalla päiväseltään reilu 4 vuotta sitten.

3. Jos voisit tehdä elämässäsi yhden asian uudelleen, mikä se olisi?
Voipi olla, että vaivautuisin lukemaan yo-kirjoituksiini sen sijaan, että menisin sinne suht kylmiltään. En vaan ole ikinä ollut varsinaista opiskelija-luku-tyyppiä...vaikka lukemista noin muuten rakastankin!

4. Jos voittaisit 100 000 €, mitä tekisit?
Ostaisin talon, tai rakennuttaisin sellaisen. Siis uskoisin tuon satkun olevan ihan hyvä käsiraha lainaa varten.

5. Lempieläimesi, ja onko sinulla sitä?
Koira, puput, joita meiltä löytyykin, rakastan myös kissoja ja hevosia, joita meiltä ei löydy ;)

6. Jos saisit tavata yhden vaikutusvaltaisen ihmisen, kuka se olisi ja miksi?
En osaa vastata... En usko, että kenelläkään yhdellä ihmisellä on NIIN paljon valtaa, että voisi vaikka poistaa nälänhädän, lopettaa kaikki maailman sodat tms. Jos sen ei ole pakko olla ihminen, niin sitten tapaisin Jumalan, jolta haluaisin kysyä pariakin juttua...

7. Suurin saavutuksesi elämässä?
Tyttäreni <3

8. Lempiruokasi
Niitä on ihan liikaa!!! Rakastan ruokaa ja olen tosi kaikkiruokainen. Italiaisesta en kieltäydy koskaan, mutta en kyllä maksalaatikostakaan, tai herkusta argentiinalaisesta naudanpihvistäkään...Sushiakin rakastan...ja ja ja... ;)

9. Mitä teet kun rentoudut?
Sisustan, tuunaan, bloggaan...selailen sisustuslehtiä tai kirjaa, syön suklaata...rapsuttelen pupuja...luen hyvää kirjaa...

10. Mitä odotat elämältäsi?
Yritän olla odottamatta sen kummemmin mitään...sillä koskaan ei tiedä, mitä tuleman pitää... Mutta toivon terveyttä, rakkautta, tasapainoista ja turvallista elämää...

11. Oletko onnellinen?
Olen mä suurimmalta osin.

***

1. Traumberuf als Kind? Bist Du es heute?
Tierarzt, Krankenschwester, Finnischlehrerin, Flugbegleiterin... Einer von diesen Berufen ist für mich auch wahr geworden ;)

2. Schönstes Ort, da Du jemals warst?
Als erstes denke ich an Jamaica... 

3. Was würdest Du in Deinem Leben noch mal machen, wenn Du es könntest?
Hmm...Vielleicht würde ich etwas mehr studieren... 

4. Wenn Du 100 000€ gewinnen würdest, was würdest Du damit tun?
Es wäre bestimmt ein guter Eigenkapital für Hausbau...

5. Lieblingstier und hast Du es?
Hund und Kaninchen haben wir, Pferde und Katzen liebe ich auch aber die haben wir nicht ;)

6. Wenn Du eine Person treffen könntest, die viel zu sagen hat, wer wäre die und warum?
Ich glaube, niemand hat so viel zu sagen, dass die/ der alleine die ganze Kriege der Welt oder Hunger in Africa aufhören könnte... Also weiß ich nicht... Wenn es nicht ein Mensch sein muss, sage ich der Gott... Ihn möchte ich so einiges fragen... ;)

7. Größte Leistung Deines Lebens?
Meine Tochter.

8. Lieblingsessen?
Es gibt sooo viel!!! Ich liebe Essen und esse auch fast alles! Zu Italienischen Essen sag ich nie nein, aber auch nicht zu Finnischen Leberreisauflauf oder einen Argentinischem Steak.. ;)

9. Was machst Du um zu relaxen?
Ich lese, einrichte, dekoriere, streiche etwas, tüftele... blogge...esse Schoki... ;)

10. Was erwartest Du von Deinem Leben?
Ich versuche nicht zu viel zu erwarten... Denn man weiß es nie, was morgen passiert.. Aber ich wünsche mir Gesundheit, Liebe, ein sicheres, stabiles Leben..

11. Bist Du glücklich?
Ja, in großem ganzen schon :)

Jamaica

Myös Namutäti antoi mulle tuon samaisen 11 kyssärin haasteen! Kiitos Tiina :) Tässä tulee Tiinan kysymykset ja mun vastaukseni! 

***

Und hier kommen die Fragen von Tiina, mit meinen Antworten! Danke Tiina!

1. Missä huoneessa mieluiten oleilet kotona?
Olkkarissa varmaankin...

2. Oletko koskaan käynyt oopperassa? Tykkäsitkö?
En ole käynyt ja tuskin tulen lähiaikoina käymäänkään ;)

3. Onko paikkakunnallasi jokin paikka/kauppa tms., missä erityisesti tykkää käydä tai oleilla?
Leipomossa tykkään käydä ja ihanassa italialaisessa ravintolassa oleilla ;)

4. Mikä sinusta piti tulla isona?
Suurperheen äiti.

5. Uskaltaisitko hypätä benji-hypyn?
Joo.

6. Uskaltaisitko/haluaisitko syödä pallokalaa?
Mitä on pallokala?

7. Onko sinulla jokin rakas esine ylitse muiden? Mikä?
Vihkisormus, jos se lasketaan... Erikoisen tärkeän juuri tästä sormuksesta tekee mulle se asia (siis sen lisäksi, että se on mun vihkisormus ;)), että kivi on äitini ja isäni vihkisormuksesta.

8. Katsotko mieluummin televisiota vai kuunteletko radiota?
Meillä ei edes ole radiota kotona (myöntää pikkuisen häpeillen..), joten tv. Radiota (musiikkia sieltä) kuuntelen vain ajaessani, paitsi silloin, kun Peipponen haluaa kuunnella rumpureita :)

9. Kuunteletko radiosta Kansanradio-ohjelmaa? ☺
En.

10. Katsotko televisiosta joka päivä uutiset?
En.

11. Viihdytkö mieluummin hameessa vai housuissa?
Housuissa. Vaikka kyllä mä hameitakin, tai no, enimmäkseen jotain mekkoja, pidän. Mutta lähinnä kesällä tai juhlissa. 

Noin, siinä ne olivat, huh! Kiitos ja näkemiin!

***

1. In welchen Raum bin ich zu Hause am liebsten?
Ich glaube im Wohnzimmer...

2. Hast Du schon mal ein Oper besucht, hat es Dir gefallen?
Nein.

3. Gibt es ein Platz/ Ort in Deiner Stadt/ Deinem Dorf, da Du gerne besuchst/ Zeit verbringst?
Ich besuche das Bäckerei gerne und Zeit verbringe ich gerne auch bei unserem Italiener, der ist soo toll!

4. Was hättest Du eigentlich sollen werden, wenn Du groß bist?
Mutter einer Großfamilie.

5. Würdest Du Dich vertrauen einen Bungee Jump zu machen?
Ja.

6. Würdest/ Möchtest Du einen Kugelfisch essen? 
Was ist Kugelfisch? ;) Wenn man das Essen kann, könnte ich schon probieren aber macht mich jetzt nicht besonders an obwohl ich Fisch sehr mag ;)

7. Hast Du einen Ding der Dir wichtiger als alles anderes ist? (gemeint dabei ist z. B. ein Bilderrahmen oder Möbelstück, nicht Menschen oder so was..)
Hmm...Mein Trauring. Ganz besonders (außerdem dass es mein Trauring ist) macht ihn das, das der Stein in dem meiner Mama gehörte.

8. Schaust Du lieber Fernseher oder hörst Radio?
Zu hause haben wir nicht mal einen Radio! Also sag ich TV. Aber im Auto hör ich Radio (Sprich: Musik)

9. Hörst Du den Radiosender "Kansanradio" (so was wie Volksradio...)?
Nein.

10. Schaust Du jeden Tag die Nachrichte vom TV?
Nein.

11. Trägst Du lieber Hose oder Rock?
Hose. Obwohl ich schon auch mal gerne einen Rock anziehe...oder eher ein Kleid. Aber dann eher im Sommer oder bei einer Hochzeit oder so...

So, das war's! Danke und Aufwiedersehen! ;)13 comments:

 1. Kauniit verhot ja aivan ihania ylimääräisiä juttuja olit saanut lisäksi <3 Tuo verho sopii tuohon eteen hyvin, tosiaan rauhoittaa tunnelmaa:)
  Ja kivoja tunnustuksia, vaikka osan jo tiesinkin sinusta, niin aina on ihanaa oppia ystävästään lisää<3
  Ihanaa viikon jatkoa ja tervetuloa miun blogin arvontaan myös!:)

  ReplyDelete
 2. Huh...meinas tulla hiki :) Multakin meinas tulla itku, kun kuulin mitä sulle kävi. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin.

  Ihana tuo viikonloppu ja kaikki uudet ihanuudet! Ei ihme, että tuli pitkä postaus, kun niin paljon kaikkea ihanaa on mahtunut viime päiviisi <3

  ReplyDelete
 3. Liebe Liisa ,
  Dann ist ja nochmal alles gut gegangen....
  Dein post ist einfach klasse!!!!!!!!!!
  Und soooo schön lang.....ich hätte noch ewig lesen können bei dir!!!!!
  Durch die Antworten auf die vielen Fragen konnte ich ganz viel Neues von dir
  erfahren!!!
  Die Vorhänge sind so schön!!!!!!!!!!!!!
  Den Hängebilderrahmen hab ich auch!!!
  Viele liebe Grüße an dich!!!
  Silke♥

  ReplyDelete
 4. Mullekin kävi kerran näin että kaikki hävis, mutta sitten jonkun ihmeen kautta sain tekstin takas.. Kyl se taitaa mennää näin että mikä nettiin on laitettu se ei sieltä helpolla häviää :)

  ReplyDelete
 5. Mitä? Joko se loppu??
  Olisin mä enemmänkin lukenut :)

  Btw, tuo tuoli on i h a n a !!
  Meillä muuten oli kierrätyksessä yks ihan perusmoderni nahkapäälysteinen ruokapöydäntuoli, sellaisenaan ei yhtään houkutteleva, mutta kävi mielessä että mitäs siitä sais jos alkais oikein leikkiä....oliskohan se vielä siellä....

  ReplyDelete
 6. jaahas, no siinä olikin luettavaa kerrakseen, mutta mukavat jutut ja ihanat kuvat niin mikäs täällä viihtyessä! :)

  ReplyDelete
 7. Upea tuoli! Ja kaappikin on vallan mainio verhon kanssa, rauhoittaa :)
  Tuo tunne, kun jokin pitkään naputeltu teksti katoaa.... argh, mutta onneksi hyvin kävi tässä tapauksesss - ja hei, kiitos vastauksista!
  ps. pallokala on kuolettavan vaarallinen nautittavaksi jos se on leikattu väärällä tavalla palasiksi.

  ReplyDelete
 8. Liebe Liisa,
  ooohh, ein laaaaaanger Post...hihihi!
  Danke für die Antworten, sehr interessant!
  Wundervolle Bilder!
  Hab einen schönen Abend und liebe Grüße,
  Barbara

  ReplyDelete
 9. Ihana tuoli!
  Hienoa,että löysit postauksen.
  Mulla on nyt 6 yritys saada kommentti läpi..saas nähä kuin käy.

  ReplyDelete
 10. Voi mitä ihanuuksia !!! Ihan kiva oli lukea eli pituutta ei ollu yhtään liikaa ,olis mieluusti lukenu ja katellu lisääkin ;)

  ReplyDelete
 11. Onneksi löytyi, uudelleen kirjoittaminen on raivostuttavaa ;)

  Kiva postaus, iloa keskiviikkoiltaasi!

  ReplyDelete
 12. Onneksi löysit kirjoituksesi!!!
  No täällä toinen blogistanian tekninen ihme tunnustaa poistaneensa juuri ihan vahingossa yhden lukijansa tosi ihanan kommentin:)
  No jouduin kopioimaan sen blogin hallintapuolelta ja toosi nolona ja anteeksipyytäen julkaisemaan itse uudestaan. Näitä sattuu:D

  Kiitos, Liisa, niin ihanasta kommentistasi blogissani<3 Oli juuri ollut vähän rankka työpäivä, mutta huolet sulivat hymyyn sanoistasi♥

  Isot halimukset blogiystävälleni♥

  ReplyDelete
 13. Oi, mä eka ajttelin, että voi kamala. Tiedän milta tuntuu hävittää kirjoittamansa. Onneksi kuitenkin löytyi :)
  Tytöt muuten opetti että ctrl + z = palauttaa edellisen komennon. Ja jos teet sitä terpeeks monta kertaa, niin sillä pääsee aika pitkälle taaksepäin :) Jos joskus oikeesti poistat siis...

  Kiva muuten että tykkäsitte :) Elle oli vähän niinkun makutuomari Peipposen suhteen :)

  Hyvinhän sä olet elämässä selvinnyt vaikka yo-kirjotukset menit "aidan ali" ;) Mä kirjotin saksasta M:n ja mun täytyy myöntää, että jos sä olisit laittanut pelkästään tuon saksaks kirjotetun, niin en olisi kyllä ymmärtänyt. Äkkiä se unohtuu, kun ei tarvi käyttää...

  ReplyDelete

Danke für Deine Nachricht!
Kiitos viestistäsi!
Thank You for the comment!