Friday, January 4, 2013

Good Bye X-Mas!

Meillä on ollut Peipposen kanssa leppoisa, mutta tapahtumarikas viikko. Uusi vuosi vaihtui rauhallisissa merkeissä, mies oli yövuorossa, tyttö nukahti kasilta...Itsekin menin ihmisten aikaan nukkumaan ;) Puolen yön aikaan heräsin rakettejen paukkeeseen ja soitin miehelle töihin.
Uudenvuodenpäivänä pelasimme lautapelejä, katsoimme Pipsapossua ja piirtelimme... Ja minä riisuin kotia joulusta. Punainen ja tontut saivat lähteä. Jätin joulukukat, käpy- ja havuasetelmat, kuusikin sai jäädä vielä loppiaiseen asti. Jouluverhot (valkoiset sellaiset ;)) jäävät, kunnes saan uudet. Tilasin keittiöön rullakapat Mian putiikista, eli TÄÄLTÄ. Ja H&M Homelta tilasin olkkariin valkoiset pellavaverhot, joihin aion itse silittää tekstikuvat. Ne tilasin TÄÄLTÄ.
Nyt on ihanan rauhallinen, talvinen, muttei enää niin jouluinen tunnelma täällä :)

***

Meine Tochter und ich haben eine gemütliche, schöne Woche gehabt, aber einiges haben wir auch gemacht. Der Rutsch ins neue Jahr war ruhig, mein Mann hatte Nachtschicht, ich bin auch ziemlich bald ins Bett. Um 24 Uhr bin wegen Raketen aufgewacht und habe dann meinen Mann bei der Arbeit angerufen.
Am 1. haben wir gespielt, gemalt, DVD's geschaut... Und ich habe die Wohnung von den meisten Weihnachtssachen ausgezogen. Blumen, Tannenzweigen und Zapfen durften bleiben, sowie der Christbaum. Meine weißen Weihnachtsvorhänge behalte ich auch bis ich neuen bekomme. Für die Küche habe ich welche HIER bestellt und bei H&M Home habe ich weißen Leinenvorhänge bestellt. Die werde ich selber mit Bügelbilder schmücken. Die Bügelbilder habe ich HIER bestellt.
Jetzt haben wir eine ruhige, winterliche, aber nicht mehr so weihnachtliche Stimmung hier :)

Älkää nähkö noita johtoja lattialla...
***
Bitte, seht nicht die ganzen Kabeln am Boden...





Ystävältäni sain joululahjaksi kauan haaveilemiani posliinisia numeroita. Ei ole vain tullut itse niitä hankittua... Nyt on ruokailuryhmän tuolit numeroitu ja eteisen kaapinovet myös :) Numeroita sain kaksin kappalein 1-4. Ainakin numero 5 olisi kiva saada tuohon viidenteen tuoliin...
Kiitos -C-, sinä se aina tiedät, mistä mä tykkään! :)

***

Von einer Freundin habe ich zur Weihnachten Porzellanzahlen bekommen. Zweifach die Zahlen 1-4. Ich wollte schon lange die Stühlen von unserer Essgruppe nummerieren! Den Zahl 5 möchte ich noch haben für den 5. Stuhl. Auch die Schranktüre im Flur bekamen Zahlen. 
Vielen Dank liebe -C-, Du weißt einfach, was ich gerne mag! :)






Toissapäivänä päätimme tytön kanssa lähteä sponttaanisti Ikeaan. Emme olleet ainoita, jotka olivat päättäneet lähteä ostoksille ;) Puuh, sitä ihmisvilinää, mutta selvisimme ja saimme kaiken (ja vähän enemmänkin ;)) etsimämme. Ja mikä parasta meillä oli tosi kiva päivä tyttöjen kesken!
Olkkariin löytyi matto. Juuttimatto sai lähteä. Se oli ihana, mutta hirveä lian sisuksiinsa kerääjä.. Lisäksi koira oli jättänyt siihen omat merkkinsä, yäk.. Olin mattoa jo leikellytkin toisesta päästä sen takia ja työntänyt leikatun pään sohvan alle piiloon. Jep. Tästä matosta en vielä kotimatkallakaan ollut varma, mutta saatuani sen paikoilleen kotona, tiesin sen olevan SE oikea! Väri on meille täydellinen kaikinpuolin ja muutenkin se on just eikä melkein!

***

Vorgestern sind wir mit der Kleinen spontan zu Ikea gefahren. Wir waren nicht die einzigsten mit den gleichen Gedanken ;) Puuh, da war die Hölle los, aber wir waren erfolgreich und bekamen alles (und mehr ;)) was wir gesucht haben. Und das beste war, dass wir einen ganz tollen Tag zusammen hatten!
Für's Wohnzimmer haben wir einen Teppich gekauft. Auch beim Heimfahrt war ich noch nicht ganz sicher, ob den richtigen genommen hatte, aber zu Hause als ich ihn hinlegte, war ich sicher! Der ist genau der richtige! Die Farbe passt uns perfekt und auch so finde ich ihn toll!



Myös keittiöön ostin uuden maton. Katsotaan kauanko jaksan pastelleja ja raitaa tuijotella, mutta nyt se on kiva ja sen mahtuu pesemään omassa koneessa, mikä on erittäin hyvä plussa keittiön matolle ;) Saahan sen sitten kaappiin hetkittäin, jos alkaa kyllästyttää.

***

Auch für die Küche habe ich einen Teppich gefunden. Mal schauen, wie lange ich die Pastellfarben und Streifen sehen kann, aber das Gute ist, dass ich den in eigener Waschmaschine waschen kann, großer Pluspunkt für einen Küchenteppich ;) 


Ikeasta tarttui vielä pari muutakin juttua mukaan, mutta niitä esittelen toisella kertaa. Lisäksi ostimme tytölle vesivärit yms. Täällä onkin nyt kuin taitelijanateljeessa kuvia kuivumassa siellä täällä ;)
Ikean reissun jälkeen sain ikäviä uutisia Suomesta. Äitini oli joutunut sairaalaan ja vaikka tilanne tällä hetkellä onkin taas ihan ok ja äiti pääsi jo kotiinkin, niin huoli omasta äidistä on kova ja hirveintä itselle on olla täällä kaukana... Avuton olo, kun ei voi tehdä mitään, olla äidin tukena fyysisesti.
Appiukkoni laikattiin viime sunnuntaina, ja vaikka hän on vielä muutaman päivän sairaalassa, niin tilanne hänenkin kohdallaan on taas vakaa ja paranemaan päin.
Aivan kamalaa, että parin päivän sisällä kaksi niin hurjan tärkeää ihmistä mulle ja miehelleni sairastuivat niin vakavasti... Siitä sen huomaa, että pitäisi nauttia joka hetkestä ja päivästä, sillä koskaan ei tiedä, mitä huominen tuo tullessaan, ja koska on liian myöhäistä... Ollaanhan iloisia pienistä asioista ja näytetään läheisillemme, kuinka tärkeitä he meille ovat!

***

Von Ikea haben wir auch noch paar andere Sachen gekauft aber die zeige ich Euch anders mal.
An gleichen Abend nach dem Ausflug zu Ikea, habe ich schlechte Nachrichte von Finnland bekommen. Meine Mama wurde ins Krankenhaus gebracht. Und auch wenn es ihr jetzt gerade besser geht und sie ist sogar zu Hause wieder, ist die Sorge um sie wahnsinnig groß... Das schlimmste für mich ist, dass ich hier, so weit weg bin und nicht bei ihr sein kann, nichts tun kann...
Mein Schwiegerpapa wurde am Sonntag operiert und obwohl er noch im Krankenhaus ist, geht's ihm auch wieder viel besser, Gott sei Dank.
Schrecklich, dass zwei so wichtigen Menschen von uns innerhalb von paar Tagen so krank wurden... Da merkt man wie wichtig es ist jeden Tag und Moment zu geniessen, denn man weiß es nie, wann zu spät ist, man weiß es nie, was morgen passiert... Lasst uns über Kleinigkeiten froh sein und unseren Liebsten zeigen, wie wichtig sie für uns sind!

Aattoiltana...
Am Heiligabend...

Eilen kyläilimme ystävien luona tytön kanssa, mies ajoi sisaruksiensa kanssa katsomaan isäänsä sairaalaan. Aamupalakyläilyn jälkeen kävimme vähän kenkäostoksilla ja hakemassa rautakaupasta pari juttua. Siellä olikin huimaan 69 sentin hintaan söpöjä pikku hyasintin alkuja. Sehän on täällä Saksassa enemmänkin kevät- kuin joulukukka. Myös ruukullisen pikku narsisseja otin mukaan. Maksoivat 1,49€ ;)
Niinpä uusin kertaalleen kaikki hyasintit kotona ja joukossa on nyt pari vaaleanpunaistakin. Ihanaa, kun kohta on kevät!

***

Gestern waren wir mit der Kleinen bei Freunden frühstücken. Mein Mann fuhr mit seinen Geschwister ins Krankenhaus zu ihrem Vater. Nach dem Besuch gingen wir noch Schuhshoppen und ich musste etwas kurz vom Obi holen. Da gab's kleinen, süßen Hyazinthen für nur 69 cent! Also habe ich alle zu Hause erneuert und dieses Mal sind auch paar rosanen dabei :)
Ein Töpfchen Narzissen habe ich auch noch mitgenommen. Ist es nicht schön, dass bald der Frühling  da ist!?





Nyt mulla on hetki aikaa itselle, kun miehelläkin on taas vihdoin vapaata ja hän nappasi tytön mukaansa tänä aamuna katsomaan veljenpoikansa jalkiksen halliturnausta. Kohta lähdettävä Usva-neidin kanssa ulkoilemaan, mutta ensin taidan syödä vähän muroja. Kolmas päivä menossa hieman kevyemmällä linjalla. Syksyn aikana mulle tuli 6-7 lisäkiloa ja niistä ajattelin päästä nyt eroon! Herkuttelut ja napostelut vähemmälle niin eiköhän se siitä. Eilen laitoin iltapalaksi miehelle ja mulle suuren tonnikala-raejuustosalaatin ja voi, kun olikin herkkua!

Mukavaa viikonloppua kaikille tänne kurkistaville! Uusia lukijoitakin on tupsahdellut matkaan jokunen, tervetuloa ja toivottavasti viihdytte mukana! Kohta käynnistyy synttäriarvonta, osallistukaas myös FB:ssa talvilasten arvontaan (<- klik)! Voikaa hyvin!

***

Nun habe ich bisschen Zeit für mich. Mein Mann hat heute endlich wieder frei und schnappte die Kleine heute Morgen mit zum Fußballhallenturnier seines Neffes.
Gleich muss ich mit dem Hund raus gehen aber erst muss ich etwas essen. Heute ist der dritte Tag mit etwas leichtere Linie... Ich habe im Herbst 6-7 Kg zugenommen und sie möchte ich jetzt los! Einfach weniger naschen und Schokolade/ Süßigkeiten, dann wird es schon. Gestern habe ich uns abends einen leckeren Thunfisch-Cottagekäsesalat vorbereitet, war richtig gut wieder mal leichter (und trotzdem lecker) zu essen!

Ein schönes Wochenende Euch allen! Und Herzlich Willkommen neue Leserinnen! Ich hoffe Euch gefällt's "bei uns"! Bald gibt's ein Give Away, und solange könnt Ihr auch in meinem FB-Give away teilnehmen, HIER! Macht's gut!

Liisa

9 comments:

  1. Huoli on varmasti suuri, varsinkin kun ei pääse paikan päälle. Toivottavasti sekä äitisi että appisi tila paranee!!

    Matot näyttää tosi kivoilta!! Olisipa Ikea niin lähellä, että voisi aina silloin tällöin piipahtaa. Meillä sinne pitää aina oikein lähteä :( Samoin numerot on ihanat!

    Mulla on samat suunnitelmat painon suhteen kun sulla;) Tavoitteena -4 kg ennen Essin rippijuhlia.

    ReplyDelete
  2. Kauniita kuvia ja mukavia hankintoja olet tehnyt. Tuo kaukana läheisistä asuminen on tuttua minullekin. Hätä on suuri kun puhelimessa kuulee miten pitäisi olla siellä langan toisessa päässä, mutta aina ei ole mahdollisuutta lähteä heti!

    ReplyDelete
  3. Voin vaan kuvitella,kun on hätä,eikä heti just pääse lähelle.Toivotaan hyvää vointia molemmille läheiselle.Ja paranemisia.

    Kaunista sinulla niin kuin aina.Keittiö on mun ehdoton suosikki pienine ikkunoineen=)

    Hyvää uutta vuotta=)

    ReplyDelete
  4. Voi, että teillä on kaunista...tykkään kovasti!
    Toivotaan äitisi toipuvan pian. Tosi ikävää olla kaukana, kun haluaisi olla lähellä.♥

    ReplyDelete
  5. Sanon samoin kuin Irmastiina: kaunis koti! Kaikkea hyvää teille!

    ReplyDelete
  6. Vitsi miten kivat noi numerot ja toi olkkarin matto. Mäkin tahtoisin uuden maton olkkariin ja keittiöön ja ja ja...

    Ihanat puuhailut teillä ja voi että mten edukkaita kukka siellä!

    Ihanaa viikonloppua!

    ReplyDelete
  7. Ihania ostoksia sait tehtyä, tuo olohuoneen matto sopii tuohon tosi hyvin!
    Voi miten kurja kuulla, että äitisi on ollut sairaana. Vaikket ole voinut olla fyysisesti läsnä, niin olen aivan varma, että hän tietää, että olet ollut hänen ajatuksissaan ihan jokainen hetki.
    Oikein ihanaa vuoden alkua sinulle, rakas ystävä <3

    ReplyDelete
  8. Ihana vuosi takana, niin iloineen kuin suruineen. Rankkaa on ollut, mutta huomaatko kuinka rankimmatkin kokemukset terästävät ja tekevät niistä ihanista hetkistä aina vaan parempia.

    Kiitos ihanasta lahjastasi se saapui tuossa joulun jälkeen ja lämmitti kovasti.

    Tuo olkkarin matto on ihan jumalaisen kaunis, jos näin saa sanoa :)

    Voimia ja mukavia päiviä teille!

    ReplyDelete
  9. Heipsan, ja mukavaa tätä vuotta perheellenne <3

    Ihana raikkaus ja valkeus siellä joulun jälkeen, ja kauniita uusia hankintoja olet tehnyt!

    Onneksi läheisillänne kaikki hyvin. Mullakin joutui veli joulun jälkeen sairaalaan kovan keuhkokuumeen takia, ja kylläpäs säikäytti. Nyt veli jo toipuu kovaa vauhtia kotonaan :)

    Pian onneksi saadaan taas valoa lisää tänne pohjolaan. Onko sielä teilläpäin muutes myös yhtä pimäee kuin täällä? Kyselee maalainen ;)

    Mukavaa viikonloppua! <3

    ReplyDelete

Danke für Deine Nachricht!
Kiitos viestistäsi!
Thank You for the comment!