Wednesday, January 16, 2013

This and that

Huh, mikä päivä.. Peipponenhan oli eilen jo tarhassa, sillä maanantai oli jo täysin kuumeeton päivä. Tänään tyttö oli kuitenkin saat räkäsempi ja yskäsempi, jotenkin ihan poikki ja raasuna, ei itsekään halunnut aamulla tarhaan. Jäi siis kotiin. Mulla oli tänään yksi hyvä ystävä kylässä ja jotenkin saatiin aina välistä nukkejen pukemisten ja kipeän tytön huomioimisen välissä me aikuisetkin vähän vaihdettua kuulumisia. Ystäväni lähdettyä lähdin kauppaan (mieskin oli siinä vaiheessa tullut kotiin) ja sen jälkeen ruuan laittoon. Ruuanlaitossa halusi pikkuinen auttaa ja yhtäkkiä hän iski kätensä tulikuumaan paistinpannun reunaan varoituksistani huolimatta. Aika ikävä palovamma tuli ja annoinkin lasten ibua särkyyn ennen nukkumaanmenoa. Raasu nukahti jo heti puoli seitsemän jälkeen. Toivottavasti saisi nyt nukuttua...

Keittiön ikkunalla ensimmäinen niistä halpishyasinteistäni kukkii jo :) Niin heleän kaunis roosa... Ei tuo kyllä mulle ainakaan yhtään joulua mieleen, ainoastaan kevään! Vai mitä mieltä ootte?

***

Oh, was für ein Tag... Meine Kleine ist wieder krank. Gestern war sie ja schon im Kindi, denn am Montag hat sie keinen Fieber mehr gehabt. Heute Morgen war sie aber wieder total verrotzt und platt, wollte auch selber nicht in Kindi. Also blieb sie zu Hause. Eine liebe Freundin von mir war uns heute besuchen und irgendwie konnten wir Erwachsenen auch zwischen durch uns bisschen unterhalten, beim Puppen anziehen und das kranke Kind Aufmerksamkeit schenken... Nach dem meine Freundin nach Hause ging und meine Mann auch von der Arbeit zurück war, ging ich einkaufen. Danach fing ich an zu kochen und beim Kochen wollte die Kleine mithelfen. Dabei hat sie sich voll in Hand verbrannt :( Echt doof... Hab ihr dann noch vorm schlafen gehen Kinder Ibu gegeben und hoffe, dass sie jetzt schlafen kann. Sie ist schon fast beim Essen eingeschlafen und dann im eigenem Bett schlief sie schon um 18:40 tief und fest...

Aufm Fenster in der Küche blüht schon eine meinen billig Hyazinthen :) So schön zart rosa... Erinnert mich null von Weihnachten, nur voll vom Frühling! Was meint Ihr?


Alunperin olin tänään ajatellut tarttua kysymyshaasteisiin, joita olen saanut jopa kaksin kappalein, mutta tiiättekö, että nyt en jaksa. Mutta lupaan kyllä niihin vastailla piakoin! Se sijaan esittelen teille aiemmin viikolla postin mukana tulleita paketteja. Äitini oli nimittäin lähettänyt kivan yllärin, kun olin häntä pyytänyt tuon Talo ja koti -lehden mulle ostamaan. Alesta hänelle oli tarttunut jotain muutakin ilahduttavaa ostoskoriin. Kiitos rakas äiti!

***

Ursprünglich wollte ich heute mal "ein paar" (sprich: 22!!!) Fragen beantworten, die ich von zwei tollen Blogfreundinnen bekommen habe... Aber wisst Ihr, heute kann ich's einfach nicht. Ich verspreche es aber ganz bald zu machen! Dagegen möchte ich Euch zeigen, was die Post mir diese Woche alles schon gebracht hat! Meine liebe Mama hatte was tolles geschickt, denn ich hatte sie drum gebieten diesen Zeitschrift mir zu besorgen. Außerdem hatte sie dann von Winterschlussverkauf auch noch paar andere schönen Sachen gekauft. Danke liebe Mama!





Lisäksi sain tilaukseni ihanan Antjen  Landlust -putiikista (<- klik). Ja voi, miten kauniisti pakettini olivatkaan paketoitu! Kiitos Antje! Paketeista löytyi mm. suloinen munakori, jollaisesta olen pitkään haaveillut, sekä pari suloista liitutaulua, joista toisen aion liittää kohta alkavaan blogiarvontaani :) Tuo toinen päätyi Peipposen hyllylle.

***

Außerdem kam meine Bestellung von der lieben Antje von ihrem herrlichen  Landlust Shop (<- klick).
Oh, wie schön die Antje meine Bestellung eingepackt hatte! Wollte sie erst gar nicht auspacken ;) ! Vielen lieben Dank Antje! Bestellt hatte ich diesen süßen Eierkorb sowie paar kleineren Schwarzbrettern. Einen davon möchte ich bei meinem bald anfangenden Give away verlosen und den anderen stellte ich in das Regal von meiner Kleinen.




Lisäksi olin tilannut kauniin Ib Laursenin peiton. Se on tosi hentoisen vaaleansininen, toiselta puoleltaan ohutta raitaa. Sohvalle sen halusin ja se on juuri niin ihana kuin kuvittelinkin :)

***

Dann hatte ich noch diese schöne Decke von Ib Laursen bestellt. Es ist richtig zart hellblau, auf anderer Seite gestreift, und ich wollte die auf Couch haben. Es ist auch genau so hübsch live, wie ich's mir vorgestellt hatte :) 


Viime kerralla Ikeasta tarttui matkaan myös kiva metallinen laatikosto, jollaisen tapaista olin kaavaillut vierashuoneeseen askartelutarvikkeille. Se ei kuitenkaan ollut ostoslistallani, mutta ostettava se oli, kun oli tarjouksessa 12,99€! Ja se on aivan loistava! Mahtuu älyttömästi tavaraa! Mies sai sen mulle vasta maanantaina kasattua, joten siksi sen vasta nyt esittelen. Samalla vilautan vierashuoneen "uutta" mattoa, joka lähti siis viime viikonloppuna keittiöstä tuonne yläkertaan.

***

Das letzte mal beim Ikea hatte ich noch so eine Metallkommode gekauft. ich wollte auch so was für's Gästezimmer für mein ganzes Bastelzeug aber eigentlich hatte ich's nicht auf meiner Einkaufsliste... Konnte es aber nicht da lassen als ich diese sah und es war reduziert auf 12,99€! Die ist super! Da paast unheimlich viel rein! Mein Mann hat sie mir erst am Montag aufgebaut, des wegen zeige ich sie Euch erst jetzt. Gleich zeige ich Euch den "neuen" Teppich vom Gästezimmer, der zog von der Küche letztes Wochenende nach oben ;)






Katsokaas, mitä muuta meillä kukkii jo! Hupsu pelargonia lopetti "kesän" viimeisen kukintansa vasta joskus marraskuun lopulla ja nyt se puskee jo uutta kukkaa :) Nehän talvehtivat tuossa portaikon viileällä ikkunalaudalla, jossa suht valoisaa, muttei kuitenkaan suoraa auringonvaloa. Ompelin keittiöpyyhkeiden tilalle portaikon ikkunalle tuollaiset pitsireunaiset pellavapalaset, jotka myös vähän hämärtävät. Kiinnitin ne pelkillä puisilla vanhanaikaisilla pyykkipojilla.

***

Und schaut mal, was bei uns auch schon blüht! Erst ende November hat die eine ihre letzten Blumen fertig geblüht und jetzt gibt's schon wieder neuen! Vorgestern habe ich zu dem Fenster neue Vorhänge von Leinen mit Spitzenborde genäht.




Ai niin, vielä yks juttu... Sain nimittäin jo sen vanhojentavaroidenkaupasta kotiutuneen hyllykönkin maalattua :) Se on siis tuolla ylätasanteella ja tällainen siitä tuli. Tykkään hyllyköstä kovasti!

***

Noch ein Ding... Ich habe das Regal vom Trödel gestrichen. Es steht oben aufm Podest und mir gefällt es. 





No niin, siinäpä ne uutiset tällä kertaa ;) Nyt salaatintekoon ja sohvalle! Mukavaa viikon jatkoa ja kiitos kommenteistanne Ihanaiset!

***

Soo, das wars dieses mal mit den Neuigkeiten ;) Jetzt mach ich noch den Salat fertig und ab auf Couch! Schöne Restwoche Euch! Bis bald!

Liisa




10 comments:

  1. No siinäpä sitä olikin! Huh!! :D

    Pikaista toipumista pikkuselle!!

    ReplyDelete
  2. Kylläpä olet saanut aikaiseksi!!! ...siis ihania juttuja...!!! Itsekin olen jotain ollut puuhailevinani, mutta aikaansaannokset ovat ihan toista luokkaa:) No tuo into kyllä tarttuu, ja se on hyvä! Siispä vielä hommiin ennen iltasohvailua:)
    Iloa viikkoosi♥

    ReplyDelete
  3. No voi Peipposta, joskus ne opit menee perille turhan kovan opin kautta.

    Kauhiasti sulla taas kaikenlaista, mulla oli toi sama lipasto ompelutarvikkeilla, mutta kun se ihana singerin jalka tuli niin eihän sillä ollut paikkaa enää. Nyt se odottaa kellarissa Lillan varastoon pääsyä - kaikenlaisille nippeleille ja nappeleille :)

    Lipasto on ihana!

    ReplyDelete
  4. Olipas kaikkea ihunaa taas!
    Mekin käytiin tänään rautakaupassa. Kenties jo viikonloppuna valmistuu sellainen diy jutska etten itsekään usko. Ja mä en sitä edes tee, vaan isäntä!!

    ReplyDelete
  5. kauhee määrä sulla taas tosiaan jos jonkinmoista tekelettä ja ostosta hommatuna. itelle tuntu ihan ylivoimaselta jouluverhot vaihtaa pois :D heehe..ja tuo pelargonia on kyllä melekosen hauska tapaus.

    ReplyDelete
  6. great ;)
    Greetings from Poland :D
    Katarzyna


    www.sajuki.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Liebe Liisa,
    Dein Post liest sich ja wie ein Märchenbuch, Du zeigst wieder so tolle Sachen,man sieht richtig, was für ein liebevolles Zuhause Du hast:-))) Dank Dir auch für die Erwähnung meines Shops, hat mich sehr gefreut und Deiner kleinen Maus wünsche ich gute Besserung, mein Kind ist auch krank und bleibt ersteinmal zu Hause....
    Hab noch einen schönen Tag und sei ganz ganz lieb gegrüßt
    Antje

    ReplyDelete
  8. Voi pikku-Peipposta,nuo sairastelut ja muut ikävyydet ottais niin paljon mieluummin "omalle kontolleen" kuin soisi lapselle,toivottavasti neiti voi jo paremmin<3
    Ei siellä ota näköjään hurrikaani laantuakseen,kauheesti kaikkee kivaa oot saanut aikaiseksi,tuo hyllykkö on ihan hirmuisen kaunis:)
    Parista kuvastasi ja pelakuista päätellen siellä on jo kevät,ei täällä vaan,yli kymmenen astetta pakkasta nytkin,hui:)
    Kivaa päivää sulle kivalle<3

    ReplyDelete
  9. No voi :( Toivottavsti menee nyt kuitenkin levolla ohi!

    Kylläpä sä taas oot siellä tehnyt kaikkea. Just eilen sanoin kaverille, kun tuntuu että veto on täysin poissa. Jos se aurinko on siellä teillä, niin laita se edes käväsemään meilläkin;) Meillä on muuten pakkasta nyt 20!!! :/

    Mulla on etsinnässä Alexille päiväpeitto, pitääkin käydä katsomassa tuo peitto väreissä :)

    ReplyDelete
  10. Terkkuja yövuorosta! Hain ylläripakettisi postista eilen, kiitos ihanista lahjoista :)

    Laittelen taas viestiä paremmalla ajalla, aikas kiirusta pitänyt jälleen...

    ReplyDelete

Danke für Deine Nachricht!
Kiitos viestistäsi!
Thank You for the comment!