Saturday, September 1, 2012

Krabbenfest - Rapujuhlat

Diese Woche ist meine Mama bei uns zu Besuch. Wir waren mit ihr und meiner Tochter zwei Tage in Mailand und heute war meine Schwiegermama uns besuchen. Morgen fliegt meine Mama auch schon wieder nach Hause, die Woche ist wirklich wie im Flug gegangen!
Ich war also diese Woche so gut wie gar nicht am Computer und habe mich riesig heute Morgen gefreut als ich sah wie viele schon den Weg zu meinem neuen Blog gefunden haben! Danke und Willkommen! Ich hoffe es gefällt Euch hier!

Äitini on ollut meillä tämän viikon. Olimme kolmistaan hänen ja Peipposen kanssa pari päivää Milanossakin ja tänään oli anoppini meillä kahvittelemassa. Huomenna äippä lentääkin jo takaisin Suomeen...viikko on kyllä vierähtänyt hirmuisella vauhdilla!
En ole siis tällä viikolla ollut oikeastaan lainkaan koneella ja ilahduinkin valtavasti, kun tänä aamuna huomasin, kuinka paljon uusia ja vanhoja lukijoita on taas tiensä löytänyt tänne uuteen blogiini :) Kiitos ja tervetuloa! Toivottavasti viihdytte kelkassa!

Letztes Wochenende haben wir doch die Krabbenfest gefeiert... Es war wunderschön und richtig gelungen! Die Stimmung, das Essen... Es hat einfach alles gepasst :) Na ja, das Wetter war nicht so ganz sicher...es war sehr windig und Regen war angesagt abends, also haben wir doch entschieden den Tisch drinnen zu decken. War eine gute Entscheidung, nämlich es hat abends noch geregnet. Nachmittags haben wir trotzdem noch können den Sektempfang draußen geniessen.

Viime viikonloppunahan meillä oli rapujuhlat. Ne olivat todella onnistuneet ja ihanat juhlat! Tunnelma, ruoka... kaikki meni ihan nappiin :) Noh, sää oli vähän kiikun kaakun, oli tosi tuulista ja illaksi oli luvattu sadetta, joten päätimme kuitenkin kaiken varalta kattaa pöydän olkkariin. Hyvä päätös, sillä illalla satoi vettä! Iltapäivällä nautimme kuitenkin kuoharit terassilla auringonpaisteessa.








Unser Menü:

Blätterteigtässchen (gefüllt mit Creme Fraiche und Schrimps) auf einem Gorgonzolawallnusssalatbettchen mit Balsamicocreme

Kaisergranaten und Black Tiger Garnelen mit einem herzhaften Käsekuchen

Hänchenschenkel Provencale aus dem Grill mit Kartoffelsalat Skandinavische Art

Sahnige Himbeerquarktraum


Meidän Menu:

Lehtitaikinatasku (täytetty katkaravuilla ja creme fraichellä) gorgonzola-saksanpähkinä-salaattipedillä, balsamico cremen kanssa

Keisarirapuja (?) ja Black Tiger rapuja suolaisen juustokakun kera

Grillattu kanankoipi Provencale ja perunasalaatti skandinaavialaiseen tyyliin

Kermainen vadelmarahkaunelma







Warum auch immer (??!! ;)) habe ich den Nachtisch vergessen zu fotografieren... Den hatte meine liebe Nachbarin so schön gemacht! In einem Pokal-Weinglas hatte sie wechselnd Biscuitboden, sahnigen Quark und frischen Himbeeren gemacht, oben drauf noch Sahne und ein paar frischen Himbeeren sowie ein bisschen Zitronenmelisse als Deko. Es sah sooo schön aus und war sooo lecker! Natürlich wurde neben Wein und Wasser auch ein Himbeerwodkaschnaps zu den Krabben serviert ;) Den habe ich (als FINNIN!!) übrigens als einzigste von uns nicht getrunken! Aber lass uns trotzdem lieber die Bilder von späterem Abend weg lassen ;)

Jostain kumman syystä, heh (??!!), unohtanut valokuvata ihanan naapurini tekemän jälkkärin :( Se oli niiiin hyvää ja niiiiin ihanan näköinen, oikea taideteos! Hän oli laittanut Pokal-viinilasiin vuorotellen kakkupohjanpaloja, kermaista rahkaa sekä tuoreita vadelmia. Koristeena vielä kermavaahtoa, pari vadelmaa ja sitruunamelissan oksanen.
Tietysti tarjoilimme viinin ja veden ohella ravuille vadelmavodkasnapsin ;) ....Jonka muuten minä ainoana jätin ottamatta! Ja me suomalaisetko muka olemme kovia juomaan, hah ;) ! (Noh, jätetään kuitenkin näyttämättä ne kuvat, joissa emäntä sitten veti sikeitä sohvalla loppuillasta ;D)


Nun wünsche ich Euch allen ein tolles Restwochenende! Morgen werde ich die Gewinnerinnen meiner Verlosung öffentlichen! Bis dann Ihr Lieben!

Nyt toivottelen teille kaikille oikein mukavaa viikonlopun jatkoa! Huomenna paljastan sitten arvontani voittajat! Siihen asti, voikaa hyvin, ihanaiset!

Liisa

18 comments:

  1. Mahtavat herkut teillä siellä ollut!!

    ReplyDelete
  2. Voi ääks mitkä herkut,kuola valuu ja maha murisee,hyi sua:D
    Sä olet kyllä "aivan päällikkö" tuossa tunnelman luomisessa,yhtä paljon tuota syö silmillään kuin suullaan,tai ainakin niin mä luulen,valitettavasti en herkkupöydässäsi istunut;)
    Tää suomalainen täällä korkkaa kohta yhden sidun ja aikoo nauttia sen hyvin tuulettuneessa tuolissaan,se on nimittäin valmis (jo;))NYT!
    Voi itsekin hyvin ihanainen Liisukkainen<3

    ReplyDelete
  3. Liebe Lisa,

    Euer Krabbenfest sieht sehr gelungen aus. Sehr schöne Bilder. Und die Tischdeko sieht auch klasse aus. Und auch wen Du ein Bild vom Dessert vergessen hast, Du hast es sehr schön beschrieben.

    Es war bestimmt sehr schön, die Mutter zu Besuch zu haben. Und dann heute noch die Schwiegermtter, da hast Du ja volles Haus.

    LIebe Grüße, Heike

    ReplyDelete
  4. Ihastuttava kattaus! Tykkään tuosta rustiikkisesta kankaasta, simpukoista, lyhdyistä ja..ja.. nuo lautasliinajutut on kyllä ihan huippuja:) Ihan tässä innostuu, pitäiskö itsekin järjestää rapujuhlat...
    Haleja ja hymyjä sinulle♥

    ReplyDelete
  5. Jeij! Mullakin tule ens viikolla äiti käymään!! :P

    ReplyDelete
  6. Ihana kattaus ja varmasti upeat juhlat, itse en ole rapujen ystävä, mutta varmasti herkkuja! Ja voi miten se emäntä nyt soffalle päätyi huilaamaan ;), voi sua ihanuus!

    ReplyDelete
  7. Ai, että näyttää niiiin hyvältä!! Ja tuo jälkkäri kuulostaa namilta.

    En yhtään ihmettele sikeitä sohvalla *hih*

    Ihanaa oli varmasti myös äidin vierailu ♥

    Iloa sunnuntaihin ja haleja koko poppoolle!!

    ReplyDelete
  8. Ihanat herkut ja todella kaunis kattaus!
    Mukavaa alkanutta syyskuuta!♥

    ReplyDelete
  9. Ihana kattaus ja nuo herkut...namm...
    Mukava viikko sinulle ollut, kun olet saanut äitisi vieraaksesi♥

    ReplyDelete
  10. vau, aivan mahtavat rapukekkerit teillä olleet!
    ja mieluinen vieras <3
    mukavaa syyskuuta sinne!

    ReplyDelete
  11. Ihana kattaus!!ja herkulliset ruuat, paitsi tuo rapu, hui;DDD

    ReplyDelete
  12. Päivät menevät yleensä lentäen kun on mielekästä seuraa ja tekemistä :)
    Teillä oli varmasti mahtavat rapujuhlat. Kaunis kattaus.

    ReplyDelete
  13. Namia!
    Hei tule rohkeasti vaan mukaan Hyvän kiertoon, ei siinä tarvitse välttämättä ommella tai neuloa, voi vaikka askarrella - se sinulta ainakin sujuu!

    ReplyDelete
  14. Upea kattaus! Hauskaa, että oli lystiä juhlissa :)

    ReplyDelete
  15. Es war so ein toller Abend, hervorragendes Essen und die Tischdeko war wie immer ein Traum <3
    Ich werde auf jeden Fall auch mal das Rezept mit dem Bier versuchen :-), auf den Himmbeerschnaps verzichte ich glaub ich dann doch :-)

    ReplyDelete
  16. Aivan ihana kattaus<3 Ihana myös kuulla, että rajukekkerit meni mukavasti ja olet saanut nauttia äitisi seurasta! Halauksia sinne, rakas ystäväni<3

    ReplyDelete
  17. Voi vitsit ja mun pitää nyt vaan tyytyä kotipizzan pitsaan ja omaan salaattiin :( Ihanat herkut,kattaus ja kaikki! Meillä oli myös pienimuotoiset pileet eilen. Vietettiin ystävien kanssa juhlat pojan kunniaksi ja käytiin vähän "kylillärilluttelemassa". Aika nössöä oli meininki, ei tullut edes pää kipeäksi :)

    ReplyDelete
  18. Niin ihanan näköstä ja aivan syötävän suloisesti oli pöytä koristeltu ;) ruoka näytti myös hyvältä... Onneks kaikki meni säästä huolimatta hyvin :)

    ReplyDelete

Danke für Deine Nachricht!
Kiitos viestistäsi!
Thank You for the comment!