Saturday, January 5, 2013

Play home

Peipposen suosikkileikkejä ovat tällä hetkellä ehdottomasti kotileikit hänen omassa pikku keittiössään ja nukkejensa kanssa. Tyttö saikin sekä synttäri- että joululahjoiksi ihania uusia juttuja omiin kotileikkeihinsä. Joulupukki toi nukeille kerrossängyn, synttärilahjaksi tuli syöttötuoli. Lisäksi vielä rattaat kävelyitä varten, vaippoja, nukenvaatteita, tutit ym. huisin tärkeitä "vauvojen" tarvikkeita. Peipposen kaksosvauvat ovat multa perityt. Ikeasta ostimme tällä viikolla toisen pienen tuolin pöydän ääreen. Pinnatuoli on vanhempaa tuotantoa ja tutuilta saatu. Sen olen itse maalannut valkoiseksi.

***

Meine Tochter spielt gerade unheimlich gerne mit ihren Puppen sowie in ihrer Spielküche. Sie hat auch zum Geburtstag sowie zur Weihnachten viele tollen Sachen zum spielen bekommen. Der Weihnachtsmann brachte das Etagenbett und zum Geburtstag bekam sie den Hochstuhl sowie einen Buggy, Puppenklamotten, Windel, Schnullis usw. Ganz wichtige Babysachen also ;)
Die Zwillingspuppen habe ich als Kind gehabt. Von Ikea haben wir diese Woche den anderen kleinen Stuhl gekauft. Der ältere Stuhl hat sie mal von Bekannten bekommen und den habe ich selber weiss gestrichen. 



Ikean tuoli
Ikea Stuhl





Ikeasta ostimme tällä viikolla myös muovisia juomalaseja sekä makkaravoileipäpaketin, jonka mukana tuli vaikka mitä leikkiherkkuja :)

***

Von Ikea kauften wir auch die plastiktrinkgläser sowie eine Packung "Essen" mit Brot, Wurst, Käse etc.



Muut keittiön herkut ovat joko puisia tai ystäväni virkkaamia.

***

Das andere Essen ist entweder aus Holz oder es hat meine Freundin gehäkelt.




Keittiön itsessään olen minä tuunannut ja koonnut "palasista". Työtaso on vanha yöpöytä, jonka maalasin ja laitoin verhon. Mies porasi tiskialtaalle rei'iän. Hellan tyttö sai jo vuosi sitten joululahjaksi ja sekin olin alkujaan puun värinen. Seinähylly on täältä Saksasta yhdestä sisustuskaupasta.

***

Die Küche selbst habe ich zusammen gebastelt. Die Arbeitsfläche ist ein alter Nachttisch, den ich gestrichen habe und dazu einen Vorhang nahte. Mein Mann hat einen Loch geboren für die Spüle. Das Herd bekam die Kleine schon vor'm Jahr zur Weihnachten und auch das habe ich selber weiss gestrichen. Das Wandregal ist von einem Einrichtungsladen.




Jul-tekstin voisi ehkä pikku hiljaa vaihtaa ;)
***
Den Jul-Text könnte man vielleicht langsam ändern ;)

Kehdon olen löytänyt kirppikseltä ja maalannut itse valkoiseksi. Se vain on kaksosille hiukan liian pieni.

***

Die Wiege habe ich vom Flohmarkt und ebenfalls selber gestrichen. Die ist leider nur ein bisschen zu klein für die Zwillinge.


Itse kammoksun julisteilla vuorattuja seiniä, mutta olen tuon yhden pätkän uhrannut tytön poneille ;)
Tuohon vaatekaapin viereen olemme saamassa jossain vaiheessa toisen samanlaisen Peipposen serkulta, sitten pitää vähän tiivistää ehkä kotileikkejenkin tilaa, katsotaan nyt. Tytön oman sängyn seinälle olen suunnitellut hyllyä, Ikeasta ostimmekin jo pidikkeet. Kunhan saan vielä omista nurkista löytyneen lankun maalattua... Siitä sitten joskus lisää, kun olen saanut jutun toteutettua.

***

Ich mag eigentlich keinen Poster an die Wände aber ein kleinen Platz habe ich für ihren Ponys geopfert ;) Sie kriegt irgendwann noch einen zweiten gleichen Kleiderschrank von ihrer Cousine, dann müssen wir schauen wie alles wieder reinpasst. 
An die Wand über ihrem eigenen Bett habe ich ein Regal geplant. Von Ikea haben wir schon die Konsolen gekauft, ich muss nur noch den Regalboden streichen. Ich zeige es Euch, wenn ich's mal fertig und montiert habe ;)


Nyt lähdettävä siivoushommiin, mies kantoi kuusen ulos aamulla ja voi hyvää päivää, mikä neulasmäärä siitä varisi! En muista ikinä olleen niin paha! Nyt olen jo kaiken lakaissut, mutta vielä on imuroitava, mopattava, pestävä vessa ja kylppärit, pyyhittävä pölyt...puuh. Mutta voi että on ihanan tilavaa ja vaaleaa täällä taas :) 
Mukavaa lauantaita ja namipäivää kaikille! (4 tuskaista päivää ilman herkun herkkua takana :))

***

Nun muss ich putzen. Mein Mann hat den Christbaum heute Morgen raus getragen, und oh Gott, was für ein Sauerei es gab hier! Ich kann mich erinnern, dass es in Vorjahren SO schlimm gewesen wäre! Vorhin habe ich schon alles gekehrt aber ich muss noch saugen, wischen, Staub wischen, Klo und Bäder putzen...puuh. Aber es ist hier jetzt so schön hell und räumig wieder :)
Einen schönen Samstag Euch allen!

Liisa

24 comments:

  1. Kaunista! Näkisitpä meidän lasten huoneen, siellä ei muuta olekaan ku julisteita :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, eiköhän se julistevaihe ole täälläkin joskus tulevaisuudessa vielä odotettavissa...omilla seinillä oli Bon Jovia, Michael Jacksonia jne. :D

      Delete
  2. Mikä ihanuus...oikea pikku-tytön unelma...:)

    ReplyDelete
  3. Ihanan näköistä!

    Meilläkin keräillään pikkuhiljaa joulua pois. Kuuset saa olla vielä muutaman päivän, ihan siitä syystä että en jaksa ruveta tänään siivoamaan;) Kyllä ne vielä kestää, kunhan kukaan ei hengitä niihin päin ja hunksien hännät pysyy loitolla=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No sama oli täälläkin viime päivinä, että kuhan kukaan ei mennyt liian lähelle niin hienosti pysy neulaset paikoillaan, mutta nyt sitten tiputti kaiken senkin edestä :(

      Delete
  4. Voi miten ihana kuulla, että Peipponen hoitelee nukkevauvoja! Meillä ei kukaan noista kolmesta tyttösestä ole ollut nukeista kiinnostunut, vaikka miten on äiti yrittänyt houkutella, hih ;) Sen sijaan tytöt kyllä pitävät jatkuvasti kahvilaa:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, meillä on nyt oikein huipussaan nukkeleikit..saa nähdä koska barbiet jyräävät vauvanuket ;) Itse leikin vielä toosi vanhana nukeilla, nuo vauvakaksoset sain vasta joskut 8-9 vanhana!

      Delete
  5. Aivan ihana on tuo huone! Voi, mitä minä olisinkaan antanut tuollaista tilasta n. 40 vuotta sitten *hih*

    Oma (teini)huoneeni ei muuta tapettia tuntenutkaan kuin julisteet ja vain julisteet. Oli se äiteelle melkoinen järkytys, kun muutin pois kotoa ja julisteet lähti hirsipaneelista pois...jäljelle jäänyt "ruudukko" seiniltä ja vinosta katosta lähti vasta vuosien saatossa *eheh*

    PS. Voimia sinne teille molemmille...Toivottavasti asiat ovat menossa parempaan päin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No sanos muuta! Täällä toteutan omia haaveita tytön huoneessa, hih ;)
      Kyllä mullakin joskus varhaisteininä oli julisteita, lähes aidon kokoinen Bon Jovi ovessa jne. ;) Mutta myöhemmin taisin jo tykätä itsekin sisustaa huonettani ja revin julisteet irti..
      Kiitos Satu, täällä jaksellaan hyvin, ja vanhemmillakin vointi melko hyvä taas!

      Delete
  6. Kelpaa tossa "vauvoja" hoidella ja niille velliä keitellä! Ihanalta näyttää!
    Minä myös nautin kun kaikki joulujutut sain pois. Koti näyttää kuin uudelta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, sanos muuta, koti on nyt Joulun väistyttyä taas kuin uusi :)

      Delete
  7. Kun katsoisi nukkekoti kuvia!! Aivan ihania!! Varsinkin tuo syöttötuoli♥♥

    Noita kuvia katsoessa huomasin, että meillä lähtee kyllä lasten pikkupöytä ja tuolit maalaukseen. Ovat kyllä teillä paljon paremman väriset valkoisena :)

    Meillä siirretään tuota kuusen viemistä. Jotenkin tuntuu niin haikealta viedä joulu ulos, kun saimme sen niin myöhään sisään :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos hih :)
      Niin, taikamaali valkoinen tekee ihmeitä ;)
      Mullakin tuli ja meni Joulu tänä vuonna nopeammin kuin yleensä.. Mutta ei jotenkin tuntunut tänä vuonna edes haikealta riisua kotia Joulusta, kuten yleensä...

      Delete
  8. Miten suloinen leikkipaikka tavaroineen, oikea pienen tytön onnela <3 Olen itsekin vaalinut kauniita leikkitavaroita ja koittanut vältellä liiallisia muovihärpäkkeitä.
    No, tällä hetkellä tuijottelen poikani huoneen vinoon aseteltuja huolettomasti teipillä kiinnitettyjä julisteita. Niin sitä vaan joutuu hetkeksi joustamaan...mutta ei julistevaihe kestä kovinkaan kauan. Tyttärelläni niitä ei enää ole:)
    Suloista sunnuntaita sinulle♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos :)
      Mä aina yritän hienovaraisesti vihjailla myös ystäville/ sukulaisille, että valkoista ja puuta kiitos tytölle... Jotkut kyllä ovat sen jo oppineet, mutta toisilla tarttuu aina ostoskoriin mitä kirjavempia muovihärpäkkeitä (kuten nuo leikkiastiat tytön keittiössä..) mutta näillä mennään. Kun tyttö on isompi, haluan jonkun söpön posliiniastiaston, mutta nyt on vielä liian aikaista..menee niin herkästi rikki leikeissä.

      Delete
  9. Mäkin tulin vaan sanomaan kiitos, nyt takaisin rinsessan kanssa touhuamaan....vanhin on naapurissa ja pienin nukkuu, joten me täällä keskimmäisen kanssa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eipä kestä, kiva kun tulit taas kylään ja viestimään :)
      Nautihan siellä rinsessojen kanssa! Täällä mekin vaan kotoillaan Peipposen kans, leikitty kotia, poneilla, maalattu vesiväreillä, tytö on kylpenyt...mä oon maalannut vähän jotain muuta ;) ja vaihdellut verhojen paikkoja. Mitä kaikkea sitä yhden sunnuntain aikana ehtiikään, kun aikasin aloittaa ;) ja kello ei ole vielä neljääkään! Nyt on Pipsa Possu vuorossa ja koiran ulkoilutus ois kans ohjelmas seuraavana.

      Delete
  10. Minäkin vein kuusen tänään ulos.Ja vaikka on tekokuusi,neulasia jäi lattialle=)

    Ihanista ihanin on Peipposen huone.Suloisia ja kivoja yksityiskohtia täynnä.

    Imuri oottaa muakin....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hih, ensi Jouluna meille ei kyllä taida kuusta tulla, kun lähdemme matkalla 27.12. ei viitsi parin päivän takia nähdä vaivaa... Katsotaan ostaisiko hätätilassa tekokuusen..

      Delete
  11. Voi kun suloinen minikoti pienellä! Kyllä tuolla viihtyisi itsekin päivän leikkimässä :) Aivan ihania nuo virkatut herkut, harmi kun itsellä ei pysy virkkuukoukku kädessä :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos :)
      Ei pysy mullakaan ainakaan tuollaisiin tuotoksiin, onneksi on taidokkaimpia ystävä- ja tuttavapiirissä, myös täällä Blogistaniassa <3

      Delete
  12. Liebe Liisa
    Danke für Deinen lieben Kommentar auf meinem Blog.
    Von ganzem Herzen wünsche ich Dir ein glückliches, gesundes und erfolgreiches 2013.
    Herzlichst grüsst Dich Yvonne

    ReplyDelete
  13. Voi mikä valtakunta on Peipposella, ihanat leikit tuolla saa aikaiseksi!

    Meilläkin julisteille on vaan sallittu paikka oven takana...ei äitin tyylisilmä kestä :)

    ReplyDelete

Danke für Deine Nachricht!
Kiitos viestistäsi!
Thank You for the comment!