Tuesday, January 8, 2013

Guest room and a curtain crisis

Eilen muhun iski jostain virtapiikki ja heiluin täällä mm. silitysraudan, maalisudin, poran, vasaran ja muutaman muunkin työkalun kanssa... Niin ja illalla istahdin vielä ompelukoneenkin ääreen :)

Sunnuntaina jo aloin hetken mielijohteesta maalaamaan vierashuoneen sänkyä, joka onkin jo hyvän aikaa ollut mun sisäisellä to do-listalla. En sitten vaivautunut kuin vetämään patjoja ja muita petihommeleita parikyt senttiä taka-alalle enkä edes lattiaa alkanut suojaamaan (onneks ei ollut mies näkemässä touhujani, ois voinut tulla sanomista ;)). Ilman minkäänlaisia vaurioita sain sitten eilen sängyn julkisivun valmiiksi. Kolme kerrosta vaati Ikean Aspelund taikamaalia ylleen. Ja lopputulos on tämä!

***

Gestern habe ich eine richtige Energiespritze bekommen. Ich habe hier unter anderem mit Pinsel und Farbe, Bügeleisen, Bohrmaschine, Hammer und paar anderen Werkzeugen gearbeitet... Und abends habe ich mich noch vor die Nähmaschine hingesetzt :)

Schon am Sonntag habe ich angefangen das Gästezimmerbett zu streichen. Es war schon lange auf meine To do -Liste. Ich habe nur die Matratze und Bettzeug ca. 20cm nach hinten geschoben und nicht mal den Boden geschützt (Gott sei Dank war mein Mann nicht zu Hause ;)). Ohne Sauerei habe ich das Bett (um ehrlich zu sein, das Kopfteil von dem Bett ;)) dann gestern fertig gekriegt. 3 Schichten Farbe hat das Ikea Aspelund benötigt um so auszusehen jetzt!


Vaihdettuani vielä ikkunaan valkoiset, ihanat Kristalta (<- klik) tilaamani salusiinit, niin huoneen ilme valkaistui ja raikastui huimasti! Joka kerta ohi kulkiessani on pakko kurkata sisään ja hymyillä lopputulokselle :)

***

Und als ich noch neue, weisse Vorhänge an's Fenster wechselte, sieht das Zimmer sooo viel frischer, heller und einfach schöner aus! Jedes mal beim vorbeilaufen muss ich rein schauen in das Zimmer und lächeln weil es mir dort jetzt so gut gefällt :)






Eilen toi posti sitten ne tilaamani silityskuvatkin. Ja ei kun silittelemään ihania kuvia uusiin, valkoisiin pellavaverhoihin, joista siis piti tulla olkkariin verhot... Sanon "piti", koska homma meni vähän puihin, kuten jotkut teistä eilen jo FB:ssä sai lukea... Toisen kuvista silitin liian kuumalla raudalla ja se kellastui hieman. Noh, se nyt oli vielä pieni paha, sitä ei juurikaan edes huomaa. Noh, toisen kanssa olinkin sitten varovaisempi, mutta muuten huolimaton, sillä silitin kuvan sivuverhon yläosaan ylösalaisin! :(
Ihana Peipponen lohdutti mua, kun haukuin itseäni täällä ääneen liian tyhmäksi edes silittämään... "Äiti, et sinä ole tyhmä! Ei se haittaa, isi voi varmasti korjata sen!" Noh, päätettiin kyllä lopulta olla edes kertomatta isille koko episodista, verhot kaappiin piiloon ja hetken mietittyäni tilasin TÄÄLTÄ itselleni unelmaverhoni. Näitä kuolasin jo toissa viikolla, mutta pihiyksissäni päätin tilata H&M:n verhot ja silittää niihin itse kuvat... Ahneella on pas.... loppu, vai miten se menee... ;) 
Illan suussa sitten kuitenkin kaivoin sen ylösalaisin menneen verhon kaapista, saksin vähän, ompelin vähän, rullasin vähän, solmin vähän... Ja tadaa! Nyt on olkkarin pienemmässä sivuikkunassa uusi rullakappa! Loppukankaalle ja sille toisellekin pellavaiselle sivuverholle varmasti löytyy vielä käyttöä. 
Tuon ihanan silityskuvan ja tuhat muuta yhtä ihanaa vintagekuvaa löydät TÄÄLTÄ :)

***

Gestern brachte die Post dann die Bügelbilder, die ich bestellt hatte. Also habe ich gebügelt. Gedacht war es ja neue Gardinen für's Wohnzimmer zu schaffen... Ich sage "gedacht", denn es ist etwas schief gelaufen. Das erste Bild habe ich zu heiss gebügelt so, dass das Bild etwas gelb geworden ist. Allerdings gar nicht so schlimm, das merkt man kaum! Tja, mit dem zweiten war ich dann vorsichtiger aber schlampig und habe das Bild falsch rum gebügelt! Also "Kopf nach unten" ! Als ich mich hier gestern selbst geschimpft habe, tröstete meine liebe Tochter mich und sagte: "Mama, du bist nicht dumm! Es macht doch nichts, Papa kann das doch bestimmt reparieren!" Na ja, haben dann aber doch beschlossen dem Papa gar nichts zu sagen, Vorhänge habe ich in Schrank geschoben und nach kurzem Überlegen habe ich mir meine Traumgardinen HIER bestellt. Die wollte ich ursprünglich aber war zu geizig und habe des wegen die H&M Leinengardinen bestellt und wollte eben selber Bilder bügeln... Ja, ja, ich weiss... ;)
Gestern Abend habe ich dann aber doch noch die eine Gardine aus dem Schrank geholt, ein bisschen geschnitten, ein bisschen genäht, ein bisschen gerollt und ein bisschen gebunden... Und tadaa! Nun haben wir in dem kleineren Fenster im Wohnzimmer auch einen neuen Vorhang! Und ich bin mir sicher, dass ich für den Reststoff sowie die andere Gardine auch noch Gebrauch finde :)
Diese schöne Bügelbilder bestellte ich HIER. Es gibt dort wahnsinnig viel Auswahl an Vintage und Romantik Bügelbilder!





Nyt te ehkä ihmettelette, että missäs noihin hommiin poraa, vasaraa ym. tarvittiin..?! Noh, maalasin sen lankun pätkänkin, josta tuli Peipposen kammariin hylly seinälle. Ihan itse maalasin, porasin, ruuvasin jne. FB:ssä jo vähän vilautin kuvaakin eilen... Mutta siitä lisää vaikka huomenna ;) !
Nyt imurin varteen ja sitten suihkuun. Ihanaa, kun tytöllä alkoi taas tarha eilen. Rutinoitui tämä arki taas ja mulla muutama tunti omaa aikaa aamupäivisin :) 

Mukavaa tiistaipäivää teillekin!

***

Nun wundert Ihr Euch vielleicht, wo hat sie denn Bohrmaschine, Hammer etc. gebraucht..?! Tja, ich habe gestern auch noch das Holzbrettle gestrichen von dem ich ein Regal für das Zimmer der Kleinen gemacht habe. Ich habe selber sogar gebohrt und alles! ;) Gestern habe ich schon im FB ein Bild davon gezeigt, aber mehr dazu Morgen oder so... :) !
Nun sauge ich die Wohnung, dann duschen. So schön, dass die Kleine seit gestern wieder im Kindi ist. Wieder mehr Routine für den Alltag und bisschen eigene Zeit für mich vormittags :)

Euch lieben auch einen schönen Dienstag!

Liisa

Ps. Meidän pupuista on tullut ihania sylivauvoja :) Tässä Nelson.

***

Ps. Unsere Kaninchen sind Schossbabys geworden :) Hier der Nelson.



7 comments:

  1. Hih...onneksi osaat leikata vähän ja saksia vähän ja rullata vähän...:))

    ReplyDelete
  2. Voi ihanuus mitä juttuja olet saanut aikaiseksi. Sisäinen to do -lista on hyvä termi :) Mä oon miettinyt, kun mun sisäinen lista on niin helekkarin pitkä, täytyy varmaan kirjoittaa se julkiseksi johonkin seinälle. Puolet on jo varmaan unohtunutkin... ;)
    Voi kun tännekin osuisi moinen virtapiikki. Don´t worry, olis toi silityshomma käynyt mullekin - rapatessa roiskuu :) Varmaan harmitti, mutta hieno verho siitä kuitenkin tuli ja ensi kerralla et tee enää samaa virhettä...hih ;D
    Ihana pörröinen sylivauva, aaaaw <3

    ReplyDelete
  3. No niin, loppu hyvin, kaikki hyvin, nyt saitte pikkuikkunaankin ihanan verhon!:))) Tuo rimpsuverho on aivan ihana:) Minä pihistelin ja minulle tulee rimpsuverhot Ellokselta, mutta saas nyt nähdä, onko ne kivat vai ei:) Mutta kyllä tuo vierashuone on nyt ihan täydellinen!!:)
    Oikein ihanaa viikonjatkoa kaikkien sylivauvojen kanssa<3

    ReplyDelete
  4. Oliks toi niinkuin leikkaa-liimaa-askartele juttu ;) Mä olisin luovuttanut, hyvä sinä! :)

    Ompas noi verhot ihanat ikkunassa, itelle makkariin niitä himoitsen, mut saatankin ottaa vaiks olkkariin...

    Ihana pupu <3 mulla kohta vauva kans sylissä... Ens sunnuntaina! Palataan ihana <3

    ReplyDelete
  5. Ihailtavaa ahkeruutta ja aikaansaannosta.Kaunis huone tuli.

    Puput on vaam niin suloisia.Meillä ei vaan tykkää olla sylissä.Ilmeisesti pupulla vähän huonoja kokemuksia edellisestä omistajasta.Ei olla sitten väkisin syliin otettu.

    Ihanaa uutta vuotta.

    ReplyDelete
  6. Onpas siellä touhotettu menemään :)! mutta mä niin tiedän ton tunteen, kun ei malta, ei haluu apua, ei jaksa odottaa ja haluuu just nyt. Joskus sattuu sit noita kömmähdyksiä huippusisustajallekin :)! Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin!

    Kauniita muutoksia olet toteuttanut ja joo, meidän matto ei ollu iksun...se oli hobbyhallin, mutta aika samanlainen tyyliltään ja hinnaltaan :)

    Täälläkin tuoreet tulppaanit poimittu työmatkalta...on ne vaav niiiiiiin super ihania mielenvirkistäjiä <3

    ReplyDelete
  7. Kerrankos sitä tekevälle sattuu :) Nättiä olet jälleen saanut aikaiseksi! Minäkin tykkäisin jostain tuollaisesta sängynpäädystä (meille tummana tietty) kuin tuo nyt maalaamasi, ja joskus vuosia sitten meillä sellainen oikein hyvä ja massiivinen olikin, mutta mikä lie kyllästyminen iskenyt kun se hukattiin.... Koskaan ei pitäisi hukata mitään :D

    ReplyDelete

Danke für Deine Nachricht!
Kiitos viestistäsi!
Thank You for the comment!